Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Koldings største boligselskab gør klar til at bygge i Vamdrup: 23 nye familieboliger er på vej

Det er i Hvidgårdsparken på den sydlige side af Hvidkærgårdsvej i området tæt ved Tøndervej i Vamdrup, at der skal bygges 23 nye almene familieboliger. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Til næste forår går et større boligbyggeri i gang i Hvidkærgårdsparken i Vamdrup. Det er AAB/Bovia, som står bag projektet bestående af 23 nye familieboliger til en samlet pris på 46,6 millioner kroner.
Annonce

Vamdrup: Koldings største boligselskab AAB/Bovia gør nu et fremstød i Vamdrup og er klar til begynde byggeriet af 23 almene familieboliger i Hvidkærgårdsparken på den sydlige side af Hvidkærgårdsvej i området tæt ved Tøndervej. Det er et projekt til i alt 46,6 millioner kroner, som i juni blev godkendt af politikerne i byrådet i Kolding Kommune.

Byggeriet forventes at gå i gang næste forår, og boligerne skulle efter planen blive klar til indflytning i løbet af sommeren 2022. Hos den lokalt valgt politiker i byen, Poul Erik Jensen (S), er der glæde over, at der nu bliver bygget flere lejeboliger i byen.

- Det er super med AAB/Bovias indtog i Vamdrup, hvor vi i forvejen har de almene boligselskaber Varde Boligadministration og Vamdrup Boligselskab. Byggeriet i Hvidkærgårdsparken skal være med til at sætte ekstra skub i udstykningen, hvor der er plads til 45 boliger på den ene side af vejen. Og den anden siden ned til Kongeåen kommer også snart med. Så er vi godt kørende med kommunale byggegrunde, lyder det fra Poul Erik Jensen, som er medlem af plan-, bolig- og miljøudvalget for Socialdemokratiet i Kolding.

Annonce

Store boliger

Der bygges syv boliger med fire eller flere værelser fordelt på cirka 113 kvadratmeter, ti boliger med tre værelser fordelt på cirka 95 kvadratmeter og seks boliger med to værelser fordelt på cirka 72 kvadratmeter. I gennemsnit betyder det, at lejlighederne kommer til at have et areal på 94 kvadratmeter. De fleste af boligerne får egen parkeringsplads, mens alle får adgang til fælles grønne arealer.


Det er super med AAB/Bovias indtog i Vamdrup, hvor vi i forvejen har de almene boligselskaber Varde Boligadministration og Vamdrup Boligselskab. Byggeriet i Hvidkærgårdsparken skal være med til at sætte ekstra skub i udstykningen, hvor der er plads til 45 boliger på den ene side af vejen.

Poul Erik Jensen


Den årlige husleje anslås som udgangspunkt i det første umiddelbare budget til 902 kroner per kvadratmeter, eksklusive el, vand og varme.

Sådan ser den umiddeblare skitse ud til de nye familieboliger, som efter planen skal opføres til næste forår i Hvidkærgårdsparken. Grafik: AAB/Bovia

Forbrugsudgifterne inklusive IT, fællesantenne, med mere anslås til at udgøre cirka 157 kroner per kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce