Annonce
Ugeavisen Varde

De vandt 12 ugers livsstilsforløb: Træning og sund kost skal erstatte rødvin og chips for Tina og Pernille

Pernille Brødsgaard og Tina Farup Christensen blev naboer og veninder for ni år siden. De er gode til at hygge sig med god mad og rødvin. Måske lidt for gode, så nu skal der trænes i stedet for at mæskes. Privatfoto
Pernille Brødsgaard blev vinder af livsstilsforløbet hos Emcare, som vi udloddede i sidste uge. Hun har valgt at tage sin gode veninde og nabo, Tina Farup Christensen, under armen de næste 12 uger.
Annonce

Varde: Det kom til at gå lidt for godt med at sidde i garagen og snakke, drikke rødvin og ryge smøger sammen om aftenen for nabo-veninderne Tina Farup Christensen og Pernille Brødsgaard. Med mand, børn og fuldtidsjob for begge parter var det både hyggeligt og en del af en daglig selvforkælelse lige at sætte sig ud og snakke, når job og pligter var overstået.

- Der var nok også sådan lidt ungdommeligt oprør over det. Den der: "Det er nok en dum ide, kom det gør vi alligevel," som man godt kan savne lidt, når man får børn og bliver sat. På en eller anden måde, så er der bare ikke det samme oprør i at gå ud og luge i haven, som der er ved at sætte sig ud og ryge en smøg og drikke et glas rødvin, siger Tina Farup Christensen og griner.

Annonce

To sjæle, en tanke

I dag er smøgerne lagt på hylden for både Pernilles og Tinas vedkommende. De to valgte at stoppe sammen og er stadig røgfri, Pernille har været det i et par år, og Tina siden seneste nytår. Men hyggen og snakkende er fortsat, og lige så stille har kiloene sneget sig på sidebenene hos dem begge. Det fik forleden Pernille Brødsgaard til at deltage i konkurrencen om at vinde et intensivt U-vendings-forløb for to personer hos Emcare i Varde, hvor man gennem 12 uger får både kost- og træningsvejledning.


Det begynder ligesom at koste lidt, hvis man ikke holder kroppen ved lige, kan jeg mærke.

Tina Farup Christensen


- Jeg meldte mig konkurrencen, fordi jeg virkelig trænger til et energiboost, få inspiration og hjælp til nogle gode træningsvaner. Og kan man være heldig så også lige at smide nogle ekstra kilo er det jo bare en sidegevinst, siger Pernille Brødsgaard, som faktisk ikke havde spurgt Tina, om hun ville være med, inden hun sendte en mail ind i lodtrækningen.

- Men da jeg fortalte hende, at vi havde vundet, så sagde hun, at hun faktisk også havde overvejet at sende ind, så hun var frisk med det samme, siger Pernille Brødsgaard.

Annonce

Skal være realistisk

Tina og Pernille er på mange måder nok ret gennemsnitlige i forhold til lige det med kost og træning. De har travlt med arbejde – Tina som udviklingskonsulent ved Varde Kommune, Pernille som sygeplejerske på sygehuset i Esbjerg – de har fem børn tilsammen og to husholdninger, der skal køre i en travl hverdag.

Der er bare ikke ret meget tid til at prioritere sig selv. I hvert fald ikke uden, at det koster på hjemmefronten, men det er et ønske for både Tina og Pernille forhåbentligt at komme ind i en god og fremfor alt realistisk gænge med forløbet hos Emcare.

- Hvis jeg kan se, at det her bare ikke er realistisk, så er jeg tilbøjelig til at give op. Så kan det også være lige meget, og jeg kan alligevel ligeså godt bare drikke det der ekstra glas rødvin eller tage en portion aftensmad mere. Det skal være realistisk, og det skal kunne passe ind i en hverdag, hvor jeg ikke skal stå og lave alt for forskellig mad til os om aftenen, siger Tina Farup Christensen.

- Jeg har ikke nogen vilde planer om, at jeg skal ned i en bestemt størrelse tøj eller se ud på en bestemt måde. Jeg bliver glad, hvis jeg taber en centimeter eller to i taljen og får lidt styr på mormorarmene. Men jeg har jo opdaget, at jeg får ondt i knæene, når vi spiller familiefodbold. Det begynder ligesom at koste lidt, hvis man ikke holder kroppen ved lige, kan jeg mærke. Og så vil jeg gerne kunne spise god mad og drikke et glas vin eller to med lidt bedre samvittighed, end jeg har lige nu, forklarer Tina Farup Christensen.

- Det er nemt at overbevise sig selv om, at man har fortjent at spise lækkert. Jeg vil gerne ind i en bedre cyklus, hvor det bliver nemmere at lade tingene stå og måske kun tage en portion til aften, siger hun.

- Vi er begge to virkelig glad for mad, god mad og så gerne lidt vin og GT til - så hygger vi mere med mad end god motion. Vi snakker tit om motion og kigger på forskellige træningshold - men det kommer vi jo ikke i form af, konstaterer Pernille Brødsgaard, som altså tog teten til, at nu skulle det være for hende og Tina. Vi tjekker ind hos de to veninder i løbet af de næste 12 uger og ser, hvor seje de er, så følg med i ugeavisen løbende og på vores hjemmeside.

Tina Farup Christensen

41 år, udviklingskonsulent i Varde Kommunes afdeling Plan og Vækst og arbejder primært med turisme.

Mor til Klara Marie på 13, Nete på 9 og Alfred på 6, der alle går på Brorsonskolen. Eneste husdyr er Netes kanin Fluffy.

Gift med gymnasielærer Henning Farup Christensen. ( – Han fylder 40 på torsdag og ynder at tale om hvor meget yngre, han er end mig...)

Fritid:
- Jeg træner lidt. Kan godt lide at nusse i haven. Sidder i bestyrelsen for Sommerlandslauget, hvor jeg har opgaven som referent. Hygger med familien, naboer og venner gerne med god mad og et glas vin. Ser gerne en god serie sammen med Henning. Hører mange lydbøger. Laver krea med ungerne. Og så er der selvfølge det praktiske og logistiske, der ligger i at være en familie på fem.

Pernille Brødsgaard

40 år, arbejder i Esbjerg som operations- og opvågningssygeplejerske. ( - Jeg elsker mit arbejde og mine kolleger - glæder mig hver dag til at køre mod Esbjerg.)

Bor i Varde sammen med sin mand Jesper og deres to piger, Kathrine på 13 og Mie på 10 samt hunden Alvin.

Fritid: - Jeg er meget familiemenneske, og vi har en stor omgangskreds, som vi bruger meget tid på. Som mange andre husmødre tilsidesætter man ofte sig selv frem for mand og børn, og så kan de gøre det, de skal af sport med mere. Jeg er en af dem, og når jeg når klokken er 20, så er jeg træt og prioriterer ikke mig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce