Annonce
Ugeavisen Varde

Butikschefen lever i nuet og holder fokus på det, der er vigtigt

Lasse Kristensen troede egentlig ikke på, han ville få jobbet som butikschef, da han søgte det. Men han blev overrasket, og elsker sin hverdag med ansvar og kundekontakt. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Lasse Kristensen fra Starup er ikke typen, der lægger ti-årsplaner for tilværelsen. Han ved, tingene kan ændre sig lynhurtigt, så det gælder om at have prioriteterne i orden og tage tingene, som de kommer.
Annonce

Varde: Går du en tur i Elgårdens nye afdeling i Kvickly Varde, bliver du med stor sandsynlighed mødt af 34-årige Lasse Kristensen. Han er butikchef og blev ansat samtidig med åbningen af forretningen 1. april. Egentlig til sin egen store overraskelse, for han havde slet ikke regnet med at få jobbet. Men sådan kan det gå, når man tager en chance og søger noget, man virkelig drømmer om, men tænker er umiddelbart udenfor rækkevidde. Man kan blive positivt overrasket og få det, man ønsker sig.

- Da jeg søgte jobbet, havde jeg arbejdet som lagerchef en del år og ikke stået i frontlinjen. Så jeg troede, de ville have en med mere aktuel erfaring, forklarer Lasse Kristensen om, hvorfor han var sikker på, han ikke ville få jobbet som butikchef.

Lasse Kristensen kommer fra Starup og har arbejdet med både salg og logistik i Varde-Grindsted-Ølgod-området gennem flere år. Han er ikke typen, der har lagt en plan for livet, hverken privat eller professionelt, for han ved, at livet kan ændre sig lynhurtigt, og så må man alligevel afvige planen. Så kan man lige så godt tage tingene, som de kommer og få det bedste ud af det.

- Det kan lyde ekstremt uambitiøst, kan jeg godt høre, siger Lasse Kristensen med et lille grin.

- Men jeg har ikke ambitioner om, at jeg skal blive alt muligt andet, end det, jeg er i nuet. Jeg tager tingene, som de kommer og accepterer ret hurtigt tingenes tilstand. Ellers laver jeg dem om. Jeg gider ikke bruge min tid på at synes, ting er træls, eller at de helst skulle være anderledes. Jeg accepterer, eller jeg går "all in" på at ændre dem, siger han.

- I mange år sagde jeg, at jeg blev ti år ældre og mere ansvarlig af at komme på efterskole. Sådan oplever jeg det også, at have været nede med stress.

Lasse Kristensen

Annonce

Tæt familie

Lasse Kristensens accepterende syn på tilværelsen har han med sig helt fra barnsben. Da han var syv år gammel, blev faderen ramt af en hjerneblødning og blev aldrig rask igen.

- Jeg lærte, hvad der var vigtigt. For mig er det familien. Arbejde og penge kommer på en eller anden måde af sig selv. Det gør familie og helbred ikke, siger Lasse Kristensen, som mistede sin far i en alder af 17 år.

I dag er han ekstremt tæt på sine større søskende, Ole på 42 og Nina på 39, der bor i henholdsvis Jernvedlund og Hjerting, samt moderen i Starup, hvor også Lasse bor med sin kæreste Anne på 30 år. De bor godt 200 meter fra Lasses ekskone og hans seksårige datter Aviaia, som bor lige meget hos sin mor og far og har gjort det siden skilsmissen for godt fire år siden.

Annonce

Fintunet fokus

Kæresten Anne mødte Lasse Kristensen til en fest. Hun boede i Aalborg, men efter en intens tid med mange lange messengertråde og timelange telefonsamtaler på daglig basis, rykkede hun ned til Lasse, og de lejede huset i Starup sammen. Et lykkeligt kapitel tog sin begyndelse, og Lasse begyndte at slappe af igen ovenpå en periode med skilsmisse og et halvt års "couch surfing". Men så kom der en ordentlig omgang stress og lagde ham ned.

- Jeg tror, det tit er sådan, at det er, når man er kommet igennem en rigtig hård periode og begynder at kunne slappe af igen, at reaktionen kommer. Jeg kunne ikke sove, og jeg fik store humørsvingninger. Jeg gik til lægen, som fik mig til at indse, jeg havde stress, og så blev jeg sygemeldt. De første 14 dage kan jeg nærmest ikke huske. Jeg sov bare, siger Lasse.

- Jeg føler, jeg blev ti år ældre på et år, siger Lasse Kristensen om, hvad stress gjorde ved ham.

- Jeg kan stadig være Lasse fem år, når jeg sidder sammen med mine kammerater. Men sker der noget, kan jeg tilpasse mig situationen på et sekund. Jeg har nok altid haft den evne, men den er helt sikker blevet fin-tunet. Jeg ved, hvad der er vigtigt. Så væk med resten og kom videre, siger Lasse Kristensen.

- Jeg har aldrig lagt en karriereplan. Det lyder måske uambitiøst, men jeg tager tingene, som de kommer, siger Lasse Kristensen. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce