Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Kinogruppen præsenterede Vamdrups kommende kulturhus

Borgmester Jørn Pedersen (i midten) havde champagne og sabel med til Kurt Rath, der er administrerende direktør for Dansk Auto Logik A/S i Vamdrup. Det er ejeren af virksomheden, Bent O. Jørgensens Fond, der har doneret 5.735.000 kroner til opførelsen af byens nye kulturhus. Til højre ses Majbrit Petersen, der er formand for de frivillige i Kinogruppen. Foto: Thomas Holl
Champagnen flød, da Kinogruppen forleden kunne afsløre, at det er Dansk Auto Logik, der via Bent O. Jørgensens Fond har doneret et millionbeløb til Vamdrups kommende kulturhus. Der bliver tale om et hus i to etager med stor fleksibilitet og med plads til mange brugergrupper.

VAMDRUP: - Der har været godt gang i debatten på de sociale medier på det seneste. Er det ikke bedre, hvis bygningen er lys i stedet for mørk? Hvorfor kan den ikke være rund i stedet for firkantet? Der er mange meninger derude, men jeg synes, at man i stedet bare skal være stolt af, at der i Vamdrup findes ildsjæle, der i dén grad brænder for at skabe et nyt kulturhus i byen.

Sådan sagde Kurt Rath, der er administrerende direktør for Dansk Auto Logik A/S i Vamdrup, da Kinogruppen forleden inviterede til pressemøde i forbindelse med opførelsen af byens kommende kulturhus.

Kinogruppen, der står for driften af Vamdrup Kino, har i flere år arbejdet med planer om at skabe et samlingssted med kulturtilbud i Vamdrup, og forleden kunne gruppen melde ud, at en lokal virksomhed havde doneret et millionbeløb til projektet. På pressemødet blev det så offentliggjort, at det er Dansk Auto Logik - og helt præcist virksomhedens ejer, Bent O. Jørgensens Fond, der har doneret 5.735.000 kroner til projektet.

Annonce
- Vi skal være stolte af, at der i Vamdrup findes ildsjæle, der i dén grad brænder for at skabe et nyt kulturhus i byen, sagde Kurt Rath fra Dansk Auto Logik A/S. Her ses han sammen med Majbrit Petersen fra Kinogruppen. Foto: Thomas Holl

Huset definitivt sikret

Donationen sikrer definitivt, at kulturhuset kan blive en realitet, og Kurt Rath overrakte efterfølgende en check på millionbeløbet til Majbrit Petersen, der er formand for de frivillige i Kinogruppen.


Jeg synes, at man skal være stolt af, at der i Vamdrup findes ildsjæle, der i dén grad brænder for at skabe et nyt kulturhus i byen.

Kurt Rath, administrerende direktør, Dansk Auto Logik A/S


Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), havde også bemærket debatten.

- Sådan noget som arkitektur kan om noget sætte gang i debatten, og sådan skal det også være. Men nu synes jeg, vi skal fejre, at Vamdrup snart får sit eget kulturhus, lød det fra Jørn Pedersen, inden han rakte en flaske champagne og en sabel til Kurt Rath.

Lidt senere fortalte Bo Hovgaard fra Kinogruppen lidt om det kommende kulturhus.

- Huset bliver i to etager og kommer til at rumme biografen, som får samme placering som i dag, multisal, kulturfoyer, bibliotek, læsepladser, operatørrum til biblioteket og mødelokaler. Og der bliver tale om et fleksibelt hus, som kan bruges af mange brugergrupper, og hvor man i høj grad vil kunne flytte rundt på inventaret, alt efter hvad der nu er behov for, sagde han.

- I de mindre områder er det vigtigt, at man samarbejder - ellers bliver man sårbar, siger bibliotekschef Pia Henriette Friis, der glæder sig til, at Vamdrup Bibliotek bliver en del af det kommende kulturhus. Foto: Thomas Holl
Annonce

Samarbejde er vigtigt

Også bibliotekschef Pia Henriette Friis glæder sig til, at huset bliver en realitet.

- Vi er utrolig glade for, at vi får netop sådan en type hus i Vamdrup. Det er sådan, man skal drive folkebiblioteker i dag. I de mindre områder er det også vigtigt, at man samarbejder - ellers bliver man sårbar. Derfor er jeg også glad for den alliance, vi fra bibliotekets side har kunnet indgå med Kino og foreningslivet, sagde hun blandt andet.

Til efteråret skal byggeriet projekteres, hvorefter det bliver sendt i udbud. Første spadestik skal efter planen tages til december, og om halvandet år skal Vamdrup-borgerne kunne tage huset i brug.

Vores Hus

Opførelsen af Vores Hus i Vamdrup kommer til at koste godt 14 millioner kroner.

Foruden donationen på 5.735.000 kroner fra Dansk Auto Logik A/S/Bent O. Jørgensens Fond bidrager Kolding Kommune med 6.625.000 kroner, Jens Holms Biblioteksfond med 600.000 kroner og Vamdrup Kino med 900.000 kroner.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Modelbanemesse trak i togfolk fra nær opg fjern

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Stor interesse for byggegrunde i Vamdrup

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Efter lang corona-pause: Kinogruppen vil sætte gang i musikken igen

Ugeavisen Kolding

Er det fedt at være ung i Vamdrup?

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Byforum er klar til fremtiden

Ugeavisen Vamdrup

Udsigt til billigere varme: Ny fjernvarmeledning mellem Vamdrup og Lunderskov er nu færdig

Ugeavisen Vamdrup

Nye ladestandere hos Vamdrup Biler

Ugeavisen Vamdrup

Fra Vamdrup til Spanien - bogaktuelle Per er blevet forfatter på fuld tid

Ugeavisen Vamdrup

Krolfere dyster om klubmesterskabet

Ugeavisen Vamdrup

Søger midler til nyt udstyr: Vamdrups akuthjælperbil skal kunne rykke hurtigere ud

Ugeavisen Vamdrup

Politikere vil sælge biblioteket: - Det er vigtigt, at det stadig bliver et aktivt hus i byen

Ugeavisen Vamdrup

Årsmøde i Vamdrup Byforum: Ildsjælene er klar til at tage en tørn mere

Ugeavisen Vamdrup

For første gang i halvandet år: Sjov Fredag vender tilbage

Ugeavisen Kolding

Brian overtager tanken efter Erling

Ugeavisen Vamdrup

Efter lange corona-måneder: Lindely er klar til ny sæson

Ugeavisen Vamdrup

Skoleelever cyklede 40.000 kroner ind til skolegårdsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Håndboldtrænere og -ledere hædret for frivillig indsats i corona-perioden

Ugeavisen Kolding

Puljemidler sætter fart i lokal forening

Ugeavisen Kolding

Art deco-udstilling åbner i Christiansfeld

Ugeavisen Vamdrup

Efter corona-forsinkelse: Messe med modeltog bliver nu sat på skinner

Ugeavisen Vamdrup

Nye ramper ved Arena Syd byder på udfordringer for skatere på alle niveauer

Ugeavisen Vamdrup

Elever i 7. klasse kan få håndbold på skoleskemaet

Ugeavisen Vamdrup

Jens og Peter har overvældende succes med lille opfindelse: Snart er deres dims til salg i meget af Europa

Annonce