Annonce
BYLIV

Den er god nok: Nu er der teater som seksualundervisning

Teater V vil udfordre seksualundervisningen for de ældste klasser i folkeskolen med den nye online-forestilling 'Stav til sex', der handler om krop, sex og grænser. Foto: Teater V

For mange unge mennesker kan det være vanskeligt at tale om krop, seksualitet, kærlighed og mange af de ting, der følger med puberteten. Seksualundervisningen er en vigtig del af folkeskolen, men den er udfordrende for både klasselærere og elever. Dette vil Teater V lave om på med seksualundervisnings-forestillingen ’Stav til sex’.

Forestillingen er online, og teatret vil forsøge at styrke de unges viden om kønsidentiteter og mulige seksualiteter i øjenhøjde og ud fra et frisindet, sexpositivt udgangspunkt.

- Nu har de unge været væk fra skolen længe, men det betyder ikke, at seksualundervisningen skal glemmes. Vi vil gerne være med til at starte en samtale om alt det svære, også selvom vi ikke kan mødes fysisk. Vi tror på, at barrierene kan brydes ved at møde eleverne på en anderledes og samtidig nærværende måde - i øjenhøjde, siger teaterdirektør Pelle Koppel og fortsætter:

Annonce

- Eleverne kan i høj grad kan spejle sig i de unge skuespillere, der er på live. Samtidig arbejder vi i dybden med forskellige udfordrende emner og kommer bredt omkring køn, krop og sex.

’Stav til sex’ handler om de to venner Zarah og Bertram, der begge har svært ved at tale om sex og kærlighed. Gennem emner som kroppens udvikling og deling af nøgenbilleder fører Zarah og Bertram os igennem alfabetet fra a til å.

Forestillingen spilles for 8. til 10. klasse online og har premiere 19. april.

Du kan læse mere om 'Stav til sex' i dette link.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Park eller solceller: Omstridt plan vedtaget

Annonce