Annonce
Byliv

Kendt Valbybager afviste stort millionbeløb for sin butik: Nu skal han ud på nye eventyr

Jeg ville jeg ikke sælge min butik til hvem som helst, siger Thorleif Kristensen. Arkivfoto: Rikke Milling
Thorleif Kristensen har solgt Musik Conditoriet og vinker derfor farvel til Valby for nu. I stedet kaster han sig ud i et nyt ambitiøst projekt.

Den kendte bagermester og iværksætter Thorleif Kristensen forlader Valby for at kaste sig ud i et forretningseventyr i Nordsjælland.

Det betyder, at han har solgt det populære bageri Musik Conditoriet for et tocifret millionbeløb. De kage- og brødhungrende valbyborgere behøver dog ikke at frygte for, at bydelen bliver et bageri fattigere. Der vil nemlig stadigvæk være et bageri at finde på Skolegade 19, selvom Thorleif Kristensen flytter.

For der har været fin efterspørgsel fra bager- og konditorbranchen på lokalet, og det har ligget Thorleif Kristensen tungt på sinde, at det skal være de rigtige, der overtager hans lokaler. Faktisk er han gået så langt, at han har afvist et stort millionbeløb fra en kæde, han ikke bryder sig om, fortæller han.

Annonce

- Jeg opfatter mig selv som en bager og konditor, der virkelig brænder for branchen, og derfor ville jeg ikke sælge min butik til hvem som helst. Der var en stor kæde, jeg ikke bryder mig om, som henvendte sig, men det afviste jeg til trods for, at jeg givetvis kunne få mange flere penge for min butik. Men for mig er det vigtigt, at min butik kommer til en af de mindre, lokale kæder. Det er fremtidens vindere, siger Thorleif Kristensen.


Jeg opfatter mig selv som en bager og konditor, der virkelig brænder for branchen, og derfor ville jeg ikke sælge min butik til hvem som helst. Der var en stor kæde, jeg ikke bryder mig om, som henvendte sig, men det afviste jeg til trods for, at jeg givetvis kunne få mange flere penge for min butik.

Thorleif Kristensen


I stedet har han solgt sine lokaler til bageriet Bodenhoff, der er et lokal foretagende, som udsprang af familiens forretning på Frederiksberg og som siden har spredt sig til flere lokationer, hovedsageligt i København.

- Bodenhoff er en familievirksomhed, der stille og roligt er vokset rigtig fint og som leverer kvalitet. De brænder for branchen, de har et godt renommé og gode ambitioner om at blive en veletableret kæde her i Valby, så man kan stadig se frem til god kvalitet her fra Skolegade 19. Det er gode kollegaer, der har taget over, og jeg vil stadig komme forbi og nyde stemningen, siger Thorleif Kristensen.

Nye eventyr

Det har ikke været en nem beslutning for Thorleif Kristensen at sælge butikken på Skolegade 19. Han er nemlig gammel Valby-dreng, og han har glædet sig over at bidrage til bydelen, han selv er opvokset i.

Ikke desto mindre er han også forretningsmand og iværksætter til fingerspidserne, og det er netop muligheden for at kaste sig ud i et helt nyt eventyr, der har fået ham til at sælge Skolegade 19.

Pengene fra salget skal nemlig gå til noget så ambitiøst som en bæredygtig landsby.

- Jeg skal være med til at bygge en bæredygtig landsby, hvor jeg skal etablere et bageri på en stor gård, der kan give synergi mellem bageren, bondemanden og den omkringliggende landsby, siger Thorleif Kristensen, der fortæller, at der vil blive bygget en klynge af seniorboliger op omkring konceptet.

Thorleif Kristensen fortæller, at han har en række møder med diverse kommuner angående den bæredygtige landsby, men det ligger endnu ikke fast, hvor det skal etableres.

Thorleif Kristensens brød og kager kan stadig nydes i København, da han har en bagerbutik på Vesterbrogade, som han åbnede for 26 år siden.

Tak for tiden i Valby til Musik Conditoriet og velkommen til Bodenhoff.

Annonce
Annonce
Alarm112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Annonce
Annonce
Alarm112

To år efter farligt knivstik mod teenager venter sag på retten

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Lokal skole har fået nyt udstyr: Inviterer alle på eventyr uden for åbningstid

Alarm112

Dommer fængsler mand for at skubbe kvinde ud foran tog

Alarm112

Tog måtte nødbremse for kvinde skubbet ned på skinnerne

Alarm112

Fire mænd er fængslet efter knivstikkerier i København

Alarm112

Motorcyklist afgået ved døden efter ulykke i København

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce