Annonce
Ugeavisen Varde

35 ungdomsboliger i Apotekerhaven i Varde er nu blevet til 26 almene boliger klar til udlejning

- Denne lejlighed var tidligere delt i to lejemål. Nu er det samlet i ét. Denne lille trappe er bindeleddet mellem køkken og stue. Jeg synes, det gør lejligheden ekstra hyggelig, siger Gunner. Foto: Malene Wonsbek
Håndværkerne arbejder på sagen. De har travlt, det fornemmer man tydeligt. Den 1. juni skal Apotekerhaven stå klar efter en mega renovering, der har taget godt et år.

Varde: Forfaldet har i mange år været helt tydeligt. Apotekerhaven var absolut ikke et sted, man ønskede at bo. Allerede tilbage i 2005 var der tale om, at bygningerne skulle renoveres, men planer blev udskudt. Og udskudt.

Lejlighederne der vender ud mod Nikolai Kirkestræde var tidligere fire lejligheder i to plan. Nu er der syv lejligheder. De lyse førstesalslejligheder får adgang med en helt ny svalegang i jern. Foto: Malene Wonsbek

I 2015 blev det endelig vedtaget, at NU skulle der gøres noget. Alligevel gik der endnu seks år, inden renoveringsprojektet til godt 32 millioner kroner blev prioriteret.

Lejligheden med tårnet og den runde karnap er også snart klar til indflytning. I denne lejlighed er der soveværelse på 1. sal. Som noget nyt vil alle lejere i Apotekerhaven skulle afregne forbrug af vand, el og varme direkte til forsyningsselskaberne. Foto: Malene Wonsbek


Annonce

Før var det ungdomsboliger, nu er det almennyttige lejligheder, der kan lejes ud til alle borgere, men unge under uddannelse har fortrinsret. Vi laver det om for at skabe et mere blandet miljø.

Gunner Lykkeskov, ledende ejendomsmester Bolig Syd Vest


- Det er en sørgelig historie, der desværre er trukket i langdrag i al for lang tid. Det var min tidligere opgave at tilse lejlighederne i Apotekerhaven ved fraflytning, men jeg var faktisk flov over, at man skulle stille krav til lejer om lejlighedens stand ved aflevering, fordi byggeriet i forvejen var så forsømt. Det er ikke, hvad vi i Bolig Syd Vest ellers står for. Men lad os ikke dvæle ved det. Nu har vi snart 26 lyse lejligheder, der står klar til indflytning, og det glæder jeg mig rigtig meget til, siger Gunner Lykkeskov, der er ledende ejendomsmester.

Han står for den overordnede drift af alle lejemål i Bolig Syd Vest.

Håndværkerne arbejder på højtryk både inde og ude. Efter planen skal hele byggeriet stå færdig den 1. juni og klar til indflytning den 15. juni. Foto: Malene Wonsbek

Alt er skiftet

Vardearkitekterne Grønne og Jessen har i samarbejde med Ingeniør´ne fra Esbjerg stået for renoveringen, hvor det praktisk talt kun er ydermurene og indvendige trapper, der står tilbage. Alt andet er skiftet ud. Flere af de gamle lejligheder er blevet lagt sammen, så nu er der 26 almene boliger med fortrinsret for unge under uddannelse.

Skitse af Apotekerhaven der efter et års renovering atter er klar til udlejning. Skitse: Bolig Syd Vest

- Med blandede lejere får vi skabt et andet og bedre miljø. Her er både plads til unge og ældre. Som noget helt nyt er der nu kommet kviste på taget ud mod parkeringspladsen, og til de 1. sals lejligheder, der vender ud mod Nikolai Kirkestræde har fået en svalegang i jernkonstruktion, siger Gunner Lykkeskov, der især også ser frem til det grønne areal i midten.

Som noget helt nyt er der nu kommet kviste på taget ud mod parkeringspladsen. Foto: Malene Wonsbek

Historik Apotekerhaven

Opført i 1985 af Bolig Syd Vest, der indrettede ungdomsboliger i Apotekerhaven. Bygningerne er bevaringsværdige på grund af de gule facader og vardeskorstene.

Renoveringsprojektet, der er budgetteret til 32 millioner kroner, blev vedtaget i 2015, men tog først rigtig fart i 2019 i et samarbejde mellem Bolig Syd Vest, Varde Kommune og Landsbyggefonden.

Oprindelig var der 35 ungdomsboliger fra 29 til 57 kvadratmeter. Nu er der 26 almene boliger, der svinger fra 29 til 70 kvadratmeter. Prisen for lejemål vil også variere fra 2.370 til 5. 800 kroner om måneden. dertil kommer forbrug som afregnes direkte til forsyningsselskaberne. Priserne er med forbehold for projektets aflevering og økonomi.

Boligerne forventes klar til indflytning 15. juni 2021.

Yderligere informationer på boligsydvest.dk

- I gården laver vi en pavillon, et grønt åndehul, hvor der også vil være hyggekroge, borde og bænke, så beboerne kan nyde arealerne udenfor. Desuden opretter vi en særlig affaldsstation, hvor vi beder lejerne sortere affald i fire beholdere - én til almindeligt affald, én til køkkenaffald, én til flasker/dåser og én til pap og papir. Det er den vej, udviklingen går, og vi vil gerne som boligforening understrege, at vi også er med på den grønne bølge, tilføjer ejendomsmesteren, der ser frem til midten af juni, hvor der atter vil være beboere i Apotekerhaven.

Gunner tjekker det store badeværelse, hvor der er plads til, at lejerne selv kan medbringe vaskemaskine og tørretumbler. Foto: Malene Wonsbek
Hegnet ud mod Nørregade vil blive erstattet af en port, der kan låses, så der kun er adgang for beboere i Apotekerhaven. Foto: Malene Wonsbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce