Annonce
Ugeavisen Varde

Black Friday er rekordernes dag

Kreditkort i alle afskygninger bliver flittigt brugt på Black Friday. Foto: Ingimage.com
Black Friday har hurtigt etableret sig som en af årets største handelsdage.
Annonce

Den 23. november sidste år var det meste af nationen involveret i et fælles rekordforsøg: Brug flest penge på samme dag!

Black Friday har på ingen tid etableret sig som en dag, hvor vi i den grad skal ud at handle. På Nets liste over dage med størst dankortomsætning består top fem af fire Black Fridays – sidste års udgave er med 1.966 mia. kroner i omsætning nummer 5 på listen.

Dermed skiller 2018 sig ud som en - relativt - tam version af Black Friday og i hvert fald en version, hvor et mønster blev brudt. Black Friday plejer at sætte rekord år efter år; i 2015 var omsætningen på 1.983 mia. kroner; i 2016 på 2.001 mia. kroner og i 2017 på 2.117 mia. kroner.

Men selv om rekorden ikke kom i hus igen i 2018, så blev der i den grad omsat: 23. november 2018 var årets største omsætningsdag.

Ifølge Nets kan det være en anden taktisk fra butikkerne, der er årsag til, at rekorden ikke blev slået.

”Vi var spændte på, om rekorden fra sidste år ville blive slået, men med et Dankort forbrug på 1,94 mia. kr. lander vi 8 pct. under Black Friday 2017. Det er formentligt et udtryk for, at mange butikker i år havde valgt at sprede deres slagtilbud over flere dage,” siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets og ansvarlig for Dankort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce