Annonce
Ugeavisen Vejle

Glem alt om tøjkrise: Fem trin til at finde din personlige stil

Mange har for meget tøj. Betina Schou har udgivet en bog, der kan hjælpe dig med at få ryddet ud og op i garderoben. Foto: Lars Saugbjerg
Med en ny bog, "Fra tøjkrise til livsstil", vil Betina Schou hjælpe dig med at få ryddet ud og op i garderoben én gang for alle. Samtidig tilbyder hun opfølgende forløb, der sikrer, at dine nye vaner får rodfæste.

Vejle: Hvornår har du sidste givet din garderobe en overhaling? Mange kvinder kunne smide 80 procent af deres tøj ud.

- 20 procent af skabets indhold er typisk, hvad der er brug for, lyder det fra stylecoach Betina Schou fra Vejle.

Hun har netop udgivet bogen "Fra tøjkrise til livsstil".

Annonce

- Jeg vil kalde det en selvhjælpsbog, siger Betina Schou.

Bogen gennemgår blandt andet fem trin, hvor læseren kan (gen)finde sig selv og sin personlige stil. Under de engelske overskrifter Frame, Function, Freedom, Find og Fire, gemmer sig en guide til oprydning og overblik.

- De fem trin er min egen ekspertmodel, som gør, at man får styr på garderoben og får fundet sin helt egen personlige stil, så man kommer til at stå skarpt i sig selv.

Her på siden får du lov til at snuse til bogens fem trin.

Personlige forløb

Arbejdet som stylecoach og forfatter er på hobbyplan, men Betina Schou håber, at faget med tiden kan skubbe hendes nuværende fuldtidsarbejde ud på sidelinjen.

- Jeg vil gerne lave nogle personlige udviklingsforløb med kvinder i alderen 40-50+. Kurser, hvor jeg møder kvinderne fysisk eller online. Gennem livet ændrer vores liv sig, og alt for ofte hænger der tøj i garderoben fra de forskellige livsfaser. Til sammen danner tøjet et stort rod, og det forhindrer os i at se den røde tråd, mener Betina Schou.

Gennem et "enneagram", der viser, at vi er ni personlighedstyper, finder stylecoachen lige netop din personlighed.

- Jeg vil gerne gå i dybden, så jeg helt specifikt kan finde ud af, hvad det er for en kvinde eller mand, jeg står overfor - og lave et personligt forløb. Men først læser man altså bogen, og siden vil jeg hjælpe til med, at tingene bliver implementeret, lyder det fra Betina Schou.

Reception

Stylecoach Betina Schou fra Vejle har skrevet bogen Fra tøjkrise til livsstil. Hun holder reception i forbindelse med bogudgivelsen. Det foregår hos Vin med Kant lørdag 19. juni klokken 11 til 14. Alle er velkomne.

1 Frame

Betina Schou vil have dig til at rydde op. Hun mener, at du kun har brug for omkring 20 procent af tøjet i garderoben. Resten er fejlkøb, slidt, forkert størrelse eller andet. Foto: Lars Saugbjerg

- Man skal finde sin personlige stilkerne, og det er det vigtigste trin. Det kalder jeg frame; at finde rammen - og så bygger vi op derfra. Frame er altså fundamentet. Det er stilkernen, du bygger hele din garderobe op efter. Der er seks stilkerne. Bogen beskriver dem alle og hjælper dig med at afkode, hvilken stilkerne, du tilhører. Vi har alle en primær og en sekundær stilkerne.

2 Function

- Det er her, vi skal have fundet ud af, hvilken kropstype, du er. Hvilket snit klæder dig. Og der er også en snak omkring farver, altså farvesammensætning af garderoben. Så Function består af tre dele: Kropstype, snit og farver. I bogen bliver seks kropstyper beskrevet, og under hver kropstype skriver jeg om, hvad de forskellige typer kan tøjmæssigt, og hvad de bør undgå.

3 Freedom

- Nu bliver det sjovt, for nu skal vi til at rydde ud i garderoben. I bogen beskriver jeg fire principper, så hvis tøjet er i en bestemt kategori - hvis snittet ikke passer, hvis farven er forkert, hvis det er slidt, ubrugt osv. - skal det ud. Generelt har vi for meget tøj hængende i garderoben. Det skal ud, så vi kan få skabt et overblik. Når vi har overblik, sker der noget: Der opstår en frihed.

4 Find

- Under dette afsnit bygger vi garderoben op igen. Vi har skippet en masse ud, og det tøj, som hænger tilbage, skal være en del af din kommende garderobe. Vi skal sætte tøjet sammen på kryds og tværs, lave nye sæt. Ved denne øvelse oplever de fleste en følelse af, at de har mere tøj end før. Pludselig kan man se mulighederne. Måske mangler man nogle enkelte ting, en læderjakke for eksempel, som man må ud at købe. Men det er også her, vi analyserer på fejlkøb.

5 Fire

- Her giver vi garderoben kant. Når man har sammensat en god, brugbar garderobe, så kan man begynde at lege. Der er seks måder at gøre det på. Det kan være gennem farvesammensætning, mønstre eller accessories. Jeg beskriver nogle virkemidler, der gør, at garderoben og din stil får en ekstra prik over i'et. Med denne sidste øvelse "brænder" man igennem med sin stil, og står stærkt i sig selv.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendt Vejle-frisør skal bruge flere kvadratmeter: 'Jeg er klar til en ny mission'. Salonen får nyt navn og flytter

Annonce
Ugeavisen Vejle

I et 'tiny house' kan du bo småt, men godt: Kommunen fortæller og serverer gratis aftensmad til dem, der kommer først

Annonce
Ugeavisen Vejle

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Her er gaden, som de forretningsdrivende vil gøre gul: 'Vi må ikke undervurdere tourens Vejle-besøg'

Ugeavisen Vejle

Annette vil sælge butikken i Foldegade: Tiden er kommet til, at hun selv skal være skabende - på to forskellige måder

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: På opdagelse i grænselandet

Ugeavisen Vejle

Stort hotel i Vejle udvider for tocifret millionbeløb: 'Det kunne ikke have ladet sig gøre uden vores medarbejdere'

Ugeavisen Vejle

Hænger 150 store, gule cykler op i gågaden: 'Det kommer til at se ret massivt ud'

Ugeavisen Vejle

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: 'Vildt at kombinere moderne japansk stål med gamle romfade' - Stjernekok kiggede forbi og skar lækker menu til

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Postdiligencen foran Vejle Posthus

Ugeavisen Vejle

En fed bybil: Jeg er helt elektrisk over modellen fra MG - det trods vognens mangel på udholdenhed, når det gælder rækkeviden

Annonce