Annonce
Ugeavisen Vejle

63-årig virksomhedsejer siger stop efter 29 år, men lukning af virksomheden blev aldrig aktuel: 'Det betyder alt for mig'

63-årige Hanne Rønnow (t.v.) overtog ledelsen for 29 år siden. Kim Marthedal Hansen (2.t.v), Laila Kjær Hermann 2.t,h) og Claus Birch (t.h.), der er ansat i virksomheden, overtager ejerskabet. PR-foto
63-årige Hanne Rønnow overtog ledelsen i KS Centret ApS i 1999. Da hun ikke vidste, hvad der skulle ske med virksomheden, trådte de ansatte til.

Vejle: 63-årige Hanne Rønnow har været en del af virksomheden KS Centret ApS siden 1993.

Seks år senere - i 1999 - overtog hun ledelsen, da virksomheden blev omdannet til et anpartsselskab.

En post, hun har bestridt lige siden.

Annonce

Men nu er det slut.

- Tidspunktet er rigtigt, fordi det går godt, og jeg vil gerne stoppe på et tidspunkt, hvor det hele fungerer. Jeg har været i virksomheden og på arbejdsmarkedet i rigtigt mange år, så nu har jeg aftjent min værnepligt, siger en smilende Hanne Rønnow, der bor med sin 67-årige mand Søren på en lille landejendom mellem Vejle og Kolding.

Ansatte overtager nøglerne

Da Hanne Rønnow sidste år fortalte de ansatte, at tiden var ved at nærme sig, var hun ikke klar over, hvad der skulle ske med dén virksomhed, der har formet knap halvdelen af hendes liv.

KS Centret ApS

  • KS Centret ApS er en kursusvirksomhed, der blev etableret i 1986. Dengang var det en kommunalt ejet arbejdsplads.
  • KS Centret blev stiftet i Jelling, men virksomheden flyttede fra Jelling til Vejle i 2003. I dag ligger den på Vestre Engvej 10.
  • Gennem 1990'erne og nullerne havde KS Centret forskellige partnere, men det har altid været med Hanne Rønnow for bordenden. Hun har siden 2018 været eneste anpartshaver.
  • Laila Kjær Hermann, Claus Birch og Kim Marthedal Hansen, de tre ansatte i virksomheden, overtager ejerskabet og fortsætter både virksomhedens kursusdel (Grafiske Kurser) og bureaudel (Grafisk Profil).

KS Centret ApS, der dækker over en kursusafdeling, der blandt andet tilbyder kurser i kommunikation og grafisk design - samt en bureauafdeling, der løser opgaver for kunder inden for magasiner og hjemmesider - bliver dog ifølge Hanne Rønnow overladt i trygge hænder.

Hendes tre ansatte - Laila Kjær Hermann, Claus Birch og Kim Marthedal Hansen - bliver nemlig fælles ejere af virksomheden, der fra årsskiftet ændrer navn til Grafiske Kurser ApS.

- Vi havde jo en snak om, hvad der skulle ske, når jeg ikke var i virksomheden længere. De fortalte mig så, at de gerne ville drive virksomheden videre. Det betyder alt for mig, at det lykkedes, for jeg ville have været enormt ærgerlig, hvis jeg var blevet nødt til at lukke den, siger hun.


Jeg har været i virksomheden og på arbejdsmarkedet i rigtigt mange år, så nu har jeg aftjent min værnepligt.

Hanne Rønnow

Hun fortæller, at hun i et par måneder vil være en del af overgangsperioden, hvorefter de tre nuværende ansatte, der alle har undervist på KS Centret gennem seks til syv år, står med ansvaret selv.

Derefter skal den 63-åriges hverdag primært bruges på familien, der - foruden ægtefællen - består af to voksne børn samt to børnebørn på syv og ni år.

- Jeg kommer til at savne det, men børnebørnene kan jo nok godt holde mig i gang, siger Hanne Rønnow med et smil.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Der blev fyret 15.000 klimakroner af om året: Nu kan Stefan drikke rødvin for pengene

Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejles svar på Emil fra Lønneberg sørgede for at byens udsatte fik deres livs bedste måltid

Annonce
Ugeavisen Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Alice lader dine drømme gå op i guld: Ny guldsmed i byen skaber personlige vielsesringe og mere til

Ugeavisen Vejle

Så mange vil gerne drive ishusene ved to af Vejles strande: Sikærs forslag har skubbet efterspørgslen i vejret

Ugeavisen Vejle

Ny og helt anderledes restaurant åbner på Vejles gågade: Restauratør vil give gæsterne et show ved bordet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Annonce