Annonce
Ugeavisen Varde

Den gamle stemmesluger lader ny politiker komme til - men han genopstiller

Niels Christiansen og Steen Holm Iversen foretager et skifte, men den gamle stemmesluger fra Nørre Nebel bliver på stemmesedlen. Arkivfoto:  Annett Bruhn/Chresten Bergh
Niels Christiansen træder et skridt tilbage, men han forlader ikke politik. Hans yngre og nye partifælle får en noget mere fremtrædende placering.

Varde Kommune: Den konservative byrådspolitiker i Varde Kommune, Niels Christiansen på 65 år, træder et skridt tilbage og overlader gruppeformandsposten til Steen Holm Iversen på 55 år. Steen Holm Iversen er valgt til byrådet i Varde for Liberal Alliance, men tidligere i denne valgperiode skiftede han til De Konservative.

Niels Christiansen har stor erfaring i kommunalpolitik -  og ved de seneste valg har han manifesteret sig som en stemmesluger - navnlig i hans hjemby Nørre Nebel.

- Men jeg har bestræbt mig på at være politiker for hele Varde Kommune, siger  Niels Christiansen.

Annonce

Han genopstiller

Selv om Niels Christiansen er trådt et skridt tilbage, så genopstiller han ved det kommende kommunalvalg i 2021. Han har samlet mere end 20 år i politik bag sig - tidligere i Blaabjerg Kommune.

Niels Christiansen har tidligere bebudet, at han afgiver pladsen som spidskandidat. Han glæder sig til en kommende valgkamp, hvor han altså ikke selv har ansvaret som spidskandidat.

Niels Christiansen lægger ikke skjul på, at Steen Holm Iversen får en mere fremtrædende position ved at blive gruppeformand. Men der er endnu ikke valgt nogen spidskandidat for De Konservative i Varde Kommune til det kommende kommunalvalg.

Annonce

Økonomi, rettigheder, bløde værdier

Steen Holm Iversen tager imod udfordringen og bliver nu gruppeformand. Hans ambition er, at De Konservative skal have en skarp profil med ham i første position i byrådet.

- Vi skal balancere en god økonomi i kommunen med borgernes rettigheder og de bløde værdier, siger Steen Holm Iversen.

Han fremhæver et eksempel, at han på det seneste byrådsmøde i Varde Kommune førte frem, at der i Varde Kommune er væsentlige fejl i 8 ud af 11 kontanthjælpssager og i 4 ud af 5 sager om sygedagpenge. Det er en politik, der skal søge at undgå så mange kommunale  fejl, som Steen Holm Iversen blandt andet vil profilere De Konservative på i byrådet.

Konservativ ideologi

  • Den tidligere konservative leder og litterat, Per Stig Møller, definerede konservativ ideologi således:
  • Staten skal være så stærk, at den kan rejse den svage.
  • Staten skal være så svag, at den ikke kan knække den stærke.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce