Annonce
Valby

Pårørende til dræbt betjent er lettede efter anholdelse: Nu kan vi langt om længe se lyset

Vennekredsen fra Esbjerg kalder sig logen. Magnus er nummer to fra venstre med fuldskægget. Christian er personen med solbrillerne længst til højre i billedet. Magnus blev 35 år. Foto: Privat
Christian Balle og de pårørende til Magnus Buhl Hansen, der i juli 2019 blev dræbt efter at være blevet ramt af en vanvidsbilist, er lettede over, at den sigtede i sagen er pågrebet efter måneders flugt fra politiet.
Annonce

Den 27-årige mand, der er sigtet for at køre Christians ven ihjel en juli morgen i 2019 på Langebro, er efter måneders flugt fra politiet blevet anholdt i Dubai.

Det kommer som en stor lettelse for Christian Balle og de andre pårørende, der har ventet i snart to år på, at vedkommende skulle få sin straf.

- Det var en lettelse, da vi i går læste, at den formodede gerningsmand, der kørte Magnus ihjel, endelig er blevet anholdt. Vi har snakket sammen om det, og det betyder, at vi nu langt om længe kan se lys for enden af tunnellen og forhåbentlig lukke den sidste dør bag os i den her sag, siger Christian Balle og fortsætter:

- Vi har snart ventet på, at han skulle modtage sin straf i to år, og det er selvfølgelig alt for længe, men der er flere ting såsom corona, der har trukket sagen ud, og da han så endelig skulle dømmes i december, udeblev han jo fra retten.
Sagen mod den 27-årige skulle have været behandlet i Københavns Byret 1. december sidste år, men Christian, Magnus Buhl Hansens mor og de andre pårørende mødte forgæves op i retten, for den tiltalte han dukkede aldrig op.

Annonce

Har brug for at være i retten

I stedet fortalte han, at han var i London og havde fået corona, men da retten bad ham om at fremskaffe bevis for det, kunne han ikke gøre det i tilstrækkelig grad.

Siden da har politiet forsøgt at få fat på ham, inden det så 3. februar lykkedes at pågribe ham i Dubai.


Jeg kan mærke, at jeg bliver nødt til at være i retten, når der skal afsiges dom, hvis corona vel og mærke tillader det. Jeg har brug for at se, om han angrer, selvom jeg ikke tror det. Hans handlinger efterfølgende har jo vist, hvilket menneske vi har med at gøre.

Christian Balle


- Jeg kan mærke, at jeg bliver nødt til at være i retten, når der skal afsiges dom, hvis corona vel og mærke tillader det. Jeg har brug for at se, om han angrer, selvom jeg ikke tror det. Hans handlinger efterfølgende har jo vist, hvilket menneske vi har med at gøre. Det er jo ikke ligefrem fordi, troværdigheden driver af ham.

I dag skal Folketinget førstebehandle en lov, der skærper straffen til vanvidsbilister.

Lovforslaget er fremsat på baggrund af flere alvorlige ulykker, blandt andet ulykken på Langebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce