Annonce
Ugeavisen Varde

Efter 17 år som borgmester er det nye job klar: - Jeg fik en henvendelse for nogle måneder siden, om det kunne være noget for mig

Den afgåede borgmester Erik Buhl er langt fra gået på pension. Han er foruden formand for ProVarde også formand for Sportium Varde, Vardemuseerne og Hospice Sydvestjylland. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Erik Buhl brænder for erhvervslivet i Varde Kommune, og det fortsætter han med at gøre. Nu som formand for ProVarde, hvor han særligt vil arbejde for at tiltrække arbejdskraft og prioritere iværksætteri.

Varde Kommune: Han sidder ikke selv med fingrene nede i mulden, men han kender dem, der gør.

Sådan beskriver tidligere borgmester i Varde Kommune Erik Buhl en af sine store styrker. Det er netværket i kommunens erhvervsliv, og netop derfor blev han før påske valgt som ny formand hos ProVarde.

Der er ikke så meget, der kommer af sig selv i Vestjylland, så vi skal være meget opmærksomme på de små og mellemstore virksomheder og hjælpe dem med at vokse.

Erik Buhl, ny formand for ProVarde

- Jeg fik en henvendelse fra nogle måneder siden, om det kunne være noget for mig at overtage posten som formand. Det havde min interesse, da erhvervsområdet har min store interesse, som jeg jeg har nydt at arbejde med som borgmester, siger han og tilføjer:

Annonce

- Jeg har et utrolig stærkt netværk. Det har fyldt meget i mit job tidligere, så nu er jeg glad for, at nogen spørger efter mig. Det er en anerkendelse af, at det, jeg har lavet indtil nu, har været fornuftigt.

Ikke komme på tværs

Efter 17 år som borgmester – ni i Ølgod og otte i Varde - gav Erik Buhl efter kommunalvalget i november sidste år stafetten som borgmester videre til Mads Sørensen (V).

Erik Buhls formandsskaber

Erik Buhl er foruden formand for ProVarde også formand for Sportium Varde, Vardemuseerne og Hospice Sydvestjylland.

Han er desuden hyret til at skabe liv i Damsmark.

Hos Vardemuseerne er der en aflønning årligt på 50.000 kroner.

Formandshonoraret hos ProVarde er 32.000 kroner.

- Det er utrolig vigtigt for mig, at det ikke kommer på tværs af mine efterfølgere. Derfor tog jeg kontakt til Mads Sørensen (V) og Søren Laulund (S), og de bakkede begge op, fortæller Erik Buhl, der mandag aften deltager ved sit første møde som formand.

- Det er årets erhvervsmøde hos Varde Kommune, og efter at have budt velkommen otte år i træk er det nu med en anden kasket, jeg træder ind ad døren.

Annonce

Arbejde for sammenhæng

Som borgmester har Erik Buhl siddet i ProVardes bestyrelse, men at have formandsposten er noget helt andet, udtrykker han og glæder sig over at skulle arbejde tæt sammen med de ansatte hos ProVarde.

- De brænder for erhvervslivet, ligesom jeg gør, og jeg har stor respekt for Finn Erik Kristiansens tilgang med at se på mulighederne og udvikle vores erhvervsliv. Så jeg kommer ikke med en revolution, men jeg vil bygge videre og lægge mit engagement i det og trække på mit netværk, siger han.

Det er særligt udfordringer med at tiltrække arbejdskraft til kommunen, som Erik Buhl vil have stort fokus på som formand. Desuden vil han støtte ProVardes prioritering af iværksætteri.

- Der er ikke så meget, der kommer af sig selv i Vestjylland, så vi skal være meget opmærksomme på de små og mellemstore virksomheder og hjælpe dem med at vokse, understreger han og pointerer, at han også vil arbejde for større sammenhængskraft i kommunen.

- Vi har altid været udfordret af sammenhængskraften, og vi er ikke helt i mål. Om man kommer fra Ølgod, Nr. Nebel eller Agerbæk, så skal vi endnu tættere på hinanden, og derfor vil jeg sammen med Finn Erik være synlig, når nogen sender bud efter os.

Tidligere formand for ProVarde, Hans Barslund, fortsætter som medlem af bestyrelsen frem til næste generalforsamling, hvor hans valgperiode udløber.

- Jeg ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med Erik, og jeg er sikker på, at han og hans netværk vil være et aktiv for ProVarde, siger Hans Barslund.

Jimmi Nielsen fra Ølgod Elektro fortsætter som næstformand.

Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce