Annonce
TRAFIK

Forældre har frygtet for deres børns liv i årevis: Nu vil overborgmesteren sikre skolevejene

Lars Weiss og Leo Jakobsen snakker om trafikudvalgets forslag til at sikre skolevejene ved Ålholm Skole. Foto: Jens Mouvielle
Overborgmester Lars Weiss vil se på, hvordan man kan lave sikre skoleveje ved Ålholm Skole, der er plaget af farlige situationer.

I fire år har et selvetableret trafikudvalg af forældre til børn på Ålholm Skole kæmpet for at sætte fokus på det, der dagligt giver dem ondt i maven.

Trafiksituationen omkring Ålholm Skole er nemlig livsfarlig, og det er på flere strækninger af Valby Langgade, der løber på den ene side af skolen.

- Når man følger sit barn i skole, så krydser man fingre for, at bilisterne holder øjnene på vejen og ikke på mobilen. Og man kigger lige en ekstra gang på uret, når man ved, det har ringet ud og børnene skal hjem. Det kan jo ikke være rigtigt, man skal være utryg på den måde, har Ida Bach Ljunggren tidligere fortalt til ValbyLIV.

Annonce

Onsdag 17. marts besøgte overborgmester Lars Weiss Ålholm Skole og gik fra det berygtede ejendomsmæglerkryds og ned til skolen.

Her så han ved selvsyn, hvor meget trafikkaosset fylder om morgenen, og han har lovet forældrene, at han tager deres sag med til Overførselssagen, hvor han vil kæmpe for at få afsat penge til at forbedre nogle af forholdene.


Det, der kom mest bag på mig, var den trafik, der er lige her foran skolen på så smal en gade. Det hele proppede til, og børnene steg ud til højre og venstre. Det var voldsommere, end jeg havde forestillet mig.

Lars Weiss, Københavns overborgmester


- Der er nogle farlige skoleveje omkring Ålholm Skole, og det er blevet styrket af omlægningen af skoledistrikterne, som betyder, at en større portion af eleverne på skolen bor så de skal krydse Valby Langgade, der er en af kvarterets mest trafikerede veje, lyder det fra overborgmester Lars Weiss.

Trafikudvalget har kæmpet for bedre trafiksikkerhed for eleverne i fire år, hvorfor er det nu, I vil prioritere det?

- Vi har rigtig mange skoler i København, og jeg tror ikke, man kan finde en skole, hvor der ikke er utrygge skoleveje. Det er en elefant, der spises bid for bid, og vi har i løbet af de sidste fire år haft fokus på at sikre skolevejene gennem budgetforhandlingerne i forbindelse med det øget fokus på cykelinfrastruktur.

Vil kæmpe for de nære initiativer

I forbindelse med Overførselssagen fortæller Lars Weiss, at han vil kæmpe for at få implementeret de nære initiativer i det projektforslag, som er blevet udarbejdet sidste år.

Det drejer sig om følgende: En fredeliggørelse af Vibenholm, ind- og udstigningsperroner på Skellet, sikrere fodgængerkrydsning på Skellet, krydset Valby Langgade/ Skellet skal signalreguleres og bedre cykelparkering i området.

- Sikre skoleveje vil komme til at fylde mere og mere i budgetter og overførselssager. Vi har jo et mål om at gøre København til verdens cykelby nummer et, og det kræver i høj grad at vores unger er trygge ved at cykle, og at vi som forældre tør sende dem ud og cykle - også i en tidlig alder - og det er skolevejene, der er afgørende for det, lyder det fra Lars Weiss.

Det, der kom mest bag på Lars Weiss ved sit besøg på Ålholm Skole, var ikke trafikken på Valby Langgade eller kaosset i ejendomsmæglerkrydset, for det ved han godt, er slemt. Det var i stedet situationen lige ude foran skolen.

- Jeg vidste godt, at der er meget trafikeret herude, og jeg ved godt, at ejendomsmæglerkrydset er farligt. Det, der kom mest bag på mig, var den trafik, der er lige her foran skolen på så smal en gade. Det hele proppede til, og børnene steg ud til højre og venstre. Det var voldsommere, end jeg havde forestillet mig.

Lars Weiss og trafikudvalget i ejendomsmægerkrydset på vej mod Ålholm Skole. Foto: Jens Mouvielle

Valby Lokaludvalg fortæller, at de er glade for det fokus, Ålholm Skole har fået, men at det ikke er det eneste sted i bydelen, hvor skolevejene kunne have gavn af en række tiltag.

- Ålholm Skole er ikke den eneste skole i Valby, der kunne have gavn af et projekt om sikre skoleveje. Men netop på Ålholm er der gjort et stort forarbejde i samarbejde mellem forvaltningen og en forældregruppe. De har sammen udarbejdet en række projekter til at gøre skolevejene omkring Ålholm Skole mere sikre. Det blev dog ikke vedtaget på budgettet, derfor håber vi at midlerne i stedet kan findes på overførselssagen, lyder det fra lokaludvalget.

Forhandlingerne til Overførselssagen forventes at påbegynde mandag i uge 12, og forventes færdig sidst i samme uge.

Der er 107 millioner kroner i overførselssagen til anlægsprojekter. Dog forventer Lars Weiss, at en stor del af dem vil gå til sager, der kræver rettidig omhu, såkaldte need to-projekter.

Derfor vil der reelt set være få midler at forhandle om til anlægsarbejde i Overførselssagen, hvilket er en del af grundlaget for, at der ikke vil bliver kigget på eksempelvis forbedringer af ejendomsmæglerkrydset i denne omgang.

Annonce
Annonce
Alarm112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Annonce
Annonce
Alarm112

To år efter farligt knivstik mod teenager venter sag på retten

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Lokal skole har fået nyt udstyr: Inviterer alle på eventyr uden for åbningstid

Alarm112

Dommer fængsler mand for at skubbe kvinde ud foran tog

Alarm112

Tog måtte nødbremse for kvinde skubbet ned på skinnerne

Alarm112

Fire mænd er fængslet efter knivstikkerier i København

Alarm112

Motorcyklist afgået ved døden efter ulykke i København

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce