Annonce
Ugeavisen Varde

7-kanten trodser corona: Første forestilling i tidligere museum er på vej

Jens Jager, til venstre, skal være instruktør på Skatteøen. I panelet sad også forestillingsleder Jan Wessel Rasmussen, koreograf Amanda Bruun Robinson, sangcoach Sofie Kronborg og Natascha E. Pontoppidan, der muligvis skal være korleder. Foto: Benny Baagø
Varde har ikke fået et rigtigt teater- og musikhus endnu, men per 1. januar har 7-kanten brugsret over det nu tidligere Artillerimuseet. Lørdag var der audition til den første forestilling, der skal opføres i det foreløbige teaterhus.
Annonce

Varde: - Jeg kan mærke, at du er en lille smule beklemt, siger instruktør Jens Jager til 14-årige Christian Bossen fra Hjerting.

Det meget stille "ja" bekræfter nervøsiteten.

- Nu kan jeg godt se, du tænker: "Fuck, hvis jeg ikke synger ordentligt, så kan jeg ikke blive Jim". Det er ikke det, det handler om, siger Jens Jager, der tydeligt prøver at få Christian Bossen til at føle sig godt tilpas.

Det er audition, og Christian Bossen går efter at blive Jim i Skatteøen. Hovedrollen i historien om en dreng, der kommer med på en ægte skattejagt i kamp mod fæle sørøvere.

- Han er bare meget sej, siger Christian Bossen om, hvorfor han gerne vil være Jim.

Christian Bossen har spillet med i forskellige teaterstykker i 7-kanten i omkring fem år. Han har blandt andet været med i sommerspillet, da det var Chaplin, der var på plakaten. Foto: Benny Baagø

Per 1. januar har 7-kanten brugsret over den bygning, der siden 1992 har rummet Artillerimuseet. Og selvom det ikke er det teater- og musikhus, der er drømt om, så er det dog et noget større rum, end 7-kanten indtil nu har haft i Janderup. Det rum skal udnyttes til en større forestilling. Også selvom det betyder, at alle til audition går rundt med mundbind, at de ellers obligatoriske kram er droppet, og at der er nødt til at være afstand til danseprøverne.

Annonce

Corona-problemerne løses

Håbet lige nu er, at alle restriktioner er væk, når der er premiere 25. februar, men budskabet fra både instruktør Jens Jager og PR-manager Ole Gudmundsen er, at forestillingen nok skal blive til noget. Scenen bliver på ti gange ti meter, og det betyder, at det ifølge 7-kanten er muligt at have 20 mennesker på scenen, hvis det nuværende forsamlingsforbud stadig gælder til den tid. Der er også regler, der tillader et større publikum, hvis alle blot har ansigtet mod scenen, og at der er afstand mellem de enkelte grupper.

Med andre ord: Det er besværligt, og ingen håber på det, men selvom der er restriktioner, så er det en forestilling, der kan lade sig gøre.

Corona og 7-kanten

  • I december begynder læseprøver til Skatteøen. Hvis der er restriktioner, så kan de første læseprøver foregå i grupper eller virtuelt, ligesom det kan blive tilfældet med de første prøver. Det er besværligt, men muligt.
  • Børnehold og ungdomshold fortsætter som hidtil i 7-kanten. Børn må godt være sammen i grupper på mere end ti, forklarer PR-manager Ole Gudmundsen.
  • Juleforestillingen - "Pippi Langstrømpe fejrer jul" - er til gengæld aflyst. Fordi der var fire voksne med i forestillingen, så træder reglerne om max 10 personer i en forsamling på scenen i kraft, og det er ikke lykkedes at finde en løsning på det.

Derfor glæder instruktør Jens Jager sig. Han skal være med til at opbygge en scene i et stort rum med højt til loftet.

- Der er ingenting, siger han.

- Så vi kan lave en scenografi, så den lige passer.

Annonce

Må vente på svar

Inde til audition har Jens Jager rejst sig op. Han beder Christian Bossen gå hen til et skab.

- Så kommer du tilbage og fortæller om de sørøvere, der laver ballade, siger Jens Jager.

Christian Bossen går tilbage på gulvet og prøver at være så overbevisende, som han overhovedet kan.

Og det var det. Auditionen er ovre efter denne øvelse og en sang.

Til danseprøve foran spejlet. Foto: Benny Baagø

Udenfor rummet sætter han sig blandt de andre, der taler sammen om, hvordan det gik til deres audition. Om et kvarters tid skal de til danseprøve.

- Jeg synes, det gik meget godt. De var meget søde, siger Christian Bossen.

Nu er det op til 7-kantens panel at afgøre, om han skal have den eftertragtede hovedrolle.


Vi kan lave en scenografi, så den lige passer.

Jens Jager ser det som en fordel at det tidligere artillerimuseum endnu ikke er indrettet til teater
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Lav sund mad med Mette

Ugeavisen Varde

Spinat ud af ørerne

Ugeavisen Varde

Love matters

Annonce