Annonce
Ugeavisen Varde

FGU Vest er en skole med individuel undervisning - nu åbner de butik på Borgpladsen

- Vi kan føre elever der har behov for det til eksamen i blandt andet dansk, engelsk og matematik. Vi har løbende optag af elever, så vi er klar, når de er klar, siger Jes Nyboe Laursen, der selv både har en butiksuddannelse, en lærer- og en lederuddannelse. Foto: Malene Wonsbek
Siden åbningen i august 2019 er FGU Vest i Varde kommet godt fra start. Nu er der 130 elever, og så har skolen netop udvidet med en butik på Borgpladsen, der skal styres af eleverne.
Annonce

Varde: Skoleleder Jes Nyboe Laursen er en glad mand. Den 1. august tiltrådte han stillingen som leder af FGU Vest i Varde. Et særligt uddannelsestilbud for unge under 25 år, der hverken er i arbejde eller i gang med en uddannelse. Han er glad, fordi han ved, at skolen skaber positive muligheder for de unge mennesker, og det kan han især takke et meget dedikeret personale for.

- De elever, vi har, er elever, der måske er droppet ud af en uddannelse eller en læreplads. Nogle har svært ved at håndtere sig selv, andre føler sig ikke parate til at påbegynde et uddannelsesforløb, og vores primære fokus er at hjælpe dem på rette vej. Vi ser på dem som hele mennesker, og de kan være i et forløb her hos os i to år, siger Jes Nyboe Laursen.

FGU Vest

FGU (red. forberedende grunduddannelse) er en uddannelse på op til to år, der giver alle under 25 år mulighed for at begynde på en ungdomsuddannelse eller komme i arbejde. FGU er et tilbud tilpasset den enkelte elev.

På FGU Varde er der følgende linjer:

  • Omsorg og sundhed
  • Handel og kundeservice
  • Mad og ernæring
  • Byg, bolig og anlæg
  • Industri

Skolen i Varde har 130 elever. Læs mere på www.fguvest.dk eller på FGU Vest Varde facebookside

Annonce

Individuel skema

På FGU Vest får man ikke eleverne til at passe ind i systemet, man får systemet til at passe til den enkelte elev. Hver eneste af de 130 nuværende FGU elever kommer med vidt forskellige forudsætninger, og deres behov for at komme videre i livet er mindst lige så forskellige.

- Vi planlægger et individuelt forløb for hver enkelt elev og tilpasser undervisningen efter de behov og ønsker, de måttet have. Administrativt kan det være meget svært at få tingene til at passe sammen. Det stiller store krav til vores undervisere, men vi kan både høre og mærke på elevflokken, at de trives herude, siger Jes Nyboe Laursen, der i øvrigt er tidligere viceskoleleder og konstitueret skoleleder af Sct. Jacobi Skole i Varde.

Annonce

Ny butik

På FGU-skolen i Varde har man netop udvidet linjen handel og kundeservice med en fysisk butik, og det kommer flere af linjerne til gode.

- Vi producerer alt muligt i træ, metal, glas, tekstiler og keramik. Det er en del af elevernes faglige og praktiske undervisning. Tidligere har vi haft en lille butik i en af skolens lokaler, men det er der ikke plads til længere, så derfor har vi nu lejet os ind på Borgpladsen og åbnet en rigtig forretning med alle de ting, vi producerer i værkstederne, fortæller skolelederen.

Butikken, der vil være åben i hverdagene fra klokken 10-17, skal primært drives af eleverne, der har valgt linjen handel og kundeservice, så de får et realistisk indtryk af at drive forretning.

Historik

Med ønsket om at samle uddannelsestilbuddene for unge under 25 år ét sted, blev der på landsplan oprettet 28 FGU organisationer (red. Forberedende grunduddannelse).

FGU-uddannelserne er en sammenslutning af de tidligere produktionsskoler, VUC- og EGU- tilbud. Organisationen FGU Vest består af tre skoler i Varde, Ribe og Esbjerg. Hver skole har forskellige linjer.

For at komme ind på dette uddannelsesforløb, skal man have en henvisning fra en UU-vejleder, som man kan finde på minvejleder.dk eller ved henvendelse til Varde Kommune.

Tove Friis fra Lunde er 19 år. Hun kunne måske godt tænke sig at komme i lære i en tøjbutik. Tove bliver én af de elever, der kommer til at stå i butikken på Borgpladsen, her er er hun sammen med lærer Anne Grethe Norup ved at gøre klar til butiksåbning. Foto: Malene Wonsbek
Eleverne på FGU Vest producerer alt mulig forskelligt i træ, metal, glas, tekstiler og keramik. Man kan også komme ind i forretningen, hvor de også tager imod specialbestillinger fra kunderne. Foto: Malene Wonsbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce