Annonce
Ugeavisen Vejle

Bogudgivelse: Spis dig fri... og spis fedt

Jane Kudsk fra Vejle har netop udgivet bogen "Spis dig fri for Type 2 diabetes", hvor hun gør op med den fedtforskrækkelse, som mange har. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
41-årige Jane Kudsk fra Vejle har for nyligt udgivet bogen "Spis Dig Fri for Type 2 diabetes". Her gør hun blandt andet op med den fedtforskrækkelse, som mange har.
Annonce

Vejle: - Jeg er frustreret over, at mange er så bange for at spise fedt, og det er faktisk en af de vigtigste grunde til, at jeg har skrevet denne her bog, fortæller 41-årige Jane Kudsk, der er forfatter til den nyudkomne bog "Spis Dig Fri for Type 2 diabetes".

Jane Kudsk er bosat i Vejle med sin mand og deres to børn. Hun har en kandidatgrad i fødevarevidenskab med speciale i human ernæring fra Københavns Universitet, og så er hun stifter af "Spis dig fri", hvor hun holder foredrag, kurser og individuelle livsstilsforløb. Med den nye bog, som hun gennem tre år har taget tilløb til at skrive, håber hun at kunne hjælpe nogle af de efterhånden mange mennesker, der er ramt af Type 2 diabetes. Hun har gennem sine mange års erfaringer med kost og ernæring fundet frem til en model, der har vist sig at gøre en stor forskel for mennesker med Type 2 diabetes, hvor nogle endda i dag er blevet helt fri for at skulle tage medicin.

Om bogen

Bogen “Spis dig fra for Type 2 diabetes” er på 178 sider og udkom 20. september ved forlaget Forfatterskabet.dk. Den kan købes i boghandelen, på hjemmesiden www.spisdigfri.dk og den kan lånes på biblioteket.

Bogen indeholder blandt andet ni trin til at spise sig fri for Type 2 diabetes og gode råd til, hvordan man finder motivationen til at komme i gang. Ligeledes er der ni personer/cases, der fortæller om deres erfaringer med konceptet, og der er forklaringer og fortællinger omkring, hvad kosten gør ved kroppen.

Annonce

Det hele vendt på hovedet

I bogen gør Jane Kudsk blandt andet op med de officielle kostråd, fordi hun mener, at de er direkte skadelige for mennesker med Type 2 diabetes. Og hun er samtidig af den holdning, at kostrådene er forældede.

- De, som har fulgt mine kostråd, har mærket en tydelig forskel og forbedring af deres helbred ved at sørge for at spise det gode og naturlige fedt, der for eksempel er i smør, kød, æg, avocado og olivenolie. Samtidig har de undgået at spise for mange kulhydrater. Kulhydrater omdanner sig rent faktisk til sukker i kroppen, og det er jo ikke ligefrem det man har brug for, når man har diabetes, forklarer Jane Kudsk.

Hvis man følger de officielle kostråd, anbefales det netop, at man spiser mange kulhydrater og at man skærer ned på det mættede fedt. Jane Kudsk anbefaler det modsatte.

Allerede som ung fattede hun stor interesse for ernæring. I gymnasiet var hun meget glad for matematik og biologi. Da en af hendes lærere dengang fortalte om al den fedt, der er i smør, blev hun fyldt med væmmelse. Men denne væmmelse skulle senere, efter flere års studier og erfaringer, vise sig at blive til en kærlighed.

- Det hele er faktisk blevet vendt på hovedet siden da. I dag har også internationale undersøgelser bevist, at det naturlige fedt er rigtigt godt for kroppen. Det har jeg kunnet mærke på min egen krop, og det har mine klienter i den grad også erfaret, lyder det fra Jane Kudsk, der samtidig forklarer, at når man sørger for at spise godt med naturlig fedt, grøntsager og protein fra kød, så mærker man endda en større mæthed og ro i kroppen, og mange taber sig rent faktisk

Annonce

Spis dig fri

-Type 2 diabetes er en forfærdelig sygdom, og for de flestes vedkommende ender det ofte med, at de skal tage mere og mere medicin, og deres helbred bliver forværret. Den rådgivning de får, er alt for ensporet. Derfor synes jeg, man skal have mulighed for at vide dette her, for det er faktisk ret vigtig viden, og det kan hjælpe rigtigt mange, siger Jane Kudsk.

I hendes bog kan man læse om ni personer og deres erfaringer med at spise sig fri for medicinering ved hjælp af rådgivning fra Jane Kudsk. Blandt andet fortæller 68-årige Gerthie, fra Sønderjylland, der har haft diabetes i 10 år følgende: "For mig er den helt store overraskelse, at det jeg troede, var ekstremt sundt, faktisk er noget af det, der gør mig syg".

Om Jane Kudsk

Jane Kudsk 41 år gammel, forfatter og selvstændig.

Hun har en kandidatgrad i fødevarevidenskab med speciale i human ernæring fra Københavns Universitet.

Stifter og ejer af “Spis dig fri”, hvor hun holder foredrag, kurser og individuelle livsstilsforløb.

Blogger om nyeste forskning om ernæring og Type 2 diabetes på www.spisdigfri.dk.

Hun har gennem fem år været ansat som koordinator for mad og måltider i Kolding Kommunes Sundhedscenter, hvor hun som alle andre ansatte i sundhedsvæsenet var underlagt de officielle retningslinjer.

Hendes mål er at sprede budskabet om, det hun mener er forældede kostråd, og dermed hjælpe folk til at træffe bevidste valg om deres sundhed, krop, velvære og livsglæde.

Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bare vi ikke er til grin

Annonce