Annonce
Ugeavisen Varde

2,8 kilometer flæser til syv cancanpiger

Danielle Karlson fra Ølgod (midt) har hovedrollen som Anni. Hun flankeres af Neklas Klausen, der er cirkusdirektør, og danser Anne Hausted Jørgensen. Foto: Malene Wonsbek
39 frivillige syersker har siden marts produceret de knap 200 kostumer, der er med i forestillingen Annie Get Your Gun. Scenen med cancanpigerne er der kostumemæssigt kræset ekstra for.
Annonce

Janderup: Hvor mange sytimer det har taget at klippe, og sy de syv imponerende cancankostumer er der ikke tal på, men det er mange, siger lederen af 7-kantens systue, Agnethe Vestergård Pedersen.

- Vi kører Moulin Rouge-stilen fuldt ud, og der er brugt 200 meter stof for at kunne kreere de syv skørter til cancanpigerne. Stoffet er blevet klippet op til flæser, der kun er ti centimeter brede, og lægger vi dem i forlængelse af hinanden, så har vi syet 2,8 kilometer flæser, tilføjer Agnethe med et smil.

Men netop fordi det er tredje gang, 7-kanten opsætter Annie Get Your Gun, betyder det, at kostumeafdelingen har kunnet genbruge de store rober fra balscenen for 13 år siden.

- Vi genbruger grundmodellerne. Derfor får vi tid til at gå helt amok med at pynte kjolerne med flæser, pailletter, bånd, perler og agramaner. Indianerdragterne fra forestillingen i 2005 er også genbrug, og jeg tror sågar, at knivskederne er helt tilbage fra 1981, siger Agnethe Vestergård Pedersen, der i år kan fejre, at det er 25. år, hun står for kostumer til Varde Sommerspil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce