Annonce
Byliv

Gustav fra Valby har et helt særligt talent: Jeg vil blive så god som overhovedet muligt

Gustav Klarskov Lauritzen har skrevet kontrakt med Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior. Foto: PR
Gustav Klarskov Lauritzen fra Valby er i de kommende måneder klar til tage kampen op med landets allerbedste ungdomsryttere. Han har fået plads på det ambitiøse sjællandske cykelhold Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior.

16-årige Gustav Klarskov Lauritzen har brugt corona-vinteren på at træne på livet løs, så han er i topform, når cykelsæsonen begynder i de kommende måneder. Uanset om der er sne eller sjap på vejene - eller om termometeret viser minusgrader – så tilbringer han masser af timer på cyklen. Dagens træning skal nemlig passes, så han kan yde sit allerbedste sammen med holdkammeraterne på juniorholdet, der har samlet ni unge, talentfulde ryttere fra hele Sjælland.

- Mine mål for året er at gennemføre en masse cykelløb og udvikle mig endnu mere, så jeg kan blive så god en cykelrytter som jeg overhovedet har mulighed for, siger Gustav Klarskov.


Mine mål for året er at gennemføre en masse cykelløb og udvikle mig endnu mere, så jeg kan blive så god en cykelrytter som jeg overhovedet har mulighed for.

Gustav Klarskov Lauritzen


Flot fremgang på få år Gustav Klarskov Lauritzen har ikke mange års træning i rygsækken, men han har på få år opnået en udvikling andre drømmer om. I hans lidt over tre år på cyklen har han hvert eneste år lagt ekstra niveauer på sin ydeevne. Watt-tallene bliver konstant forbedret og det er noget af dét der motiverer ham.

- Jeg kan godt lide at se udviklingen hos mig selv. Ikke mindst når man kan se at træningen virker – både på tallene på cykelcomputeren, men også ude til løbene, siger Valby-rytteren, der i sommer begyndte i gymnasiet på Europaskolen i Carlsberg Byen.

Annonce

Anden Valby-rytter inspirerer

Gustav Klarskov Lauritzen bruger al sin fritid på cykling, når skolen og lektierne er passet. Enten følger han de professionelle i fjernsynet – eller holder øje med hvordan de lidt ældre danske ryttere klarer sig. Blandt andre en anden Valby-rytter:

- Jeg fulgte en del med i Rasmus Quaades cykeltur frem og tilbage til Nordkap sidste år. Det var megasejt og en helt vild tur. Det har jeg virkelig respekt for, at han kaster sig ud i, siger Gustav Klarskov Lauritzen, som selv nøjes med mindre vilde ting.

Han er dog så dedikeret til intervaller og lange søndagsture, at han hellere vil blive hjemme i weekenden for at træne med kammeraterne i frostvejr og blæst - end at tage med familien i sommerhus.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce