Annonce
Ugeavisen Varde

Det er en kold tid …

Vi lever i en mærkelig tid, nærmest en form for undtagelsestilstand, og for de fleste af os, der har været vant til at have vores frihed og måske har taget det for givet uden at tænke nærmere over, at det ikke er en hævdvunden ret, men privilegier som er givet os gennem flere generationer, så har det været et chok eller måske et ”wake up call”.

I vores nuværende situation er fjenden ikke en fremmed magt, men en virus og pandemi der truer med at ændre verden, som vi kender den.

Mikael Langager

Sidst vi havde en situation, der – i øvrigt uden sammenligning – gav enorme begrænsninger i samfundet var under Anden Verdenskrig, og når jeg hører og læser beretninger fra krigen, så er der tre typer af historier. Den første er den gode historie om folk, der stod sammen og hjalp hinanden. Så er der historien om de modige mennesker, der gjorde oprør mod den tyske besættelsesmagt, og til sidst var der dem, der valgte at samarbejde med besættelsesmagten, og dermed direkte eller indirekte blev illoyale mod Danmark.

I vores nuværende situation er fjenden ikke en fremmed magt, men en virus og pandemi der truer med at ændre verden, som vi kender den, men også en virus som ingen ved særlig meget om endnu, og derfor er de ansvarlige politikere over hele verden nødt at navigere i noget, der sommetider minder om blinde, fordi forudsætningerne og vira ændrer sig gang på gang.

Annonce

Pandemien og de afledte konsekvenser har både delt og samlet Danmark på en helt ny måde, og både i familier, vennegrupper og på arbejdspladser er der blevet uvenskaber på grund af diskussion om det rigtige eller forkerte i de forskellige strategier.

Personligt synes jeg, det er ok at være uenige og diskutere denne uenighed, så længe det foregår i god ro og orden, men desværre skal man ikke lede længe på de sociale medier, før debatterne kører helt af sporet, og folk nedgør, udskammer og truer hinanden.

Det, der fylder mest hos mig, er dog den nærhed, der også er kommet ind i samfundet. Jeg oplever, at folk bakker op om det lokale og det nære, og jeg oplever også, at hvor vi før mødtes i flæng uden måske helt at værdsætte alle vores relationer, eller uden at prioritere de vigtigste relationer, så er selv socialt samvær blevet noget dyrebart, hvor man ikke ønsker at ”spilde” sin tid, men søger de mennesker, der betyder allermest, når nu vores verden er blevet begrænset.

Mit nytårsforsæt vil være – også i en normal fremtid – at prioritere det lokale, det nære og mine nærmeste relationer. RIGTIG GODT NYTÅR!


Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce