Annonce
Ugeavisen Varde

Årets Vardenser 2020 Poul Erik Bech: I hjertet er jeg aldrig flyttet fra Varde

Lokalredaktør Dorthe Knudsen siger tillykke til Poul Erik Bech, som hun netop har kåret til Årets Vardenser 2020. Den rigtige Poul Erik sad på sit kontor i København, mens han modtog den glædelige nyhed. Men heldigvis kan hans restaurantbestyrer Casper Rosendahl være hans stand in i Varde. Foto: Malene Wonsbek
”Du er ambitiøs, du er fremsynet, og du er en gevinst for Varde.” Med disse ord ønskede lokalredaktør Dorthe Knudsen, Ugeavisen Varde, Poul Erik Bech hjertelig tillykke med den ærefulde titel som Årets Vardenser 2020.

Varde: Og vinderen er…

Det er blevet en sjov tradition at overraske den eller de personer, der kåres til Årets Vardenser. I disse coronatider har fysisk tilstedeværelse sine begrænsninger, også når der skal uddeles priser.

Så Ugeavisen Varde måtte i år have hjælp fra flere livliner, for man skal stå tidlig op, hvis man vil overraske en travl forretningsmand som Poul Erik Bech, der har en dybt planlagt hverdag, og som ifølge sin søn, Michael Bech, ikke er voldsomt begejstret for overraskelser.

Annonce
På teams kan alt lade sig gøre - også at overraske. Lokalredaktør Dorthe Knudsen overraskede Poul Erik Bech i et møde. Hun stod i Varde Garten, og han sad på sit kontor i København, da han fik beskeden om, at han var blevet Årets Vardenser 2020. Foto: Malene Wonsbek

Video overraskelse

Michael Bech samt bestyrer og restaurantchef Casper Rosendahl, blev afbrudt i et videomøde med Poul Erik Bech. Afbrydelsen var selvfølgelig aftalt på forhånd, så lokalredaktør Dorthe Knudsen kunne lykønske prismodtageren. I sin tale sagde hun blandt andet:

- Dit hjerte og en del af dit store engagement bor i Varde. Det kan man se både her i Varde Garten, i Kunsthal Varte, på lygtepæle, kloakdæksler, og i al den kunst, som Varde har fået af dig. Du er ambitiøs, du er fremsynet, og du er en gevinst for Varde. Og så er du bare sej, understregede lokalredaktøren begejstret.

Annonce

Et hjerte for Varde

Og Poul Erik Bech blev virkelig overrasket. Og rørt.

- Fysisk bor jeg i København, men mit hjerte er aldrig flyttet med. Det bor stadig i Varde. Det er svært at beskrive, hvorfor jeg stadig har så dybe følelser for byen. Måske er det en mandeting med så stor kærlighed. Jeg ønsker at give noget tilbage til min by, og når jeg nu ikke kan være fodboldtræner, så kan jeg give noget af det, jeg brænder for og holder af - nemlig kunst og bygningskulturarv, fortæller Poul Erik Bech.

Han er ofte i Varde, og det glæder ham, når folk, han slet ikke kender, giver udtryk for deres begejstring.

Med et stort smil inde bag masken modtog bestyrer og restaurantchef Casper Rosendahl blomster og confettihyldest  på vegne af Poul Erik Bech. Foto: Malene Wonsbek

- Når de ting, man selv går op i, også glæder andre, så går tingene op i en højere enhed. Det betyder følelsesmæssigt rigtig meget for mig, at nogen har indstillet mig til Årets Vardenser, og at jeg nu også har vundet prisen, sagde en meget ydmyg Poul Erik Bech.

Annonce

Handel

Kunstkort

På side 38 får du et bykort med en oversigt over de seneste 18 kunstværker, som Poul Erik Bech i september skænkede til byen.

lokalt

- Kåringen her i dag bliver på corona-manér og virtuelt, men vi tager revanche, når Danmark bliver lidt mere sig selv igen, og vi kan mødes. Så vil du også få et fysisk bevis på din titel, lovede lokalredaktøren.

Årets Vardenser

Alle borgere har siden 1988 kunnet indstille kandidater til prisen, og det er sidste års prisvindere, der i samarbejde med redaktionen på Ugeavisen Varde, finder frem til årets vinder.

Sidste år blev døtrene Carla og Caroline sammen med deres mor Carina Scheffler kåret til Årets Vardenser 2019. Trioen stod for at arrangere Klovneløbet, der samlede mere end 124.000 kroner ind til Danske Hospitalsklovne.

Og en lille finurlighed om blomsterbuketten - den kunne man sagtens have købt i København, så den var blevet overrakt til Poul Erik Bech, men her blandede sønnen Michael sig med kommentaren:

- Vi er altid blevet opdraget til at, alt hvad der KAN købes i Varde, SKAL købes i Varde, så vi støtter det lokale handelsliv. Så det er helt i min fars ånd, at buketten blev købt hos Larsens Blomster i Brogade, hvor han altid selv handler blomster.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Hjælp med at sænke gennemsnitsalderen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Nu kommer de sidste grunde på Troldhøjen til salg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Se billederne af Arnbjergs nye kæmpesatsning: Største sal i Varde Kommune og allerede nu aftaler med flere store navne i løbet af efteråret

Ugeavisen Varde

15-årige Kalle fra Horne vil gå hele vejen: Tror på førsteholdsdebut inden for tre-fire år

Ugeavisen Varde

2. oktober: Øjeblikke af lykke i Varde Musikforening

Ugeavisen Varde

Outrup-komet med landsholdsdebut og ungdomskontrakt: - Jeg fik kuldegysninger, da jeg sang nationalmelodien

Ugeavisen Varde

2,3 elever mere i klasserne - nej tak

Ugeavisen Varde

Næsten en halv million læste sider: Her er vinderne af klassekampen 2021 i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Så blev Henne Strand 67 kilo affald renere

Ugeavisen Varde

LLO afliver kendt boligregel: Det er en ren myte

Ugeavisen Varde

Droppede ud af eliteklasserne i Esbjerg og røg hjem til Næsbjerg: Gustav kæmpede sig tilbage i varmen og scorede som 17-årige i sin debut for førsteholdet

Ugeavisen Varde

Kærup-borger med i populært TV-program: Cecilie fra "De grønneste fingre" har brugt livet i haven til at komme ovenpå igen

Ugeavisen Varde

Lær de fem erotiske sprog og giv parforholdet et boost

Ugeavisen Varde

Livet folder sig ud efter corona

Ugeavisen Varde

Efter 40 år skifter Bent Ole arbejdsplads

Ugeavisen Varde

25. september: Husk dem, der glemmer

Ugeavisen Varde

Musik & Billedskolen inviterer til jubilæumskoncert på Torvet i Varde

Ugeavisen Varde

Jesper investerer i fornyelse: Stor ombygning og midlertidig flytning af Louis Nielsen i Varde

Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Ugeavisen Varde

Jens og Flemming afprøver i praksis at få flere turister til deres købstad: Autocamperfolk begejstrede for eksperiment

Ugeavisen Varde

Se de vilde billeder: Lene og Peter sælger deres liebhavervilla med udsigt over Varde Ådal

Ugeavisen Varde

Største øvelse i nyere tid: 3.000 soldater invaderer Vestkysten

Ugeavisen Varde

Hvorfor er Varde Gymnasiums første studenter fotograferet ved tidligere teknisk skole? Få forklaringen her

Annonce