Annonce
Ugeavisen Varde

Tre år efter frygtelig tragedie: Ejendomsmægleren Stine fandt en køber til restaurant i første udbudsrunde

Stine Lyngbo Ries kan smile. Perlen har stået tom på en trist baggrund, men nu kommer der atter liv i restauranten. Foto: Morten Nielsen
Det er brødre, der først og fremmest er kendt for trailere, som har købt restaurant i Blåvand. De har planer om at komme i gang hurtigst muligt.

Blåvand/Brørup: Kuverterne ved en udbudsrunde blev åbnet tirsdag efter påske, og buddene var så gode, at der allerede nu er fundet en køber.

Det er restaurant Perlen i Blåvand, der har været lukket efter en forbrydelse, som kostede det daværende restauratørpar livet.

Først i dette forår satte de efterladte restauranten til salg, og der var virkelig tilfredsstillende efterspørgsel på at overtage Perlen.

Annonce

Det er et firma ved navn AHS Ejendomme i Brørup, der har købt. Det er brødrene Allan og Henrik Staal, der står bag aktieselskabet.

De er måske mere kendt som brødrene bag forretningen Kongeaa Trailercenter i Brørup.

Første restaurant

- Vi har erhvervsbygninger i forvejen. Men det er første gang, vi køber en restaurant, siger Allan Staal.

Brødrene Allan og Henrik Staal står i spidsen for familiefirmaet Kongeaa Trailercenter og er nu reelle ejere af restaurant Perlen. Arkivfoto: Jacob Schultz

Brødrene havde allerede snakket om at købe Perlen, inden den kom i udbud. De har i forvejen kendskab til Blåvand. Allan Staal mener, at der mangler en restaurant, og at der er potentiale til en god økonomi. Perlen har en meget attraktiv beliggenhed på Blåvands hovedgade, Blåvandvej.

Perlen skal drives videre som restaurant.

- Vi vil finde en lejer eller forpagter, siger Allan Staal.

Brødrene vil ikke selv stå for driften.

De nye ejere har ikke konkrete planer for, hvornår restauranten skal i gang, men det skal ske så hurtigt som muligt – i denne sommer.

Annonce

Høj pris

Ejendomsmægler Stine Lygbo Ries forstod salget i samarbejde med dødsboets bestyrer Peter Boe Christensen, advokat i Esbjerg.

- Mindsteprisen ved udbudsrunden var på 6,5 millioner kroner, men boet ikke vil oplyse prisen, før tinglysningen offentliggøres, siger ejendomsmægler Stine Lyngbo Ries.

Hun oplyser dog, at boet opnåede en tilfredsstillende pris.

- De efterladte og jeg er meget glade for, at Perlen bliver videreført som restaurant, siger Stine Lyngbo Ries, der driver forretningen Nybolig i Blåvand.

Historien om forbrydelsen kort

Tyskeren Ricardo Strutz-Kunath fik ni års fængsel i Vestre Landsret for vold med døden til følge og ildspåsættelse. Parret bag restaurant Perlen omkom.

Den unge tysker var tiltalt for at have dræbt den 61-årige Cai Lennart Henriksen i hans hjem på Bytoften i Blåvand den 28. maj 2019. Ricardo Strutz-Kunath var på det tidspunkt 19 år. Han blev ikke dømt for drab, men altså vold med døden til følge.

Cai Lennart Henriksen fik flere kraftige slag i hovedet med en stump genstand, hvorefter gerningsmanden smed liget i en swimmingpool.

Tyskeren blev desuden dømt for usømmelig omgang med lig.

Efter det dødelige overfald blev der sat ild til huset, hvor Cai Lennart Henriksens samlever, den 85-årige Else Nielsen, lå og sov. Hun døde af kulilteforgiftning.

Derfor ville anklagemyndigheden have den 21-årige dømt for mordbrand. Men hverken by- eller landsret mente, at han var klar over, at der var nogen i huset. Derfor blev han kun dømt for ildspåsættelse.

Ejendomsmægler Stine Lyngbo Ries forventede en høj pris på Perlen og er tilfreds med udfaldet af budrunden. Foto: Morten Nielsen


Mindsteprisen ved udbudsrunden var på 6,5 millioner kroner, men boet ikke vil oplyse prisen før tinglysningen offentliggøres.

Ejendomsmægler Stine Lyngbo Ries.
Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce