Annonce
Ugeavisen Varde

Den moderne kunde vil have oplevelser

Varde handels medlemmer fik ny inspiration og kundeviden ved netværksmøde og workshop.

Annonce

Varde: Medlemmerne af Varde Handel har været samlet til et netværksmøde, der også bød på en workshop under overskriften "Forbruger trends og tendenser 2018".

Gitte Elkær, analysechef fra Jysk Fynske Medier var foredragsholder og moderator ved workshop. Jysk Fynske Medier har stillet skarpt på de moderne forbrugere og identificeret en række trends, som er relevante at kende til, når man vil i kontakt med forbrugerne lige nu.

Det er blandt andet viden om, at forbrugerne har brug for hjælp til at spare tid og til at tage færre beslutninger, gerne vil have oplevelser - men ikke vil spilde tiden, har fokus på sundhed i både krop og sjæl og søger hjælp, både af virksomhederne, de handler med, det firma de arbejder for og af de nye teknologiske muligheder De fem forbrugertrends, der blev talt om på mødet var "Vær den bedste udgave af dig selv", "Mangel på tid og 2000 beslutninger om dagen", "Digital detox", "Fremtidens butik handler om oplevelser og service" samt "Fremtidens arbejdsplads skal sikre fleksibilitet, formål og forkælelse". - Det er positivt for udviklingen af vores handelsby, at kunderne gerne vil handle i de fysiske butikker. Men kunderne har nogle forventninger til de fysiske butikker, som i bund og grund handler om service og oplevelser. Under service ligger også ordet ordentlighed, som konkret betyder, at kunderne vil ses og høres, som dem, de er, siger Louise Høj Nissen, der er citychef i Varde handel. - Oplevelsen bliver også vigtigere - trenden siger, at kunden køber oplevelsen mere end den fysiske vare. Det stiller krav til butikken om, at det skal gøres til en oplevelse at handle i butikken. Butikkerne skal indrettes spændende, og de skal fyldes med oplevelser, siger citychefen videre - Det er ikke kun i butikkerne, kunderne vil have en oplevelse. Det vil de også have i byrummet. Her ser man eksempelvis, at små cafeer vinder frem - kunden vil gerne hygge sig, have en oplevelse. Det kræver sammenhold i byen, vi skal alle sammen gøre noget, siger Louise Høj Nissen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce