Annonce
Valby

Alternativ sidste skoledag på Ålholm Skole: ‘Det er så vigtigt for os, at vi får sagt farvel’

9. X's sidste skoledag på Ålholm Skole. Foto: Ålholm Skole
Coronavirussen kom ind fra højre, og længe troede 9. X på Ålholm Skole ikke, at de fik lov til at sige farvel. En alternativ karameldag sørgede dog for, at de fik en afslunting, de kan se tilbage på mange år frem.
Annonce

Kan du huske din sidste skoledag?

Roser, takketaler, optræden, pranks på lærerne, skum/ vandkamp, karameller kastet med overhånd og børn, der roder rundt mellem hinanden. Og kostumer. I alle afskygninger.

På Ålholm Skole var alt det i fare for at blive aflyst grundet corona, og selvom 9. X ikke fik det hele, så fik de alligevel de vigtigste elementer med på deres sidste skoledag.

Annonce

Farvel med omtanke

‘Det her bliver coronavenligt’, siger klokkeblomst, der i virkeligheden hedder Sophie. Hun har en mikrofon i hånden, og hun taler på vegne af hele 9.X, der fredag 19. juni havde sidste skoledag på Ålholm Skole.

Med coronavenligt refererer hun til, at der blev sagt tak til lærerne via highfives med indersiden af skoene, der blev vist videosketches på et lærred, så scenen ikke blev for proppet, ligesom tilskuerne var fordelt sådan, at nogle klasser var til stede i aulaen, mens andre så 9. X’s show via livestreams i klasselokalerne.

9. X's sidste skoledag på Ålholm Skole. Foto: Ålholm Skole

- Det betyder så meget og er så vigtigt for os, at vi kan få sagt farvel til alle dem, der har gjort en forskel for os i de år, vi har gået her. Det havde vi ikke turde håbe på for blot et par måneder siden, siger Sophie og smiler:

- Jeg vil aldrig glemme stedet og sammenholdet.

Hendes klassekammerat Malaika er enig, også selvom dagen hverken bød på den traditionelle vandkamp, flødeskumskager i ansigtet på lærerne eller den sædvanlige samling på skolen.

- Vi er megaglade, og det er bare det fedeste, at vi fik lov til at holde den her afsked. Det er helt bestemt en dag, vi kommer til at huske, og selvom den har været lidt atypisk, så er vi bare glade for at have fået det, vi fik, siger Malaika.

Annonce

Vigtigt at holde fast

Karamellerne, der for særligt de små elever er dagens højdepunkt, blev delt ud ved, at 9. X kastede dem ind på gulvet i hver klasse, hvor læreren sad klar til at samle ind med handsker og fordele dem blandt eleverne.

På den måde kom de vigtigste elementer i en sidste skoledag med på Ålholm Skole, og det har været væsentligt for Ålholms Skoles skoleleder, Søren Vith, at få sendt 9. klasserne godt afsted.

- Det har været vigtigt for os at finde en balance mellem de regler, myndighederne har sat og de traditioner, vi har. Derfor har vi konstrueret den her dag med sikkerhed og sundhed i højsædet, så vi kan sige farvel til vores 9. klasse på en måde, så de får en god afslutning på deres tid her, og så vi kan få sagt farvel til de ålholmbørn, som vi jo også har kære, siger Søren Vith.

Efter showet og takken til lærerne, forlod både klokkeblomst, en bjørn, en fange og resten af 9. X Ålholm Skole og drog afsted mod Bakken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce