Annonce
Ugeavisen Varde

Butik Anton: I den første uge var vi i chok - nu har vi livesalg

Hverken Jette Riber Jepsen, der har været ansat i Butik Anton siden starten i 2010, eller indehaver Jette Grundahl Flycht er vilde med at optræde foran et kamera, men det virker. De præsenterer og sælger særligt udvalgte varer, der bliver solgt efter først-til-mølle-princippet. Foto: Malene Wonsbek
Med to tøjforretninger i gågaden var indehaver Jette Grundahl Flycht udfordret på sit levebrød, da Danmark lukkede ned. Nu tænker hun, at krisen også har været udviklende for hendes måde at tænke forretning på.
Annonce

Varde: ”F... – hvad gør vi?”, tænkte Jette Grundahl Flycht, da statsministeren med alvorsmine i marts sendte hele Danmark til tælling. Pokkers til fødselsdagshilsen på dagen, hvor butik Anton havde fejret 10-års fødselsdag.

- Vi var skræmte. Vi lukkede begge butikker i en uges tid og sendte personalet hjem. Meldingerne for detailhandlen var uklare. Måtte vi holde åbent? Og på hvilke vilkår? Vi har ingen webshop, hvor vi kunne være aktive, og uden kunder i butikken blev vi tvunget til at tænke i helt nye baner, siger Jette Grundahl Flycht med et smil.

Hun er fortrøstningsfuld. Også selvom hun i øjeblikket mister penge, fordi mange af forårets fristelser stadig hænger på bøjler i butikkerne.

- Når et tiltag ganske uventet får stor succes i en krisetid, er det måske et vink til at nytænke hele forretningskonceptet. Det er vi i fuld gang med siger, Jette Grundahl Flycht, der sammen med sin mand, Lars Grundahl Flycht, ejer tøjbutikkerne Anton og Agnes i Kræmmergade i Varde. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Forandringer på vej

- I en travl hverdag er det svært at stoppe op og nytænke. Med coronakrisen blev vi tvunget til det. Det har sat flere processer i gang. En af de store gevinster er vores livesalg, som går i luften hver tirsdag klokken 17, fortæller hun.

Interessen for det første livesalg overgik alle forventninger. Efter først-til-mølle-princippet køber kunderne det tøj, der præsenteres direkte på Facebooktråden. I kommentarfeltet kan man bede om at se detaljer eller få andre oplysninger. Efter 15-20 minutter er det hele overstået.

- Vi sælger helt vildt godt, og kan se, at vi når ud til 1200-1700 personer. Kunder vi aldrig ville kunne nå ud til på så kort tid. Vi har masser af ideer til, hvordan vi kan udvikle vores livesalg, der fra nu af er en fast del af vores koncept. De øvrige tiltag vil vi præsentere løbende, men for vores vedkommende er det helt sikkert, at coronakrisen har påvirket os til at tænke forretning, åbningstider, personale og handelsliv på en helt anden måde, tilføjer Jette Grundahl Flycht.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce