Annonce
Ugeavisen Varde

14-årige Lasse fra Horne: Jeg synes, hjemmeundervisning er kedelig

14-årige Lasse Hedegård Jessen glæder sig til, at både skole og fodboldtræningen begynder igen. På grund af corona er det svært at holde alle kontakter ved lige. - Nogle forandrer sig og får andre interesser, siger Lasse, om konsekvensen af at være ung i en coronatid. Foto: Malene Wonsbek
14-årige Lasse Hedegård Jessen fra Horne har et godt netværk. Han har taget ja-hatten på, selvom han sidder alene derhjemme og modtager undervisning. Han ser en håndfuld venner og trives godt, men sådan er det ikke for alle hans kammerater.

Horne: Lasse savner skolen. Han savner især den sociale kontakt med vennerne. Han savner en levende undervisning. Og helt i særklasse så savner han at spille fodbold. Fodbold er en stor del af hans liv. Før corona trænede han fire gange om ugen og spillede kamp i weekenden. Ungdomslivet er sat på standby.

Fodbold er Lasses store interesse. Han følger især Brøndby og Manchester United. Selv spiller han på U15 i Varde. Selvom der er sne udenfor, så træner Lasse på græsplænen i haven. Foto: Malene Wonsbek

14-årige Lasse Hedegård Jessen er blot én af mange unge, der har fået det sociale kludetæppe hevet væk under sig.

Lasse er den yngste i en børneflok på tre. Han er den eneste, der bor hjemme, så han er alene, når forældrene Tina og Henrik tager på arbejde. Men familiesammenholdet er godt, og det betyder meget i en tid, hvor man er mere eller mindre social isoleret. Foto: Malene Wonsbek

- Jeg føler mig utrolig heldig. Jeg kan sagtens stå op til tiden. Jeg laver både morgenmad og frokost til mig selv. Jeg følger med i undervisningen, laver lektier og får dyrket idræt i løbet af dagen. Jeg har stor opbakning fra mine forældre, og så har jeg en lille håndfuld venner, som jeg ofte ses med. Alligevel savner jeg dagligdagen og den sociale kontakt med alle, fortæller Lasse, der går i 8.b på Tistrup Skole.

Annonce


På grund af corona er det svært at holde alle kontakter ved lige. Nogle forandrer sig og får andre interesser.

Lasse Hedegård Jessen, om konsekvensen af at være ung i en coronatid


Venner forandrer sig

Lasse kan se, at det ikke er alle, der klarer coronanedlukningen med samme positive indstilling som han.

For Lasses mor, Tina, betyder det meget at kunne være fysisk aktiv, så hun har indrettet et træningscenter i staldbygningen. Af og til er Lasse også med. Far stikker hellere ud på en løbetur. Men hele familien har brug for at dyrke motion. Foto: Malene Wonsbek

- Jeg oplever, at venner, jeg tidligere har spillet fodbold sammen med, har forandret sig, er kommet helt væk fra idrætten og har fundet andre interesser. Hvis vi ikke havde haft skolenedlukning og fodboldaflysning, tror jeg, vi stadig havde været sammen. Det, synes jeg, er ærgerligt, men jeg har også fået andre, nye kammerater, så det er fint. Og så tænker jeg på dem, der ikke har så mange venner, de kan godt komme til at føle sig ensomme, hvis de slet ikke ser nogen, siger Lasse Hedegård Jessen.

Kommentar fra far, Henrik Linding Jessen:

Både min kone, Tina, og jeg er på arbejde hele dagen, så Lasse er alene hjemme. Han er en pligtopfyldende dreng og klarer sig godt. Vi har besluttet, at Lasse skal ikke isoleres, derfor får han lov til at være sammen med en håndfuld kammerater. Social kontakt er jo super vigtigt i det udviklingsstadie, de unge mennesker er i lige nu. Som forældre er det svært at kompensere for alt det, de unge går glip af, skiture, fodboldture, arrangementer med skole og kammerater. Vi går en tur sammen, ser en film sammen, laver mad sammen én gang om ugen, men ellers er der ikke så meget, vi kan gøre.

Selvom Lasse, som han selv siger, har taget ja-hatten på, holder gejsten oppe og prøver på at se løsninger, så er dagligdagen uden skole og fodbold kedelig.

- Jeg synes, hjemmeundervisningen er kedelig. Jeg føler, at vi bare får opgaver hele tiden. Jeg mener ikke, at lærerne er dårlige, men vi mister bare så meget, når vi ikke er i klassen. Vi lærer slet ikke det samme, når vi ikke kan ikke se hinandens kropssprog, når vi ikke skal op til tavlen eller sidde fysisk sammen i grupper. Vi kan ikke lige spille fodbold eller gøre noget andet i frikvarteret. Vi sidder for os selv foran en skærm hele dagen. Så snart vi har fri, skal jeg bare ud i den friske luft, så løber jeg en tur, står ude i garagen og jonglerer med fodbolden eller er sammen med de venner, jeg har i min ”boble”, forklarer han.

Annonce

Træner derhjemme

Og netop fodbold fylder rigtig meget i Lasses liv. Han er dedikeret Brøndby og Manchester United fan. Selv spiller han på U15 i Varde. Han træner fire gange om ugen og spiller kamp i weekenden. Eller rettere gjorde.

Man kan se det i øjnene på Lasse, han er SÅ klar til at banke sin far i bordtennis. Foto: Malene Wonsbek

- Vi har fået et træningsprogram af vores fodboldtræner, hvor vi skal løbe fire gange om ugen. Nogle gange løber jeg alene. Andre gange sammen med fodboldvenner. Vi spiller også fodbold i haven, hvor jeg har håndboldmål. Jeg håber, at der snart kommer gang i det hele igen. Nu har vi jo fået vaccinen. Jeg er glad for, at jeg ikke går i 9. klasse og skal til eksamen til sommer, eller er på efterskole, for det er godt nok synd for dem, lyder meldingen fra Lasse Hedegård Jessen fra Horne.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

OL-flammen brænder over Tinghøj

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Det er ikke alle partier, der er gået i flyverskjul

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Her finder du PostNord Danmark Rundt, når løbet kører gennem Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Det er ikke ligefrem karrierefremmende at stille op til kommunalvalg

Ugeavisen Varde

Varde Byråd er gået i flyverskjul

Ugeavisen Varde

Klumme af kunstmaler Agnete Brinch: Det - der drager mig!

Ugeavisen Varde

Det giver mening på flere plan at forlænge Vestkystvejen

Ugeavisen Varde

Serie: Min bedste souvenir Jeg tænker på jagt og naturoplevelser hver eneste dag

Ugeavisen Varde

Vi må reagere på dårlige arbejdsforhold for unge

Ugeavisen Varde

Dorits drømmehave: Flere års tålmodighed kan blive til bøgespejl, ligusterbue og lærkekurv

Ugeavisen Varde

Camilla drømte om egen webshop - nu handler hun med lokale og bæredygtige varer fra hjemmet i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Varde kommune ligger i top 5 blandt danskernes mest populære feriedestinationer

Ugeavisen Varde

Strandskadens Dag søndag den 1. august

Ugeavisen Varde

Kunstnermøde på KS 21 står mest i maleriets tegn

Ugeavisen Varde

Fra fyr til fyr – en kunstnerisk rejse langs vestkysten

Ugeavisen Varde

Klumme af Nelli Arnth Andersen: Tætpakkede ferieplaner og stressede forældre

Ugeavisen Varde

Store forandringer kræver omsorgsfulde samtaler, med timing, tid og små genoptagelser

Ugeavisen Varde

Jobpatruljen: Massive brud på ungarbejderes rettigheder i ferielandet

Ugeavisen Varde

Ejerne af Ellas Coffeeshop i Varde: Vi købte forretningen sammen uden at kende hinanden

Ugeavisen Varde

Sommersyssel: Det er nu du skal sylte kirsebær til jul

Ugeavisen Varde

Min bedste souvenir: Tinka blev feriens overraskelse

Ugeavisen Varde

Vi vil have reel borgerindflydelse i Din Forsyning

Ugeavisen Varde

Øre-, næse-, halslæge Jalal har åbnet klinik i Varde: Hvis klinikken går godt, så tror jeg vi flytter hertil

Annonce