Annonce
Ugeavisen Varde

Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond giver 139.000 kroner til Vardes kirke

Nærbillede af broderiteknikken Springning. PR-foto
Dronning Margrethes og prins Henriks Fond har givet Sct. Jacobi Kirke en bevilling på 139.000 kr. til en ny messehagel.
Annonce

Varde: På det sidste møde i det netop afgåede menighedsråd kunne kirkeværge Anne Margrethe Momme give den glædelig nyhed, at Dronning Margrethes og prins Henriks Fond har givet Sct. Jacobi Kirke en bevilling på 139.000 kr. til en ny messehagel. Det oplyser Sct. Jacobi Kirke i en pressemeddelelse.

Ideen til en ny messehagel opstod blandt kirkens korps af frivillige. Et udvalg med Ragnhild Hansen som formand og Vibeke Jørgensen, Morten Thaysen og Anne Margrethe Momme som medlemmer arbejdede videre med ideen i samarbejde med Varde Menighedsråd.

Den kunstneriske udformning af messehagelen blev lagt i hænderne på tekstilkunstneren Rikke Salto, der tidligere har designet messehageler til blandt andet Marmorkirken i København og Sct. Marcus Kirke i Aalborg, og til Hviding Kirke har designet alterbordsforhænget.

Motivet skal udføres i guldbroderi, af brodøsen Lizzi Damgaard, der er leder af Selskabet for Kirkelig Kunst. Der skal anvendes en helt særlig broderiteknik, springning, der udføres i hånden med en guldbelagt metalspån. Det er en gammel og i Danmark glemt teknik, som Lizzi Damgaard for nylig har genopdaget og lært sig ved et studieophold i Sevilla, lyder det fra Varde Menighedsråd.

Rikke Saltos skitse af den nye messehagel med marehalmsmotivet. PR-foto

Udvalget gik herefter i gang med at søge fonde om støtte til messehagelens udførelse. Dette arbejde er nu – næsten bogstavelig talt – kronet med den store donation fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

Sammen med menighedsrådets egne opsparede midler betyder donationen, at udførelsen af messehagelen nu er bestilt. I løbet af foråret vil det vides, hvornår den vil være færdigsyet. Den vil blive taget i brug ved en festgudstjeneste i Sct. Jacobi Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Winnie trodser corona og har åbnet sin drøm om spisestedet Biizar på Ndr. Boulevard i Varde

Annonce