Annonce
112

Efter måneders flugt fra politiet: Nu er manden tiltalt for at slå Christians ven ihjel anholdt

Christian Balle kæmper sammen med den tætte vennekreds til Magnus om at der skal gives hårdere straffe til vanvidsbilister, der dræber. Foto: Jens Mouvielle
Den 27-årige mand, der i slutningen af juli 2019 kørte Christian Balles ven ihjel på Langebro med mindst 108 kilometer i timen er blevet anholdt efter længere tids flugt.
Annonce

Manden er tiltalt i forbindelse med ulykke på Langebro, der kostede betjent livet.

Den 27-årig mand, der en juli morgen i 2019 kørte Christian Balles ven ihjel på Langebro, er efter måneders flugt fra politiet blevet anholdt i Dubai.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Det var mere præcist om natten den 23. juli 2019, at den 27-årige mand ifølge politi og anklagemyndighed kørte med mindst 108 kilometer i timen over Langebro mod Amager. Her er det ellers kun tilladt at køre 50 kilometer i timen.

Vejen var våd og mørk, og på broen påkørte han flere biler. I en af bilerne sad Christian Balles ven, betjenten Magnus Buhl Hansen, som blev så alvorligt kvæstet, at han døde. Efter ulykken flygtede den tiltalte fra stedet.

Det var dog ifølge anklageskriftet mod den 27-årige hverken første eller sidste gang, at han overtrådte færdselsloven. Derfor er han tiltalt for en stribe forhold foruden uagtsomt manddrab.

Annonce

Dukkede aldrig op i retten

Sagen mod den 27-årige skulle have været behandlet i Københavns Byret 1. december sidste år.

Men han dukkede ikke op.

- Vi sad tilbage med en følelse af, at noget der er så vigtigt for os, ikke betyder noget for ham. Det er mangel på respekt for os pårørende og for vores retssystem, og det er svært at være i, at han ikke dukker op og tager sin straf, udtalte Christian Balle kort efter, han forgæves var dukket op i retten sammen med Magnus Buhl Hansens mor, der havde taget turen til retten i København hele vejen fra Vestjylland.

I stedet meddelte den 27-årige, at han havde symptomer på corona og var i udlandet. Den tiltalte mand fremsendte noget dokumentation, men retten mente ikke, at det var nok til at bevise, at han havde lovligt forfald.


Vi sad tilbage med en følelse af, at noget der er så vigtigt for os, ikke betyder noget for ham. Det er mangel på respekt for os pårørende og for vores retssystem, og det er svært at være i, at han ikke dukker op og tager sin straf.

Christian Balle


En lille uge senere blev han derfor varetægtsfængslet in absentia - altså uden selv at være til stede. Dermed kunne han efterlyses internationalt.

Den 14. december forsøgte man igen at gennemføre sagen, men retsmødet måtte aflyses, da det ikke var lykkedes at finde den 27-årige.

Annonce

Kæmper for hårdere straffe

Siden tabet af deres ven Magnus Buhl Hansen, har Christian Balle og en vennegruppe kæmpet for hårdere straffe for vanvidsbilisme, og i slutningen af 2020 nåede deres brugerforslag over 50.000 underskrifter.

I dag skal Folketinget førstebehandle en lov, der skærper straffen til vanvidsbilister.

Lovforslaget er fremsat på baggrund af flere alvorlige ulykker, blandt andet ulykken på Langebro.

Vennekredsen fra Esbjerg kalder sig logen. Magnus er nummer to fra venstre med fuldskægget. Han blev 35 år. Foto: Privat

- Der er intet, som nogensinde vil give os Magnus tilbage. Intet kan hele det sår, det har skabt i os, at Magnus er taget fra os af en bilist, som bevidst valgte at køre 108 kilometer i timen over Langebro i silende regn.

- Men vi bliver nødt til at gøre, hvad vi kan for at rette op på de ting, vi mener er åbenlyst forkerte. Og at sådan en handling typisk bliver udmålt til 1-1,5 års fængsel er fuldstændig uforståeligt. Det skal laves om, har Christian Balle tidligere sagt om baggrunden for, at han og vennegruppen fremførte et borgerforslag om strengere straffe til vanvidsbilister, der dræber.

- Vi igangsætter nu processen for at få ham udleveret til retsforfølgelse i Danmark. Vi har ikke yderligere, skriver politiet på Twitter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce