Annonce
Valby Kulturdage

Valby Kulturdage skaber håb: Vi har et ansvar for at hjælpe hverdagen

Sådan så det ud, da der var Valby Kulturdage sidste år. Arkivfoto: Martin Sørensen
Valby Kulturdage, som vi kender det, er aflyst. I stedet har Valby Lokaludvalg lagt hovederne i blød for at finde frem til en måde, hvorpå traditionen om kulturdagene kunne opretholdes, og det er der mange gode grunde til.
Annonce

- Jeg synes, det er helt galt at I gennemfører så stor en fest i disse corona tider. Alle andre vælger at springe over i år.

Sådan lyder en af reaktionerne på afviklingen af Valby Kulturdage. Og det har da heller ikke været en nem beslutning at fastholde afviklingen af kulturdagene, som i år bliver tilrettelagt på en helt ny måde af hensyn til corona.

Årsagen til, at Valby Lokaludvalg har valgt at holde fast i afholdelsen af arrangementet, er da også netop af hensyn til corona. Og livet bagefter.

Annonce

Vi har et ansvar

Coronavirussen har sat sit tydelige spor i vores hverdag med restriktioner, afstand og frygten for smitte.

Alligevel er det vigtigt at holde fast i traditioner som Valby Kulturdage for at vise, at der er lys for enden af tunnelen.

Og ikke mindst for at sikre, at der er noget at komme tilbage til, når vi kommer ud på den anden side.


Vi håber, kulturdagene kan være med til at holde kulturlivet i gang, men også at de giver folk en fornemmelse af, at der er en fremtid på den anden side af det her. Det kan give noget inspiration og et lille håb om, at vi ikke er lukket inde resten af vores dage, men at vi godt kan finde ud af at gøre ting på andre måder, når det er nødvendigt.

Michael Fjeldsøe, formand for Valby Lokaludvalg


Det fortæller formand for Valby Lokaludvalg, Michael Fjeldsøe:

- Det vil vi gerne, fordi det er vigtigt, at vi ikke kun lukker Valby og København ned. Vi har et ansvar for at være med til at lukke København og kulturlivet op i den form, der nu er mulig. Ellers risikerer vi at miste hele vores kulturliv i København, siger han og fortsætter:

- Vi har en forpligtigelse til at lukke ned, når det er nødvendigt, men vi har også en forpligtigelse til at gennemføre nogle ting under nye rammer, så vi ikke er lukket ned i årevis, og så vi har noget tilbage, når vi engang kommer ud på den anden side.

Annonce

En forsigtig fest

Valby Kulturdage i den form, vi kender det, er aflyst. Valby Langgade spærres ikke af som sædvanligt, og færre af de lokale butikker deltager af hensyn til forsamlingsforbuddet.

I stedet spærres fem steder i Valby af og fungerer som kulturdagenes oplevelseszoner. Indenfor zonerne må opholde sig 100 mennesker, inklusiv optrædende og medarbejdere, og der står folk ved hver zone og holder øje med, at grænsen for de 100 personer overholdes.

Valby Kulturdage. Foto: Kurt Lønstrup

- Vi har været i kontakt med politiet, Københavns Kommune og andre relevante parter for at sikre, at de rammer, vi afholder arrangementet under, er sikre og ansvarlige, siger Michael Fjeldsøe, der håber dagene vil spire et lille håb i folk om bedre tider.

- Vi håber, kulturdagene kan være med til at holde kulturlivet i gang, men også at de giver folk en fornemmelse af, at der er en fremtid på den anden side af det her. Det kan give noget inspiration og et lille håb om, at vi ikke er lukket inde resten af vores dage, men at vi godt kan finde ud af at gøre ting på andre måder, når det er nødvendigt.

Valby Kulturdage afholdes fra 4.-5. september. Af hensyn til den nye form, appellerer Valby Lokaludvalg til, at man ser programmet igennem og går efter de oplevelser, man gerne vil nå. Ellers kan man risikere, at der bliver fyldt op i zonerne.

Enkelte af Valbys kulturinstitutioner og foreninger bidrager dog også med lokale begivenheder, hvor de selv står for at sikre rammerne. Find dem i programmet på www.valbylokaludvalg.kk.dk.

Annonce
Annonce
Bolig

Nedrivning på Smedestræde er næsten færdig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Valby

Ældre herrer i nye fodboldstøvler

Annonce