Annonce
Ugeposten Skjern

Else Pallesen: Det var et sjovt og spontant 40 års jubilæum

Else Pallesen bag disken i Trendhouse i Skjern, hvor hun begyndte den 1. februar sidste år, efter hun lukkede Next Generation. Foto: Kaj Poulsgaard
Else Pallesen blev i sidste weekend spontant fejret for hendes 40 år i tøjbranchen. I dag arbejder hun kun få timer om ugen i Trendhouse, men hun ville meget nødigt helt undvære kunderne og kollegerne.
Annonce

Skjern: Da Else Pallesen for 40 år siden begyndte i lære hos manufakturhandler Frandsen i Tarm, var tiden en anden.

- Jeg var meget nervøs. Dengang havde man dyb respekt for sin chef, og jeg kunne næsten ikke trække vejret, eller tale. Men det har jeg heldigvis lært siden, siger Else Pallesen med et stort smil.

I sidste weekend blev hun så fejret i Trendhouse.

- Det var et sjovt og spontant jubilæum. Da vi kom til at tale om det, sagde butiksejer Pernille Balzer hurtigt “Det skal fejres”. "Nej, det skal det ikke!", sagde jeg, men jeg endte alligevel med at sige "ja", og det blev en rigtig god ting med masser af søde kommentarer på facebook og en del gamle kunder, der lige kiggede ind med blomster og vin og sagde "hej", siger Else Pallesen.

- Før jeg fik en lille blodprop i hjernen i 2009, kunne jeg huske alle kunder, og hvad de havde købt før, så jeg kunne rådgive om, hvad der passede til. Det kan jeg ikke længere, men på de 40 år har jeg jo betjent tre generationer. Det har været fantastisk, siger Else Pallesen.

Hun har altid interesseret sig for mode, og aldrig været i tvivl om, at hun har valgt den rigtige karrierevej.

- Jeg elsker kundebetjening, og at gøre kunder glade. Der er aldrig to dage, der er ens, og hver gang, der kommer ny mode eller nye modefarver, forelsker man sig i det nye. Jeg elskede også at sælge børnetøj, for børn giver bare så meget, siger Else Pallesen.

Hendes yndlingsfarver er sort, blå og grøn.

- På et tidspunkt var hele min garderobe blå. Man er knapt så iøjnefaldende i de farver. Lige nu er det alle farver og blomster, der er in. Der er rigtig gang i den. Det er fantastisk, og de unge her i butikken har virkeligt fingeren på pulsen. De ved, hvad der hitter hos målgruppen, siger Else Pallesen.

Annonce

Taknemmelig

Else Pallesen er meget taknemmelig for at Pernille Balzer tog hende ind som flexjobber:

- Det er dejligt, at hun magter det, og jeg har det afsindigt frit. Jeg elsker at være ude at tjene lidt og gøre det, jeg holder allermest af. Jeg har det fantastisk, når jeg er her. Alternativet var jo, at jeg ikke skulle lave noget, og det ville ikke være godt, selv om mine få timer jo kræver, at jeg går lige hjem og hviler mig bagefter. Mit motto er, at "penge, alder og vægt. Det er kun tal", siger Else Pallesen med et smil.

Hvor længe bliver du ved?

- Jeg håber, at jeg kan blive ved så længe, der er nogle der vil have mig. Det giver mit liv indhold, og her i Trendhouse har jeg afsindigt gode kolleger, som jeg nødigt ville undvære, siger Else Pallesen.

Else Pallesen i Trendhouse i Skjern. Her sammen med eleven Julie Andersen. Foto: Kaj Poulsgaard

Else Pallesen

Else Pallesen er 58 år. Hun er født og opvokset i Foersum, lige uden for Tarm.

Else er gift med Per Pallesen, der er chauffør ved ABC i Tarm. Parret har to børn; Sara på 23 år, der læser til lærer i Aarhus, og Jonas på 21 år, der i sit sabbatår arbejder på lageret hos ABC i Tarm. Til næste år begynder han på erhvervsøkonomi i Aarhus.

Else Pallesen begyndte i tøjbranchen for 40 år siden - som lærling i manufakturhandlen Frandsen i Tarm. Derefter var hun hos Mr. Thomsen i Skjern indtil 2001, hvor hun begyndte i Next Generation.

Hun købte Next Generation i 2006. I 2009 fik hun en lille blodprop i hjernen, og kom derfor "kun" tilbage på flexjob i hendes egen butik.

Hun lukkede Next Generation 31. januar sidste år og begynde i Trend House dagen efter. Hun arbejder otte timer om ugen nu.

I fritiden er hun nødt til at hvile en del. Derudover bruger hun tid på familien, gode veninder og lidt hækling.

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Ugeposten Skjern

Raku, malerier og træ

Annonce