Annonce
Ugeavisen Varde

Berit fra Oksbøl har skiftet slagterkniven ud med en skalpel: Blev omskolet i en alder af 49 år og boede på kollegie i Randers, mens hun studerede

- Jeg har altid interesseret mig i at yde en god service, og jeg er god til ældre mennesker, som ofte er dem, der går til fodterapeut. Jeg nyder at se kunder/borgere blive glade og tilfredse, siger Berit Højberg Sørensen. Foto: Martin Jørgensen
Det er aldrig for sent at prøve noget nyt. Det er Berit Højberg Sørensen et levende bevis på. Hun har en lang karriere som slagter i en større slagterikæde, men for et par år siden sadlede hun om, og nu står hun klar som statsautoriseret fodterapeut med klinik i Hjertecenter Varde.

Varde: En ny klinik for fodterapi har netop set dagens lys i Varde. Kvinden bag er 51-årige Berit Højberg Sørensen, der har lejet et lokale i det gamle Hjertecenter Varde.

Tilbage i begyndelsen af 2020 flyttede hun fra sin mand og to bonusbørn og familiens trygge omgivelser i huset i Oksbøl.

Det kunne lyde som starten på en trist familieskæbne i form af en skilsmisse, men det er det langt fra. En arbejdsmæssig skilsmisse er det dog lidt alligevel.

Annonce

For Berit Højberg Sørensen efterlod hele sin karriere i Sydvestjylland, der i mange år har budt på forskellige ansættelser i diverse slagterbutikker. Senest hos Slagter Theilgaard i Esbjerg. En arbejdsplads, hvor hun har været i 17 år og til sidst var butikschef.

Men nu skulle det være slut.

- Min mand har skubbet på i lang tid og opfordret mig til at springe ud i det. Jeg havde brug for, at der skulle ske noget nyt og anderledes, og jeg så sundhedsområdet som en oplagt mulighed for at skifte spor, fortæller Berit Højberg Sørensen, som derfor valgte at sige sit job op i slagterivirksomheden og i stedet blive studerende i en alder af 49 år.


Der skulle lige gå et par dage, før jeg faldt til. Jeg nåede da lige at tænke "hvad laver jeg her?" Jeg var jo virkelig ude af min comfortzone. Jeg har været leder i mange år i en større butik, og nu er jeg pludselig tilbage på skolebænken og bor på et kollegie med en masse unge mennesker

Berit Høberg Sørensen


Berit glæder sig til, at hverdagen for alvor kommer i gang. Hun ser frem til at hjælpe en masse borgere, og det er tydeligt, at mærke på hende, at hun brænder for at gøre en forskel. Foto: Martin Jørgensen

"Hvad laver jeg her?"

Hun pakkede kufferten og drog nordøst på til Randers, hvor man kan uddanne sig til fodterapeut som det ene af to steder i landet. Her blev hun indlogeret på et kollegie sammen med 256 andre studerende i forskellige aldre og fra forskellige lande.

- Der skulle lige gå et par dage, før jeg faldt til. Jeg nåede da lige at tænke "hvad laver jeg her?" Jeg var jo virkelig ude af min komfortzone. Jeg har været leder i mange år i en større butik, og nu er jeg pludselig tilbage på skolebænken og bor på et kollegie med en masse unge mennesker. Det var som et flytte hjemmefra én gang til, og vi havde ingen forpligtelser, som når man bor hjemme og har et hus og en familie, som man skal forholde sig, fortæller Berit, der efterhånden begyndte at vænne sig mere og mere til studielivet i Randers.

Studiet elskede hun. Det levede op til hendes forventninger, men selvom tiden i Randers var positiv en oplevelse, har det hele tiden været planen, at hun skulle hjem til Oksbøl igen for at åbne klinik i Varde Kommune.

- Først overvejede jeg at starte en klinik hjemme hos os selv, for min mand har en bibeskæftigelse som massør ved siden af sit job som socialrådgiver, så vi har faciliteterne, men han var ikke sådan lige at smide ud. Og så fik jeg så muligheden for at få et ledigt ydernummer i Varde, fortæller Berit Højberg Sørensen.

Ydernummer

Et ydernummer er et nummer som praksis tildeles af regionen. Regionen tildeler forskellige ydernumre til diverse byer rundt omkring i kommunerne, og det er her, at Berit har været så heldig at få et ledigt ydernummer.

Når du er sundhedsperson og praktiserer under overenskomsten mellem den faglige organisation og regionernes lønnings og takstnævn (RLTN), betegnes du som yder.

Ønsker man at behandle patienter med tilskud, kan du enten overtage en eksisterende kapacitet fra en anden behandler, eller du kan søge om en ledig kapacitet opslået af regionen.

Annonce

Egen chef

Ydernummeret takkede hun ja til, og i disse dage har hun sine første patienter, inden første officielle åbningsdag blev 15. november.

- Jeg har glædet mig helt vildt til for alvor at komme i gang. Jeg håber, at jeg har fundet mig en arbejdsplads, hvor jeg kan være helt indtil jeg går på pension. Jeg har haft travlt hele livet i mine forskellige stillinger, så at jeg nu er min egen chef er bare et kæmpe plus, for så styrer jeg selv, hvor meget jeg skal arbejde. Jeg håber, at jeg også kan være et bevis på, at det aldrig er for sent at blive omskolet.

Det er planen, at klinikken skal have åbent mandag til torsdag, hvor Berit vil hjælpe med alt lige fra forebyggelse med gode fodbehandling og vejledninger, så man undgår komplikationer som nedgroede negle, hård hud, ligtorne, sår og meget mere.

Berit Højberg Sørensen ser meget frem til at være en del af et større sundhedscenter i Varde, hvor man kan sparre med forskellige fagligheder.

Når hun ikke er på den nye klinik på Søndertoften 22, bor hun privat i Oksbøl med sin mand Morten Petersen, der er socialrådgiver og massør samt Mortens to børn, Lasse og Jeppe, der er henholdsvis 15 og 18 år.

Berit Højberg Sørensen har tidligere været ansat i Brugsen i Nørre Nebel, hvor hun var i slagterafdelingen. Nu har hun skiftet kødet ud med fødder, og hun glæder sig til at se, hvad fremtiden bringer. Foto: Martin Jørgensen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Mød politihjemmeværnet ved Kvickly

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Corona har smittet positivt af på boligmarkedet i Varde Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Dykkerklubben i fantastiske nye lokaler

Ugeavisen Varde

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Ugeavisen Varde

Få nemt mere bevægelse ind i hverdagen

Ugeavisen Varde

Outrup-kører på 15 år kan blive Danmarks nye speedwaystjerne: Klub kalder ham kæmpetalent med enorme muligheder og belønner ham nu med flerårig kontrakt

Ugeavisen Varde

Få kokkenes hemmeligheder til den perfekte brune sovs

Ugeavisen Varde

Stort interview med 7-kantens formand: Nordsjællænderen, der vil arbejde for Vardes nye kulturfyrtårn og vende et faldende medlemstal

Ugeavisen Varde

Valgplakaten i lygtepælen

Ugeavisen Varde

Lidt er ALTID godt nok…

Ugeavisen Varde

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

Ugeavisen Varde

Juletræet kom op på Torvet i Varde

Ugeavisen Varde

Janderup-kæmper snupper DM-titlen for fjerde gang på syv år

Ugeavisen Varde

Nu får Varde sit eget julekort lavet af lokal kunster: Udleveres gratis i byens butikker

Ugeavisen Varde

Nye skilte skal formidle kulturhistorie ved populære lokale naturområder

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Varde

Blodpropper satte livet i perspektiv: Nu rykker Lisbeth og Jens fra Varde til Samsø

Ugeavisen Varde

Berit fra Oksbøl har skiftet slagterkniven ud med en skalpel: Blev omskolet i en alder af 49 år og boede på kollegie i Randers, mens hun studerede

Ugeavisen Varde

Gunnvør og Stine var i USA, da corona buldrede afsted: Boede hos Trump-supportere og stod på snowboard med batman

Ugeavisen Varde

Få overblikket: Det ved vi om kommunalvalget 2021 i Varde

Ugeavisen Varde

Sæt ord på kærligheden hver dag

Ugeavisen Varde

Afhængig af telefonen? Væn dig af med at tjekke dine apps hele tiden

Ugeavisen Varde

Morten var 20 år gammel og levede et liv i fest og farver, da han fik en diagnose, der ændrede hans liv: - Man bliver hurtigt voksen og finder ud af, hvad der er vigtigt i livet

Annonce