Annonce
Ugeavisen Vejle

Kald det kærlighed: Kender du parret?

Robert Vendelbo, der i dag ejer Nørrebrogade 20 stuen og 1. sal, vil gerne vide, hvad initialerne på væggen står for. De dukkede op i forbindelse med renoveringen af 1. sals lejligheden. Privatfoto
Ved du hvem IHR og NCN er? En ting er sikkert: De var så forelskede, at de tilbage i 1918 tegnede et stort hjerte med deres initialer.

Vejle: De elskende sætter deres initialer i hjertet med pilen på træer, mure eller på ventesalens kønsløse og skidengule væg.

Jo, vi har alle været der.

Men hvem er IHR og NCN, som tilbage i 1918 skrev en kærlighedserklæring til hinanden på væggen i en førstesalslejlighed i Nørrebrogade 28 i Vejle? Det vil ejendommens nuværende ejer, Robert Vendelbo, gerne vide.

Ejeren er lige nu ved at sætte lejligheden i stand, og under renoveringen - bag mange lag tapet, dukkede hjertet med kærlighedserklæringen op.

Annonce

Vil bevarer historien

- Vi har ejet stueetagen siden 2003. Der er tale om et erhvervslejemål, der er lejet ud til en thailandsk massør. Og det er til massøren, vi skal have lavet førstesalslejligheden klar, fortæller Robert Vendelbo, der overtog førstesalslejligheden for et par år siden.

Robert Vendelbo vil nu se, hvordan det kan lade sig gøre at bevare det håndmalede hjerte med de to initialer.

- Jeg har fået oplyst, at der fra 1916 til 1919 fandt en folketælling  sted. Så derfor burde det være muligt at finde ud af, hvem der boede i lejligheden i 1918. Jeg vil i hvert fald gerne være med til at bevare historien, siger Robert Vendelbo.

En søgning på"arkivonline" foretaget af Jens R. Willumsen viser, at lejligheden i 1916 var lejet ud til malersvend Niels Chr. Nielsen. I 1921 bor han, nu malermester, fortsat i lejligheden, nu sammen med sin hustru Ingeborg Hansine og sønnen Henning Stjernholm Nielsen.

Har du flere oplysninger hører vi gerne om det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce