Annonce
Ugeavisen Varde

Fire lejligheder på Skovkrogen skal fortsat være ungdomsboliger

En bygning på Skovkrogen er bygget om, så der er fire store boliger i stedet for 12 små. Det er stadig ungdomsboliger, der kun må lejes til andre, hvis ingen unge er interesserede. Foto: Benny Baagø
Varde Bolig Administration får afslag på at ommærke fire ungdomsboliger til almene familieboliger.
Annonce

Varde: Varde Bolig Administration har nu prøvet igen at få fire ungdomsboliger på Skovkrogen lavet om til almene familieboliger, men har fået afslag.

I 2019 var der 12 ungdomsboliger. Varde Bolig Administration søgte om at ombygge, så der fremover kun blev fire boliger, og ønsket var, at det skulle være almene familieboliger. Politikerne godkendte at lægge lejlighederne sammen, men de skulle fortsat være ungdomsboliger, som kun må lejes ud til andre, hvis ingen unge er interesseret.

Da ingen lejligheder er blevet lejet ud til unge, så har Varde Bolig Administration igen ønsket at få ændret boligernes status igen. Der er nogle ulemper ved, at boligerne er ungdomsboliger, og det er blandt andet, at indflyttere ikke kan få indskudslån.

Annonce

Skal blive i Varde

Byrådet står dog fast på, at der skal være boliger til unge under uddannelse på Skovkrogen:

- Kan vi skaffe boliger til vores unge mennesker i byen, så skal vi ikke sende dem andre steder hen, siger borgmester Erik Buhl (V).

Samme toner lød på tirsdagens byrådsmøde, hvor Holger Grumme (R), Søren Laulund (S) og Steen Holm Iversen (K) undrede sig over, at der ifølge boligforeningerne ikke er efterspørgsel på ungdomsboliger. Det blev påpeget, at der samtidig er lang venteliste til en ungdomsbolig i Varde By, og at unge i små byer kæmper med ringe offentlig transport.

- Jeg håber da, at Varde Bolig Administration spørger sig selv, hvorfor man ikke kan leje ud, sagde Steen Holm Iversen og påpegede, at i Esbjerg bliver der bygget attraktive studieboliger til unge.

Annonce

50 færre

Økonomiudvalget har besluttet at diskutere ungdomsboliger i Varde med boligorganisationer på et kommende møde, og hvis der kan sikres tilstrækkeligt med ungdomsboliger på anden vis, så vil Erik Buhl ikke afvise at ommærke de fire lejligheder på Skovkrogen.

Der er de senere år blevet 50 færre ungdomsboliger i Varde, så der nu er 94. Ingen er ledige.


Kan vi skaffe boliger til vores unge mennesker i byen, så skal vi ikke sende dem andre steder hen.

Borgmester Erik Buhl (V)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce