Annonce
Ugeavisen Vejle

20 år på bagen: Metoden kom for at blive

Karin Møllemand er indehaver af Bailine-klinikken i Vejle. Den runder et skarpt hjørne her i januar, nemlig 20 år. Foto: Lars Saugbjerg
Smerte- og slankeklinikken Bailine i Vejle åbnede tilbage i 2001. Ifølge indehaver Karin Møllemand er der stadig brug for konceptet, der for nogle lyder som hokus pokus: Elektrodetræning af musklerne.
Annonce

Vejle: Sundhedskonceptet Bailine så dagens lys helt tilbage i 1968. Eventyret begyndte i Norge, hvor Kurt Bai fik idéen til systemet. Den første klinik åbnede i Danmark i 1996, og få år senere - i 2001 - slog en klinik i Vejle dørene op. Her i januar er det præcis 20 år siden.

Karin Møllemand har haft klinikken i 10 år, og var ansat i to og et halvt år inden hun købte den. Beliggenheden på Højbanetorvet 11 har været den samme gennem alle årene. Næsten.

- Tidligere på året flyttede jeg fra anden sal ned i stuen. Med årene har jeg arbejdet en del med  smertebehandling i klinikken, og derfor giver det mening, at mine kunder ikke skal gå på trapper. Nogle kunder har endda været nødsaget til at sige nej til behandling på grund af trapperne, lyder det fra Karin Møllemand.


Hvis ikke metoden virkede, ville vi ikke have kunnet eksistere så længe

Karin Møllemand, Bailine Vejle


Annonce

Elektronisk muskeltræning

Bailine har fokus på flere ting, nemlig vægttab, muskelstimulation og hudopstramning.

Inden et forløb er der mulighed for en uforpligtende prøvebehandling.

- Jeg tager naturligvis en snak med kunden om forventningerne og behovet. Det kan for eksempel handle om kost eller smertelindring, og herefter planlægger jeg individuelle forløb.

I alt tager en prøvebehandling en times tid.

Kunderne hos Bailine er både mænd og kvinder i alle aldre, dog primært +40.

- Man kan sige, at jeg har tre kundegrupper. Det drejer sig enten om vægttab, opstramning eller smertelindring ved for eksempel gigt, fibromyalgi og rygproblemer. Ved smertelindring er det ofte folk, som ikke er i stand til at træne selv, fortæller Karin Møllemand, der forklarer, at systemet øger kroppens muskelaktivitet ved hjælp af elektrobølger, der påvirker både muskler og nervesystem.

- Behandlingen får musklerne til at arbejde, og resultatet er en kombination af muskelopbygning, fedtforbrænding og hudopstramning.

- Man slapper af i sin egen kabine, mens musklerne bliver aktiveret. Og det er såmænd ikke ualmindeligt, at kunderne mærker en forskel allerede efter første behandling, lyder det fra den 54-årige indehaver, der tilføjer:

- Netop kundernes positive reaktioner og resultater driver mig. Jeg blive jo glad, når jeg kan se, at behandlingerne virker.

Annonce

Sauna og lys

Karin Møllemand møder stadig folk, der med undren spørger, om det virkelig virker.

- Hvis ikke metoden virkede, ville vi ikke have kunnet eksistere så længe. Det er slet ikke hokus pokus. Det er elektrodetræning af musklerne; en metode eller træning, som kan gå i dybden uden belastning, fastslår Karin Møllemand.

Ved en behandling sendes elektroniske impulser til musklerne, og behandlingen overbelaster ifølge klinikejer Karin Møllemand ikke utrænede og svage muskler. Foto: Lars Saugbjerg

Der findes omkring 20 Bailine-klinikker i Danmark, og franchisetager Karin Møllemand har tre kabiner i sin klinik.

- Derudover har jeg en infrarød sauna i klinikken. Saunaen bruges som ren velvære, 60 graders varme i cirka en halv time. Men bliver fuldstændig gennemvarmet - helt ind i musklerne, så den benyttes også som smertelindring, fortæller hun.

Det såkaldte "Beauty Angel Lys" er også en del af konceptet hos Karin Møllemand.

- Det er en lysbehandling, som genopbygger elasticiteten i huden. Lyset reducerer rynker og fine linjer, og kan mindske for eksempel ar, strækmærker, akne og uren hud.

Bailine

Metoden blev opfundet af nordmanden Kurt Bai.

Bailine i Vejle har eksisteret 20 år.

Ved en behandling sendes elektroniske impulser til musklerne, så disse skiftevis trækker sig sammen og slapper af. Behandlingerne er reel fysisk træning af muskulaturen, og de overbelaster ifølge klinikejer Karin Møllemand ikke utrænede og svage muskler.

Bailine behandler mange med kroniske lidelser. Det kan være kunder med gigtlidelser, fibromyalgi, delvis lammede muskler og andre sygdomme i bevægeapparatet.

Bailine kan også være en hjælp til bedre blodomløb, nervebaneskader og inkontinens, oplyser klinikejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce