Annonce
Ugeavisen Varde

Artilleriet vil ramme de lokale unge

Danmark var under den kolde krig kendt for at have Nordeuropas kraftigste artilleri, som især skulle tage kampen op mod polske invasionsstyrker. Da der var flest operative M-109, som blev leveret i 1965 af den amerikanske hær, havde Danmark 60. Den nye Caesar 8x8 fra Nexter har en ildkraft, der svarer til seks af den gamle. Danske Artilleriregiment får leveret i alt 19 af de nye haubitser, som her prøveskydes ved Blåvand. Arkivoto: Henrik Reintoft
Annonce

Oksbøl: 250 kvinder og mænd. Så mange nye folk skal Danske Artilleriregiment i Oksbøl Kaserne ansætte inden udgangen af 2023, så styrken når op på 650 soldater. Hærens rygrad, der om få år vil have noget af verdens bedste og mest slagkraftige artilleri, er på desperat jagt efter unge mennesker.

Derfor opretter Forsvaret fra november en ny konstabelelevuddannelse på ni måneder på Oksbøl Kaserne som et pilotprojekt i Hæren.

Det er oberst og regimentschef Torben Dixen Møller fra Danske Artilleriregiment, der har taget initiativet til den nye konstabelelevuddannelse, som kun mangler en sidste godkendelse fra hærchefen.

Udgangspunktet for hvervningen er området fra Ribe i syd til Ringkøbing i nord.

Det nye ved konstabelelevuddannelsen er, at den er mere målrettet og komprimeret og tager ni måneder, hvorefter de unge kan tegne en kontrakt med Forsvaret. Normalt tager det et år.

Hvis det bliver en succes, så håber vi at oprette et hold om året, da vi så desperat mangler folk.

Regimentschef Torben Dixen Møller, Danske Artilleriregiment

Danske Artilleriregiment

  • Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne modtager de kommende år 50 nye Piranha 5, ligesom der kommer 19 haubitser fra franske Nexter.
  • Den samlede investering til nye haubitser og pansrede mandskabsvogne til Danske Artilleriregiment beløber sig til minimum 1,1 milliarder kroner.
  • Danske Artilleriregiment er normeret til 500 mand. Der er dog kun 400 mand. I 2023 skal Danske Artilleriregiment op på 650 mand.
  • Den nye konstabelelevuddannelse begynder mandag den 2. november. Der er plads til 40 elever, som efter endt uddannelse på ni måneder har mulighed for fastansættelse i Hæren. Optagelse sker via Forsvarets Dag.
Oberst Torben Dixen Møller har taget sagen i egen hånd i et forsøg på at lokke unge mennesker til Danske Artilleriregimet. Midlet er en ny konstabelelevuddannelse, som især skal målrettes unge mennesker i lokalområdet. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce