Annonce
Ugeavisen Varde

Få smukke krukker med løgplanter og krydderurter

Krydderurter kan ikke alene bruges i madlavningen. De kan også sagtens være dekorative i krukkerne på terrassen. Foto: Martin Ravn
Det er lige tidligt nok at plante sommerblomster i dine krukker på terrassen. Men løgplanter og krydderurter er gode alternativer, mens du venter.

Bolig: Selvom vejret bliver bedre, solskinnet trænger mere igennem, og dagenes længde gør det muligt at få mere tid til haven, er det stadig ikke helt tid til at omdanne terrassens krukker til et flor af farverige sommerblomster.

Vi skal lige hen omkring begyndelsen af maj, før man kan være sikker på, at nattefrosten ikke gør det af med margueritterne og pelargonierne. Men fortvivl ej! Der er rige muligheder for at berige krukkehaven med både smukke og nyttige planter.

- Stedmoderblomster er gode at starte med i krukker, for de kan godt tåle, at der kommer lidt nattefrost. Derfor er det en god ide at starte med dem eller med nogle løgplanter i krukkerne, siger Claus S. Nielsen fra Nielsens Planteskole på Ringkøbingvej i Varde.

På nuværende tidspunkt er det lige på det sidste med hensyn til at plante påskeliljeløg, men der er stadig masser af andre muligheder for at plante løgplanter i krukkerne. For eksempel de yndige vibeæg, forskellige anemonetyper eller tulipaner. De kan sagtens stå et stykke tid, og når de er afblomstret, er det bare med at grave dem ned i havens bede. Så kommer de op til foråret igen, og på den måde får man faktisk dobbelt glæde ud af det, hvis man vælger at sætte løgplanter i krukker om foråret.

Løgplanter egner sig rigtig godt til at blive plantet i krukker, når det begynder at krible i de grønne fingre om foråret. Når vejret engang i maj begynder at egne sig til sommerblomster, kan løgplanterne komme ud i bedet og bringe glæde igen året efter. Foto: Martin Ravn
Annonce

Både pænt og spiseligt

En anden mulighed for at få plantet nogle flotte krukker til, er at gå krydderurtevejen. Mange krydderurter er nemlig både hårdføre og smukke at se på. De kan for manges vedkommende blive stående i krukker hele året eller plantes ud i for eksempel højbede, hvis man vil have noget andet i krukkerne henover sommeren.

- De er både spiselige og dekorative, og så er det selvdyrkede populært for tiden, siger Claus S. Nielsen, som ellers har svært ved at pege på, at der er specielle trends indenfor planter til havekrukker.

Her er haveejerne nemlig meget forskellige, og det er de også, når det kommer til resten af haven, er planteskoleindehaverens erfaring.

Lige nu er det i det hele taget en fremragende tid til at plante løs i haven. Der er masser af gode råd at hente på planteskolen. Foto: Martin Ravn
Stedmoderblomster er nogle af de første blomster, man med held kan sætte i krukker om foråret. De kan nemlig tåle lidt frost og koldt vejr, uden at tage skade. Foto: Martin Ravn
Claus S. Nielsen, hvis han er der. Han er en travl herre, men se om du kan passe ham op og få et billede.Krydderurter. Gerne flere slags på samme billede og gerne, hvis de har nogle i krukker.Løgplanter. Vibeæg, perlehyacinter, tulipaner. Jo flottere, jo bedre.Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Endelig kommer cykelstien

Annonce