Annonce
Ugeavisen Varde

Birgitte var selv en vigtig brik, da hendes stjålne brillebus blev fundet

Sådan bil kan man ikke bare bestille. Birgitte Bendixen var rystet, da hendes rullende optikerforrerning forsvandt fra hjemmet i Varde. Foto: Morten Nielsen
Hun både rystede og græd. Men Birgitte Bendixen efterlyste selv sin stjålne brillebus, og det gav resultat.
Annonce

Varde: Der var kunder, som ventede, at den mobile optiker Birgitte Bendixen ville dukke op tirsdag i sidste uge. Hun skulle foretage synsprøver på medarbejderne i et firma i Esbjerg. Men det gjorde hun ikke, for livsnerven i forretningen, Mobil Special Optik, var væk - stjålet. Det var selve bilen - en rullende optikerforretning indbygget i karosseriet på en blot to år gammel Mercedes Sprinter - der var forsvundet fra bopælen i Varde Syd.

Det var en mareridtsagtig tilstand for 49-årige Birgitte Bendixen, som både rystede og græd, når hun skulle anmelde tyveriet telefonisk til politi og forsikring.

Selv om bilen er forsikret, så er en rullende brilleforretning med udstyr til synsmåling ikke bare noget, man køber. Sådanne biler seriefremstilles ikke.

- Der er nok et halvt års leveringstid, vurderer Birgitte Bendixen.

Der er nok et halvt års leveringstid.

Birgitte Bendixen om at brillebusser ikke seriefremstilles.

Annonce

Efterlysning bredte sig

Men hun foretog sig noget tirsdag. Hun lagde en efterlysning på sin Facebook-profil. Den blev delt af mange og nåede også JydskeVestkystens redaktion i Varde.

Der blev lagt en artikel med billede på jv.dk, og den så Marianne Kühl i Grindsted. Efter arbejdstid kunne hun genkende brillebussen, som var pænt parkeret på Bekkasinvej i Grindsted.

Marianne Kühl afventede politiet parat til at skygge bilen, hvis nu gerningsmændene skulle vende tilbage. Det var kort før klokken 17.00. Men allerede omkring klokken 17.15 kunne politiet meddele Birgitte, at bilen var fundet.

Det var altså takket være, at Birgittes efterlysning bredte sig, samt en vågen læser af jv.dk, at bilen blev fundet så hurtigt.

Bilen var kun lettere beskadiget. Det lykkedes altså at køre bort med den på trods af startspærre. Desuden blev gps-trackeren koblet fra.

Derfor er sikkerheden i den for Birgitte Bendixen meget værdifulde brillebus nu optimeret i erkendelse af, at den hidtidige sikring ikke var tilstrækkelig.

Den megen omtale har nærmest ført til en lykkelig slutning.

- Der er mange, der vinker, når jeg kører forbi, siger Birgitte Bendixen, som har fået mange positive tilkendegivelser efter tyveriet.

Politiet er her ved at sikre spor, efter bilen blev fundet på Bekkasinvej i Grinsted. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce