Annonce
Ugeavisen Varde

Esbjergenser med færøske rødder er ny mand i spidsen for folkeskole i nabokommunen: Lær ham bedre at kende her

Árni Weihe er ny skoleleder på Nordenskov-Næsbjerg Skole. Han kommer fra en stilling som pædagogisk leder på Boldesager Skole Cosmos i Esbjerg. Foto: Martin Jørgensen
Árni Weihe er den nye skoleleder på Nordenskov-Næsbjerg Skole. Han ser frem til at møde alle i og omkring skolen, og selvom han ikke har et indgående kendskab til lokalområdet, så behøver han ikke tænde gps'en for at finde sin nye arbejdsplads.

Nordenskov/Næsbjerg: - Hedder din lillebror så syvende?

De kække kommentarer fra elever har givet Árni Weihe et smil på læben, når han har bevæget sig rundt i skolegården.

For selvom man fristes til at kalde ham "Arni", så udtales det altså "Åtne".

Annonce

- Jeg har lært at reagere på de fleste versioner af mit navn. Sådan er det. Jeg er glad for mit navn, og det er altid en god måde at starte en samtale på, når man møder folk. Så går der lige et par minutter med at forklare dem det, og så er man ligesom i gang, siger den nye skoleleder på Nordenskov-Næsbjerg Skole med et stort smil.

Fremover skal elever, forældre og medarbejdere på Troesmosevej 2 til at lære det nye navn at kende.

I mandags havde den 41-årige esbjergenser med færøske rødder nemlig sin første dag på skolen i Varde Kommune.

Jeg har selvfølgelig glædet mig helt vildt til at komme i gang. Jeg ser frem til at arbejde med den lokale forankring, som skolen er kendt for. Jeg er selv fra en lille bygd på Færøerne, så det er et stort plus for mig, at det er en skole, som er tæt på lokalsamfundet.

Árni Weihe, ny skoleleder på Nordenskov-Næsbjerg Skole

- Jeg har selvfølgelig glædet mig helt vildt til at komme i gang. Jeg ser frem til at arbejde med den lokale forankring, som skolen er kendt for. Jeg er selv fra en lille bygd på Færøerne, så det er et stort plus for mig, at det er en skole, som er tæt på lokalsamfundet, siger Árni Weihe, der kom til Danmark i 1994.

Lå ikke i kortene

Faktisk lå det ikke i kortene, at Árni skulle skifte jobbet som pædagogisk leder i Esbjerg ud med et som skoleleder i Varde Kommune.

- Jeg nåede kun at være i min tidligere stilling i Esbjerg i halvandet år, så det var vigtigt for mig at få afsluttet det ordentligt. Men da jeg blev gjort opmærksom på stillingsopslaget her på Nordenskov-Næsbjerg Skole, blev jeg nysgerrig. Jeg har været 18 år i Esbjerg, men har kun hørt gode ting om Varde Kommunes måde at arbejde på, når det kommer til skoleområdet, fortæller Árni og uddyber:

- Jeg fortalte ansættelsesudvalget, at de ikke skulle vælge mig på grund af det lokale kendskab. De skulle vælge mig, fordi jeg virkelig har lyst til at drive skole og skabe de bedste rammer, som det er muligt. Selvfølgelig kender jeg også lidt til området, og min svigermor er da også fra Rousthøje, så det er ikke, fordi jeg skulle sætte gps'en til, da jeg skulle til ansættelsessamtale.

Han fremhæver sin nye arbejdsplads som en stærk skole, der er veldrevet og fungerer som et fyrtårn i lokalsamfundet.

Han siger følgende om sig selv som skoleleder:

- Jeg synes, at jeg er en lydhør leder, som både er nærværende og i øjenhøjde. Jeg er en, der inddrager mit personale og har dem med i hele processen - og det samme med forældrene og deres børn.

- Vi har kun børnene til låns, når de er hos os. Vi skal sørge for dannelse, og at de udvikler sig på det faglige plan. Jeg vil gøre mit for at være med til at give børnene de bedste muligheder.

Annonce

En del af noget større

Árni kommer til Varde Kommune efter 18 år i Esbjerg Kommune. Han har været underviser på Præstegårdsskolen i en længere årrække, inden han tilbage i 2015 var afdelingsleder på Specialundervisningscenteret Vittenberg, som han forlod i december 2020 til fordel for Boldsager Skole Cosmos.

Selvom han i dag er ansat i en lederstilling, kan han godt savne hverdagen, hvor han kunne være tættere i relationen til børnene og formidle viden til dem. Han afviser da heller ikke, at han engang i fremtiden kunne finde på at går tilbage til et liv som underviser.

Han kalder sig selv en fagnørd, der vægter fællesskabet ekstremt højt.

Lidt idealistisk er Árni også, indrømmer han, som bruger fodboldtermer, når han skal beskrive vigtigheden af folkeskolen:

- Vi er en del af noget større, siger han med et smil og henviser til fodboldlandsholdets slogan.

Det viser sig ikke at være en tilfældighed, at lige netop fodboldudtryk tages i brug. Han er nemlig stor fodboldentusiast og fan af EfB og Manchester United.

Privat bor Árni Weihe i Fovrfeldt i Esbjerg med sin hustru Mia og børnene Jonathan og Anna, som er henholdsvis 18 og 15 år gamle.


Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Sådan fik Sanne sine børn til at vælge grøntsager frem for fredagsslik: - De har fået en gave for livet

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Tænk fremtid

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce