Annonce
Ugeavisen Varde

Direktør for Cloud Factory i Varde: Småjobbere er guld

Michelle Holm Wagener har været ansat hos Cloud Factory i tre år.- Hun begyndte med bogholderiopgaver, men i dag er hun vores Microsoft Ninja og en helt uundværlig arbejdskraft, der er ansat 10 timer om ugen, siger Jacob Schmidt. Foto: Malene Wonsbek
IT virksomheden Cloud Factory i Varde har fem personer ansat i småjob. Én kan arbejde to timer, en anden er ansat til 10 timer om ugen. Det er ikke antallet af timer, der betyder noget. Det er småjobbernes motivation og arbejdsglæde, der er gevinsten for arbejdspladsen, siger Jacob Schmidt.

Varde: Småjobbere er guld, understreger indehaveren af Cloud Factory, Jacob V. Schaumann Schmidt.

- Vi skal have elimineret fordommene om, at det er for bøvlet at have folk ansat i småjob eller i flexjob – det er fuldstændig lodret forkert. Desuden har vi som virksomhed et socialt ansvar for at finde arbejde til den gruppe, der af mange forskellige årsager ikke kan klare et fuldtidsjob, siger Jacob Schmidt.


Annonce

Vi er lige nu cirka 30 ansatte, hvoraf de fem er ansat i flexjob eller på nedsat tid. De er guld værd med de opgaver, de hver især løser. De er så dedikerede til deres arbejde, uanset om de er to eller ti timer om ugen, og de indgår på lige fod med alle andre her i firmaet.

Jacob V. Schaumann Schmidt, indehaver af Cloud Factory


Sammen med 29 andre Varde-virksomheder er han gået aktivt ind i kampen for at få endnu flere småjobbere i arbejde.

En win-win cyklus

- Hvis en medarbejder kun kan arbejde fem timer om ugen, kan du være sikker på, at vedkommende arbejder røven ud af bukserne i den tid, de er her. De vokser med opgaverne, og vi ser, hvordan de blomstrer, fordi de opdager, at der er brug for dem og deres indsats, selvom de ikke kan klare en fuldtidsstilling. Det er helt vildt fedt, siger Jacob Schmidt.

Ud over Michelle Holm Wagener har han fire andre ansat i småjob.

- Når vi får denne gruppe i arbejde, er det en win-win for alle. Som virksomhed får jeg lavet et specifikt stykke arbejde, som eventuelt kan aflaste en fuldtidsansat. Småjobberen bliver glad og øger sin livskvalitet, samfundsøkonomien lettes, fordi de er kommet i job. Nedsat arbejdsevne kan ramme os alle. Derfor er det folk med vidt forskellige uddannelser, baggrunde og personlige udfordringer, der er i denne gruppe – og vi som virksomhed har et ansvar for at få dem i arbejde, lyder meldingen fra IT-direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce