Annonce
Ugeposten Skjern

Ramsing fylder 100 år - men er stadig en ung butik

Michael Hansen med planchen der fortæller om Ramsings første 100 år. Planchen er fremstillet af Videbæk Bogtrykkeri. Foto: Kaj Poulsgaard
Ramsing i Spjald har altid været en butik, der er fulgt med tiden, derfor er det ikke en gammel butik, der fejrer 100 års jubilæum i år.
Annonce

Spjald: Når man læser om Ramsings historie i Spjald, er det slående, at forretningen altid har formået at følge med tiden - eller at være et skridt foran, når der er kommet et nyt produkt på markedet.

Det er uden tvivl én af grundene til, at Ramsing stadig lever i bedste velgående i Spjald, og derfor kan fejre 100 års jubilæum i år.

- De andre grunde er, at vi altid bestræber os på at yde god, personlig service og faglig rådgivning, som du ikke får alle steder i dag. Det går mund til mund, at man får en god betjening hos Ramsing i Spjald, siger den nuværende ejer Michael Hansen.

Annonce

Troværdighed

- I Hvidt og Frit, der er vores indkøbssamarbejde på hårde hvidevarer, har vi netop talt om, at vi også skal have en onlineshop, fordi der online er plads nok til at vise alle varer i alle varegrupper. Online er der kamp om pladsen, når det handler om at have de billigste tilbud. Vores plads online er den, der handler om tryghed, nærhed og faglig rådgivning. Vi er også troværdige. Vi har de varer på lager, som vi annoncerer med. Og så yder vi fire års garanti på mange af de produkter, vi sælger, siger Michael Hansen.

Annonce

Finanskrisen

Michael Hansen begyndte allerede som 13-årig som fejedreng i Ramsing. I 1997 kom han i lære, og i 2000 var han udlært som isenkræmmer.

I 2006 blev der snak om, at han måske skulle med i ejerkredsen, men der var lige et mellemspil med Imerco, der i 2007 blev købt af milliardæren Mikael Goldschmidt, og den handel stod de tidligere ejere af Ramsing, Ole Ramsing og Hans Jørgen Olesen, selv for. Derfor blev det først i 2008, at Michael Hansen købte halvdelen af forretningen.

- Det så virkeligt lyst ud i de første måneder, men så ramte finanskrisen. Det gav en hård og lærerig start. Det var ikke sjovt at skulle afskedige personale, men som selvstændig må man tage det sure med søde, siger Michael Hansen, der blev eneejer i 2014.

Annonce

Ramsing består

Ole Ramsing er i øvrigt stadig ansat i Ramsing Shopping Center. Han stopper til april, men Michael Hansen kunne ikke drømme om at skifte navn på forretningen af den grund.

- Ramsing er så fast forankret et navn, at det ville være at skyde sig selv i foden at ændre det. Men det er da lidt sjovt, når nogen siger "Goddag Ramsing" eller "Jeg, talte med din far den anden dag". Vi har nok lidt samme toneleje og stemme. Det må vel betegnes som den type arbejdsskade, man ikke kan få erstatning for, siger Michael Hansen med et smil.

Annonce

Væsentlige skift

I Michael Hansens tid som medejer/ejer har det været flere væsentlige skift blandt leverandører og samarbejdspartnere. Et af de store var fra Invita til Svanekøkkenet i 2013.

Louise og Michael Hansen har travlt i denne tid, hvor 100 års jubilæet fejres med en bunke gode tilbud. Foto: Kaj Poulsgaard

Et andet stort skift var fra Imerco til Kop & Kande, idet den nye ejer af Imerco-kæden valgte at lukke afdelingen i Spjald.

- Først var Ole Ramsing og Hans Jørgen Olesen ramt af en konkurrenceklausul, og siden var det svært for mig at få lov til at gå med i Kop og Kande, fordi kæden synes, at Spjald var for lille. Men det lykkedes i 2017, hvor vi også åbnede Kop & Kande i Skjern. Det har været et kæmpe plus for os at gå med i Kop & Kande. Alene det første år fordoblede vi julehandlen. Der er landsdækkende bytteservice i Kop & Kande. Det fungere bare rigtig godt. Og så er Kop & Kande jo også en medlems-ejet kæde. Det tiltaler mig, siger Michael Hansen.

- Det har også vist sig, at der var plads til os i Skjern. Vi vækster rigtig godt og har det rigtige personale. Det er det, der giver succes, siger Michael Hansen.

Annonce

Skjern Håndbold

- Når man handler lokalt, er man også med til at støtte de lokale aktiviteter, der ikke støttes af de store landsdækkende - eller for den sag skyld udenlandske - butikker, siger Michael Hansen.

Ramsing støtter blandt andet Skjern Håndbold, der kvitterer ved at stille op med Kasper Søndergaard og Rene Rasmussen søndag den 4. oktober i forbindelse med denne uges fejring af 100 års jubilæet.

Den største gave til jubilæet kommer dog fra Ole Ramsing med flere, der giver en jubilæumssten, der kan stå foran butikken de næste 100 år.

Annonce

Mindre fodbold - mere erhverv

Michael Hansen har spillet 290 førsteholdskampe for det lokale fodboldhold, men tiden er ikke helt til det længere.

- Jeg spiller stadig lidt oldboys-fodbold og er bestyrelsesmedlem. Jeg er også formand for erhvervsgruppen. Vi tager udgangspunkt i, at ting kan lykkes. Det er en grundholdning for hele Spjald. Hvis vi ikke havde den holdning, havde vi ikke haft et nyt lægehus eller en børnehave. Sidste år blev der bygget 16 nye huse i Spjald, og nu er der en ny udstykning i gang, som alle bakker op om. Det er den slags ting, der gør det dejligt at drive forretning i Spjald og omegn, siger Michael Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

En dåbskjole fra fortiden

Annonce