Annonce
Byggeri

Snart begynder stort renoveringsarbejde i Valby: Over 300 boliger skal moderniseres

Henrikgården istandsættes. Foto: CASA A/S
Hovedstadens Almennyttige Boligselskab II har valgt CASA til at renovere Henrikgårdens 332 almennyttige boliger i Valby, som indebærer flere bæredygtige initiativer.

Om kort tid går CASA i gang med renoveringen af Henriksgårdens 332 almennyttige boliger i Valby. Ejendommen ligger på Vigerslev Vænge 2-66 og er et større byggeprojekt, hvor der etableres skurby langs Vigerslev Allé. For adgang til byggepladsen laves der i byggeperioden to midlertidige indkørsler hen over cykelsti og fortov.

I forbindelse med selve renoveringen får alle boliger deres altan renoveret eller opsat ny altan, hvis der ikke er altan i forvejen, og alle boligernes badeværelser vil undergå en gennemgående renovering. Derudover vil der i stueetagen blive etableret tilgængelighedsboliger.

Renoveringen indeholder samtidig flere bæredygtige initiativer. Alle bygninger får ekstra isolering på ydermurene, nye murstensfacader, nyt tag og ventilationsanlæg. Samtidig bliver der isat energibesparende vinduer og opgangsdøre, og der bliver installeret solcelleanlæg på taget.

Annonce

Glade beboere

Projektet blev vedtaget med et overvældende flertal blandt beboerne, som nu kan se frem til, at byggeriet går i gang. Renoveringsprojektet kommer med finansiel støtte fra både Landsbyggefonden og Københavns Kommune, hvilket muliggør denne omfattende renovering, alt sammen med det mål for at øje at fremtidssikre boligafdelingen med tidssvarende og energivenlige bygninger og indbydende udearealer.

For CASA bliver Henriksgården et spændende projekt på flere fronter. Både fordi renoveringsprojektet er et af de større renoveringsprojekter i København, og fordi CASA i de senere år har haft et øget fokus på bæredygtige byggerier.


Hele projektet byder på mange spændende og klimavenlige initiativer, og vi glæder os meget til at kunne levere et flot resultat tilbage til beboerne, når renoveringen er overstået.

Torben Modvig, CEO i CASA A/S


- Vi er meget glade for, at Hovedstadens Almennyttige Boligselskab har valgt os som hovedentreprenør på Henriksgården. Processen og samarbejdet har været rigtigt godt, og vi ser frem til at gå i gang. Hele projektet byder på mange spændende og klimavenlige initiativer, og vi glæder os meget til at kunne levere et flot resultat tilbage til beboerne, når renoveringen er overstået, siger CEO i CASA A/S Torben Modvig.

Boligerne i Henriksgården blev opført i 1968 og er placeret langs Vigerslevvej. Mellem de enkelte bygninger er der grønne områder med legepladser, boldbaner og kælkebakke.

Renoveringen af Henriksgården kommer til at foregå i etaper og forventes at stå færdigt i 2024.

Fakta om projektet

  • Projektform: Hovedentreprise
  • Bygherre: Hovedstadens Almennyttige Boligselskab II
  • Byggeperiode: Foråret 2021 – 2024
  • Totalrådgiver: AI A/S
  • Antal boliger: 332
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Park eller solceller: Omstridt plan vedtaget

Annonce