Annonce
Ugeavisen Varde

Det kan godt lade sig gøre at holde budgettet på drømmehuset

Kasper Kvist og Theresa Rudklint vil selv anlægge haven og terrasserne på den 1800 kvadratmeter store grund. Her har de desuden fået nedgravet omkring 450 meter ledning til jordvarme - en klimavenlig løsning, der skulle være tjent ind på otte år.
Takket være en struktureret tilgang og en god portion tålmodighed har Kasper Kvist og Theresa Rudklint formået at holde hovedet koldt og budgettet på sporet i forbindelse med byggeriet af deres nye hus.
Annonce

Næsbjerg: Sølle 10.000 kroner har Kasper Kvist og Theresa Rudklint overskredet deres budget med. Enhver nybygger vil vide, at dét er noget af en bedrift, da man lynhurtigt bliver grebet af de utrolig mange valgmuligheder og fordyrende tilvalg.

Det unge pars T-hus på 176 kvadratmeter plus 60 kvadratmeter dobbelt garage begynder at tage form og tager sig godt ud i nybyggerkvarteret Skolelunden i Næsbjerg.

Men det har været en lang proces at nå hertil.

- Vi blev helt klart overraskede over hvor meget, der skal tages stilling til. Alt fra farven på stikkontakterne til typen af mursten skal du forholde dig til. Så et godt råd herfra vil være: tag dig god tid og tænk dig om en ekstra gang. Ellers kan det hurtigt stikke af, lyder det fra Kasper, der er ansat som planlægger ved Betongruppen RBR. Theresa læser til socialrådgiver i Esbjerg og er færdig om et års tid.

Tag dig god tid og tænk dig om en ekstra gang. Ellers kan det hurtigt stikke af.

Kasper Kvist.

Annonce

Nice og need to have

Parret tog simpelthen udgangspunkt i en helt lavpraktisk liste over ”nice to have” og ”need to have” og holdt styr på alle udgifterne i et Excelark.

- Igen er det noget, vi absolut vil råde andre til at gøre, bemærker Kasper.

At nå frem til hvad der er ”nice og need to have” har indimellem krævet lange samtaler og gode forhandlingsevner.

- Vi har da bestemt været ude i at afstemme forventninger. Der var især debat om den dobbelte garage med gulvvarme, som Kasper endte med at få mig overtalt til at sige god for. Det gjorde han blandt andet med tunge argumenter om, at den kan bruges som et multirum og en gildesal og desuden er en praktisk forlængelse af bryggerset. Og så fik jeg jo noget at forhandle med i forhold til de mange andre beslutninger, vi har skullet tage, griner Theresa.

Annonce

Tegnede hver aften

Det sværeste for de debuterende nybyggere var at få styr på plantegningen.

- Vi sad hver aften i to-tre måneder og tegnede. Selv om der er taget udgangspunkt i et typehus, har vi ikke været låst fast på en masse parametre, fortæller Kasper og tilføjer, at det var en stor hjælp for dem at tage ud og se på andre nybyggerkvarterer - faktisk så langt væk som i Skanderborg.

Som mange andre har parret valgt at prioritere køkkenalrummet, som bliver husets hjerte og får loft til kip med store vinduespartier i begge ender, så sollyset altid vil være markant til stede. Der bliver lavet indbyggede køkkenskabe og -elementer og udgang til en østvendt overdækket terrasse, hvor morgenkaffen kan indtages.

- Vi kan godt lide, at det føles hjemligt og ikke for klinisk, som vi oplevede det i nogle af de flotte nye huse, vi har besøgt. Derfor har vi også valgt varme farver og træ til køkkenet, beretter Theresa.

Huset får sort saddeltag. - Det har vi blandt andet valgt, fordi det bliver pænere at se på, hvis vi på sigt vælger at få solceller sat op, forklarer parret. Foto: Lene Weber
Annonce

Trygt børnemiljø

Huset er opdelt i en forældreafdeling og en børneafdeling. Theresas søn Storm på fire år glæder sig til at flytte ind og har for længst valgt værelse.

- Vi har valgt at lade vinduerne i de fire værelser gå helt ned til gulvet. Det giver en unik fornemmelse af naturen udenfor, og Storm skal ikke op på en stol for at kigge ud ad vinduet, forklarer Theresa, der blandt andet også ser frem til at tage det nye walk in closet ved siden af soveværelset i brug.

Hun er opvokset i Sig, mens Kasper er fra Årre, og nærheden og trygheden ved et lille landsbymiljø er noget, de gerne vil give videre til Storm.

Det tog kun fire dage at få solgt Kaspers hus på Ortenvej i Varde, så den lille familie skal bo midlertidigt i en lejlighed i Årre, indtil de i uge 42 efter planen står med et indflytningsklart hus med gennemtænkte løsninger, men med stor sandsynlighed uden overraskende merudgifter.

I alle fire værelser går vinduerne helt ned til gulvet. Huset er tegnet af Hybel i Horsens. Foto: Lene Weber
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce