Annonce
Ugeposten Skjern

Lokal webshop: Ja Tak til Skjern

Henri Holler fra Queens Pub står bag webshoppen JaTakSkjern.dk. Fra 1. november har lokale butikker lagt gode tilbud ud på siden. Arkivfoto: Jørgen Kirk
På JaTakSkjern.dk kan lokale finde gode tilbud fra lokale butikker. Når du har købt varen, skal du hente den i butikken.

Skjern: Da Mette Krohn i foråret lukkede Krohn Smykker og Ure var forklaringen blandt andet, at konkurrencen fra nettet havde fjernet kundegrundlaget for hendes butik.

Blandt andet derfor kommer der nu en lokal webshop, hvor lokale kan finde gode tilbud fra de lokale butikker i stedet for at finde gode tilbud fra udenbys eller udenlandske webshops.

Fra 1. november er webshoppen JaTakSkjern.dk på nettet med gode tilbud fra 14 butikker, men der er plads til flere.

Annonce

Det er Henri Holler fra Queens Pub, der er idemanden bag den lokale webshop. Han har præsenteret ideen for Skjern Handelsforenings bestyrelse, der er blevet så begejstrede for ideen, at de har betalt for de første tre måneders annoncering for deres medlemsbutikkers annoncering på JaTakSkjern.dk.

- Jeg har tidligere lavet et lignende projekt i Nordjylland, hvor jeg kommer fra, så basis var til stede. Jeg har haft noget ekstra tid her i coronatiden til at sætte siden op, fortæller Henri Holler.

Det kan være svært at konkurrere på pris med butikker på hele internettet, men Henri Holler er ovebevist om, at folk godt vil betale det samme eller en lille smule mere, hvis kunderne så er sikre på, at omsætningen går til den lokale butik.

- Selvom du køber via de store kæders webshop  og henter varen lokalt, så tjener den lokale butik jo ikke på den handel, påpeger Henri Holler.

Folk finder, køber og betaler varen på hjemmesiden. Derefter skal de hente varen i butikken.

- Jeg har mærket en stor opbakning til projektet på de sociale medier, så interessen er der bestemt, siger Henri Holler.

Med i projektet er også produktion af små videoer og TV-reklamer på Skjern Bredbånd.

Det skal prøves

Tine Thalund er formand for Skjern Handelsforening, der har valgt at støtte op omkring Henri Hollers ide.

- Andre byer har betalt 1000-vis af kroner for noget lignende. Henri Holler havde grundskabelonen liggende og har tilbudt at lægge meget arbejde i opstarten, så det var nemt og billigt at springe på for butikkerne, fortæller Tine Thalund.

Hun tror ikke, at kunderne vil stoppe med at handle i andre netbutikker, men hun er overbevist om, at de lokale kunder vil følge med på JaTakSkjern.dk for at se, hvad de lokale butikker har af gode tilbud og sjove ting.

- Jeg synes, at signalværdien i, at vi i Skjern står sammen om en webshop, er meget vigtig og en succes i sig selv, siger Tine Thalund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Skjern i rødt og hvidt

Ugeposten Skjern

Hele kommunen i din lomme

Annonce