Annonce
Ugeavisen Varde

Angela taler syv sprog og har egen virksomhed med adresse i Skovlund: - Vi skal være blandt verdens førende inden for vores felt

Angela Rocha - og resten af folkene bag InsulinReset - er lige nu i en fase, hvor der skal laves aftaler med store og små virksomheder - og forhåbentligt bliver forskellige patenter godkendt, så Symbo-virksomheden for alvor kan komme ud over rampen. Foto: Martin Jørgensen
Angela Rocha går en spændende tid i møde med sin virksomhed InsulinReset. Ambitionerne er tårnhøje, og nu er hun klar til at gøre forretningen til en stor spiller.

Varde: Angela Rocha fra InsulinReset ApS er én af Varde Kommunes mange iværksættere, som har valgt at starte egen virksomhed.

Hun er 41 år gammel og bosat mellem Varde og Roust, hvor hun bor med sin kæreste Christian og datteren Amanda på seks år. Det lyder på mange måder så tæt på normalen som overhovedet muligt, men det samme kan man ikke ligefrem sige om Angela Rochas CV.

Hun har nemlig en PhD i biokemi og molekylær biologi og mestrer hele syv sprog. Hun har rejst verden rundt, haft videnskabelige udgivelser og er nu direktør i en virksomhed, der har fået flere fondsmidler og tilskudsmidler som Innobooster fra InnovationsFonden, LAG og Iværksætterpuljer fra Erhvervshus samt økonomisk investering fra Lokalt Liv A/S.

Annonce

Googler du InsulinReset, som hendes virksomhed hedder, er det begrænset, hvad du kan finde af information. Sådan er det at være en ny spiller i erhvervslivet. Der er sket meget, og der er gang i mange perspektivrige tiltag, og derfor tør hun godt at drømme stort.

- Min vision er, at InsulinReset bliver en førende R&D firma, der arbejder med sunde fødevarer. Jeg vil være med til at skabe en virksomhed, som skal gøre noget godt for mennesker samtidig med, at den selvfølgelig skal tjene penge, siger Angela Rocha, da Ugeavisen Varde møder den sprudlende direktør på kontoret i Skovlund ved Nørremarken 2, hvor hun sidder i Symbos nye lokaler.

- Jeg har i mange år været akademiker, hvor jeg har forsket i forskellige ting som klinisk genetik, massespektrometri og proteomics, men jeg har haft en trang til, at mit arbejde også kommer til at få en indflydelse på andre mennesker. Der ligger mange års arbejde bag InsulinReset, men det er først i starten af 2020 - kort inden coronaen kom - at jeg tog skridtet og startede virksomheden, fortæller Angela Rocha.

Angela Rocha har skabt virksomheden Insulin Reset ApS, som udvikler og tester fødevarer med lav glukosefrigivelse. Arkivfoto: Jacob Schultz

Inspireret af farfar

Men hvad er det så, virksomheden beskæftiger sig med?

Kort fortalt er InsulinResets mål at udvikle produkter baseret på molekylær ernæring og topmoderne videnskabelig viden.

Det kan lyde meget teknisk, men den primære ambition er, at Angela Rocha og InsulinReset - i samarbejde med partnere - skal lave produkter, der er sundere, end de eksisterende på markedet.

Det kan være forskellige typer af madvarer. Alt sammen lavet sundere og ud fra den forskning, hun har arbejdet med i flere år, og som hun ikke kan gå i dybden med og løfte sløret for grundet processen omkring patenteringen, der lige nu er ved at blive behandlet.

Og hvad er det så, der driver Angela Rocha? For den brasilianskfødte iværksætter, der kom til Danmark i 2006, startede rejsen for flere år siden, da hendes far blev ramt af sukkersyge og alle følgesygdommene, der for mange er en del af pakken.

- Jeg fulgte hans sygdomsforløb og kunne se, hvor stor en indflydelse kost og vaner har og forsøgte at guide ham i, hvordan han skulle gribe sin kost an, og resultaterne var positive. Det indså læger, som undersøgte hans prøver, der viste, at hans tal så meget bedre ud. Det var dét, der fik mig til at tænke, at jeg kunne lave en forretning ud af det samtidig med, at jeg kunne hjælpe andre mennesker i samme situation.

Ny iværksætter i Varde Kommune

Vil du starte egen virksomhed? Så kan Varde Kommune hjælpe dig på vej. Varde Kommune tilbyder rådgivning uden betaling til folk, der overvejer at starte eller købe en virksomhed. Rådgivningen leveres af ProVarde. De har den faglige viden om de opgaver og udfordringer, du som iværksætter står over for.

Rådgivning kan være afgørende for, om man lykkes som iværksætter. Det viser rapporter fra Erhvervsstyrelsen, som fortæller, at overlevelsesraten for virksomheder, der har modtaget rådgivning før start, er betydeligt højere.

Hvis du vil lære mere om, hvordan det er være iværksætter og hvilke krav, det stiller til dig, er det en god idé at deltage på et iværksætterkursus. ProVarde udbyder i samarbejde med PowerTower iværksætterkurser løbende.

Desuden kan man gøre brug af virksomhedsguiden.dk, som er er stedet, hvor iværksættere og virksomheder i vækst selv kan hente relevant viden. På siden kan du finde viden og værktøjer rettet mod de forskellige faser, du som iværksætter og virksomhedsleder skal igennem.

For Angela Rocha var det en vej ind i iværksætterlivet. Nogle år senere står hun i dag som direktør i eget firma på tærsklen til et større eventyr. Allerede nu er hun i kontakt med flere store danske partnere omkring et muligt samarbejde. Dette kan være vejen ud i verden.

Aftaler, der skal være med til at sikre hende og virksomheden en stor fremtid.

- Det ville måske tage 20 år at bygge en virksomhed, der kunne stå for det hele selv. Det vil vi ikke. Vi vil indgå aftaler med eksisterende partnere, der så står for fremstillingen af alverdens produkter, siger Angela Rocha.

Men hvad gør du så, når virksomheden vokser sit større og - forhåbentligt - bliver en millionforretning med flere ansatte?

- Jeg håber og tror på, at InsulinReset kan blive en stor virksomhed her i Varde Kommune. Jeg har ingen planer om at tage til hverken København eller Amsterdam, hvis det hele skulle blive større med flere medarbejdere. Det er vigtigt for os at være i Symbo, der er med til at føre mig frem i processen og skaber vejen for fremtidens sunde fødevarer. Symbo er det ideelle sted for fødevareiværksættere og fødevarevirksomheder. Symbo holder til i Skovlund Erhvervspark, hvor vi har ideelle forhold.

Jeg håber og tror på, at InsulinReset kan blive en stor virksomhed her i Varde Kommune. Jeg har ingen planer om at tage til hverken København eller Amsterdam, hvis det hele skulle blive større med flere medarbejdere. Vi skal forblive her i Skovlund.

Angela Rocha, direktør og ejer af InsulinReset
Annonce

Hjælp udefra

Angela Rocha kan meget. Det har hun allerede bevist i en ung alder. Men, som hun selv siger, er der langt fra en god idé til en profitabel forretning. Derfor har hun i hele forløbet arbejdet tæt sammen med ProVarde og Friedericke Bruhn, som er CEO hos Symbo.

- Det er Symbo, der har sikret den fremdrift, så vi har skabt et stærkt fundament og strategi for min virksomhed. Hun har hjulpet mig med alt muligt. Alt lige fra forretningsmodel, forretningsplan og handlingsplaner, investeringer, funding og specialister til at finde de rette sparringspartnere og samarbejdspartnere. Det har været så dejligt at have en, der har kunnet hjælpe med alt dette, og det ville være meget svært at skulle gøre det hele selv. Men det var hendes unikke input til en perfekt businessmodel, der har gjort den store forskel kombineret med et professionelt netværk.

Friedericke Bruhn og Angela Rocha har et tæt samarbejde, og Friedericke har hjulpet med alverdens ting i forbindelse med opstart af virksomheden InsulinReset. Foto: Martin Jørgensen

Friedericke Bruhn er da også selv fuld af lovord om Angela Rocha.

- Man kan mærke på hende, hvor meget hun elsker sit arbejde, og virksomheden har et kæmpe potentiale. Den taler lige ind i den sunde trend, hvor det gælder om at kunne leve så længe som muligt og undgå livsstilssygdomme, siger hun og uddyber om Angela Rocha:

- Hun har jo et kæmpe netværk i hele verden, som er i topklasse og et unikt koncept. Det kan virkelig være startskuddet til noget stort, og virksomhedens profil passer godt ind hos Symbo.

Med ombord på rejsen er Lokalt Liv A/S, der har skudt penge i projektet og dermed fungerer som medejer.

SYMBO

Future Food SYMBO® vil skabe en fusion af viden og ressourcer fra forskere, fødevarevirksomheder, iværksættere og studerende i højteknologiske rammer, hvor to plus to giver et unikt og innovativt resultat.

Det langsigtede mål og mission er at skabe et bæredygtigt videncenter, som gennem forskning og produkter kan være med til at udvikle fødevarer, der kreerer fremskridt både lokalt og globalt.

Bestyrelsen består af Verner Kristensen, Partner Erhvervsservice ApS, Henrik Lauridsen, Intego, Gert Hermansen, Mums Kager, K. Friedericke Bruhn, ProVarde og Rasmus Sadova, Rasmus Arkitekter.

Annonce
Ugeavisen Varde

Mere liv i Borgen - nu med Hjerterum og fokus på ro og velvære

Annonce
Ugeavisen Varde

Snart får vi kongeligt besøg til indvielsen af internationalt museum

Annonce
Ugeavisen Varde

Varde IF er blandt Danmarks bedste talentudviklingsmiljøer i pigefodbold

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Ugeavisen Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Ugeavisen Varde

Veteranindsatsen haster – nu skal byrådet tage ansvar

Ugeavisen Varde

Pølsesnak...

Ugeavisen Varde

Danske Bank donerer 25.000 kroner til udvikling af Varde Sommerland

Ugeavisen Varde

Soroptimist International Varde støtter god sag med koncert

Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Ugeavisen Varde

Driller vægten dig?

Annonce