Annonce
Trafik

Så faldt DBS's hammer: Nu bliver der længere mellem togene

Langgade st. Foto: Benedicte Lorenzen (Arkiv).
Annonce

Selvom om DSBs kunder i Valby nok havde håbet på, at DSB ville opgive planerne om at øge ventetiden fra 10 minutter til 20 minutter fra stationerne; Jyllingevej, Islev, Peter Bangs Vej og Langgade, er det en realitet fra 14. december, hvor Frederikssundsbanen får en ny køreplan.

ValbyLIV har spurgt DSB’s informationschef Tony Bispeskov, hvordan det kan være, at DSB ikke har tilgodeset de kunder, der rejser fra stationerne Jyllingevej, Islev, Peter Bangs Vej og Langgade.

Han udtaler:

- Når vi laver køreplaner er udgangspunktet at gøre det attraktivt for så mange som muligt.  Dog så vil der altid være nogle, der får fordele - andre ulemper. Og her har det været vigtigt for os at tilgodese flere end hidtil, svarer Tony Bispeskov.

Annonce

Den nye køreplan

I dag kører S-togene fra København H til Frederikssund med to og 18 minutters intervaller, og den nye køreplan er lavet, da DSB finder det uhensigtsmæssigt.

I den nye køreplan kører S-togene i 10-minutters drift, og det kommer efter Tony Bispeskovs udsagn 90 procent af de rejsende på strækningen til gode.

- Rigtig mange vil få hurtigere tog, flere afgange og bedre spredning af afgangene. Selvom om det ville være optimalt, kan togene ikke stoppe ved alle stationer - det ville give længere køretid. Derfor har vi besluttet at gøre det bedre for 90 procent af vores kunder, hvor de sidste ti procent får en længere ventetid, og det er kunderne på der rejser fra stationerne Jyllingevej, Islev, Peter Bangs Vej og Langgade.

Han siger afsluttende:

- Med den nye køreplan har vi forsøgt at få det bedste ud af de rammer, som vi har til rådighed. Det har længe været et indtrængende ønske fra kunderne at opnå kortere rejsetid og en mere optimal spredning mellem afgangene, og vi har opnået begge dele for langt de fleste af vores kunder med den nye plan.

Linje C og linje H bytter plads

Som noget nyt kører linje C som hurtigtog mellem Frederikssund og Klampenborg seks gange i timen og linje H som stoptog mellem Ballerup og Østerport tre gange i timen.

Husum og Skovlunde får flere afgange

 Også Husum og Skovlunde får fordele af den nye køreplan. De får flere S-tog og hurtigere S-tog.
”Husum og Skovlunde får som noget nyt ni tog i timen, hvor af de seks er hurtigtog. I dag har de seks tog i timen, der standser ved alle stationer, så det er en kraftig forbedring,” forklarer Tony Bispeskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet udsender opdateret signalement af flugtbilisten: Vi har brug for borgernes øjne og ører

Annonce