Annonce
Ugeavisen Varde

Bent og Malene fandt kærligheden som frivillige - 19 år efter er de stadig sammen og frivillige

Malene og Bent Østergaard fandt hinanden til festen for de frivillige til Owen Luft for 19 år siden - nu har de to børn sammen. Foto: Karina Øhlenschlæger
De kan ikke forestille sig en Owen Luft Kånsert, uden de skulle være med bag baren og som skaffer.
Annonce

Nordenskov: Efter 19 år og to børn er kærligheden ikke til at tage fejl af, når 39-årige Malene og 49-årige Bent Østergaard kigger på hinanden.

Parret bor i Nordenskov, hvor Bent har boet hele sit liv. Det er 19 år siden, de fandt sammen til den fest, der altid holdes for de frivillige efter Owen Luft Kånsert.

- Jeg var med sammen med mine veninder fra Agerbæk, så vi kendte ikke så mange, men jeg kendte nogle af Bents venner, fordi jeg havde serveret lidt på kroen sammen med dem, fortæller Malene Østergaard, der i dag kan være glad for, at hun den aften valgte netop den plads, hvor hun faldt i snak med Bent.

- Senere kom vi til at danse sammen, siger han.

Det er bare noget, man gør, når man bor i en lille by. Man hjælper hinanden.

Bent Østergaard om at være frivillig i Nordenskov

Annonce

Byfusion

Et år senere, dagen efter medhjælperfesten, der ligger i september, flyttede Malene ind til Bent i Nordenskov.

Det var pigen fra Agerbæk og drengen fra Nordenskov, der fandt sammen til Owen Luft, da Agerbæk skulle bidrage med frivillige.

- Det kommer meget naturligt, jeg har altid været frivillig i Agerbæk, og min mor var også frivillig i sportsforeningen, så det var fint at komme herover og arbejde, siger Malene Østergaard.

Bent var frivillig i fodboldafdelingen i Nordenskov, hvor han var træner, så han blev frivillig til Owen Luft sammen med nogle af de andre fra fodboldholdet.

Han er skaffer, det vil sige, at han henter og bringer alt det, barerne skal bruge.

Annonce

Venskaber

For parret er tjansen som frivillig til Owen Luft også socialt.

- Vores venner gør de også, det er en naturlig el af venneflokken. Vi mødes til rundstykker, og så går vi sammen over på pladsen, hvor vi har dagvagten indtil klokken 18.

- Jeg kan ikke forestille mig et Owen Luft uden, siger Bent Østergaard og fortæller, at der også er nogle af de venner, der ikke længere bor i byen, der kommer "hjem" for at være frivillig til Owen Luft.

Venner hvoraf de kun ser nogle af dem to gange årligt: Til Owen Luft og til frivilligfesten.

Malene og Bent Østergaard fandt hinanden til festen for de frivillige til Owen Luft for 19 år siden - nu har de to børn sammen. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Frivillighed

For familien Østergaard er det frivillige helt naturligt. Bent har været træner i både fodbold og volley i Nordenskov, og Malene er med i sportsudvalget i NUIF - Nordenskov Ungdoms- og Idrætsforening.

- Det er meget naturligt for os at hjælpe, siger Malene Østergaard.

- Og så er det hammer sjovt, man møder mange mennesker, siger Bent Østergaard.

De er også enige om, at hvis de var nye i byen, ville de melde sig som frivillige til Owen Luft.

- Så er man sikker på at møde nye mennesker, siger Malene og tilføjer, at det jo egentligt også lidt var det, hun selv gjorde.

- Og så støtter det vores forening. Det er vores egne børn, er får billigere kontingent, siger hun og tilføjer:

- Det er også noget, vi giver videre til vores børn.

Siden år 2000 har Malene Østergaard været frivillig på dagholde ti den samme baren - Bar 1 - her ses hun til Owen Luft i 2017. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce