Annonce
Valby

Kunstsalon rykker ind i kunstnerens eget hjem

PR-foto

NÆRVÆRENDE KUNST. Glemt alt om et galleri. Når valbykunstner Tine Weppler slår dørene op til sin nye kunstsalon bliver det nemlig i hendes eget hjem. Håbet er, at den private sfære skaber mere nærvær og får folk til at tale om kunsten.

KUNSTSALON: Når valbykunster Tine Weppler sætter penslen til lærredet, springer farverne ud af hendes intuitive og eksperimenterende tilgang til kunsten. Og netop den indstilling har givet hende idéen til at skabe en ny kunstsalon i Valby. En kunstsalon, der finder sted i Tine Wepplers eget hjem på Ansgars Allé 9 i Valby:

»Jeg synes nogle gange, at gallerier kan gøre folk lidt bange for at tale om kunsten der. Derfor tænkte jeg, det kunne være spændende at lave en kunstsalon, hvor jeg inviterer folk indenfor i mit eget hjem. Jeg håber, at den private sfære, kan bringe kunsten lidt ned fra sin høje piedestal og gøre, at vi alle sammen kan tale om den og de følelser, som kunsten vækker i os, når vi ser på den. Det behøver ikke været noget, der er svært at tale om, fordi man skal vide en hel masse. Man kan reelt bare tale om de følelser, kunsten vækker i en,« forklarer Tine Weppler.

Det handler om nærvær

Når dørene åbner til den første kunstsalon på fredag 23. november klokken 17.00, bliver det med en udstilling, der har fået titlen ’It’s all about people’. Om den fortæller Tine Weppler:

»Jeg tror på, at når vi bruger vores forestillingsevner og fantasi, så får vi også en bedre verden, og det er egentlig derfor, at jeg har valgt temaet ’It’s all about people’. Jeg kunne ligesom se, at det var det, jeg malede intuitivt. Jeg kredsede meget omkring noget menneskeligt og nærværende, og så tænkte jeg meget over, at det måske var noget af det, der trickede os i det samfund, vi befinder os i, hvor robotterne rykker nærmere. Jeg tror, vi mennesker har behov for at holde fast i nærværet og relationerne med hinanden,« siger hun.

I forsøget på at få folk i tale, vil Tine Weppler lave et ark med spørgsmål, som man kan tale udfra:

»Mit håb er, at folk dermed kommer til at tale med hinanden, så vi undgår den her tavshed, der kan være på museer og gallerier,« siger hun.

Plads til flere kunstnere

Tine Wepplers tanke er, at kunstsalonen skal åbne to til fire gange om året i hendes eget hjem. Her vil man kunne se hendes egne værker, men tanken er også, at andre kunstnere skal kunne udstille:

»Jeg vil meget gerne finde andre kunstnere, som kan udstille i kunstsalonen, så vi virkelig kan få sat kunsten i spil i Valby,« fortæller valbykunstneren.

Denne første kunstsalon begynder som før skrevet på fredag fra klokken 17.00-21.00, og den vil også være åben både 24. og 25. november fra klokken 11.00-16.00.

 

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Børnehavebørn finder tre poser med kokain på legeplads

Annonce
Annonce
Alarm112

Købte en pistol og 50 patroner i København: 24-årig får ti års fængsel og udvises for terrorforsøg

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

24-årig kendt skyldig i forsøg på terror

Mest læste

Annonce