Annonce
Ugeavisen Varde

Det skal være sjovt at være hund

Hos familien Møller Christensen i Oksbøl har de i dag to hunde. En welsh corgi på tre år, der lystrer navnet ?Knejt? (th) og ?Ras? der er en 6-årig hund af racen howavart. Privatfoto.

Niels Møller Christensen (52) fra Oksbøl er vokset op med hund og har selv haft hund i mange år. Han går til hundetræning, primært fordi hunden skal have det sjovt.

Annonce

Oksbøl: Han har haft hund i mange år og ved godt, hvad der skal til for at få en lydig hund. Han går til hundetræning, fordi det er et godt og sjovt fællesskab for både hund og ejer.

- En hund har behov for at være social med andre hunde. Som hvalp er den sammen med sin mor og søskende, når den kommer ud i en familie, er den alene. Det er vigtigt, at hunden lærer, hvordan den skal opføre sig blandt andre hunde. Det gælder også de helt små "taske-hunde". Det er helt misforstået, når hundeejeren tager sin lille hund op på armen eller ned i tasken, de små hunde gør ofte, fordi de ikke ved, hvordan de skal hilse på en anden hund, siger hundeejer Niels Møller Christensen.

Annonce

Børn og hunde

Om hunde og børn har Niels Møller Christensen denne holdning:

- Da jeg fik familie, ventede vi bevidst med at få hund til vores yngste barn var syv år. Man skal have tid til hunden, tid til at gå til træning. Da vi havde små børn, havde vi fuld fokus på dem. Det er også vigtigt, at børn har en alder, hvor de kan forstå, hvad det vil sige at have en hund, og det synes jeg, de er klar til omkring skolealderen, siger Niels Møller Christensen, der kun kan opfordre alle hundeejere til at gå til træning:

- Det er et frikvarter for hundene, de glæder sig til at være sammen med deres artsfæller. Vi begyndte med hvalpetræning, i dag går vi på både et C- konkurrence hold og på et hold for redningshunde, hvor vi træner med at finde personer eller ting. Det er sjovt både for mig og hundene, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce