Annonce
Ugeavisen Varde

Fleksjobbere kører skolebussen

Jytte Lauridsen sætter sig også selv bag rattet, hvis der er et hul i køreplanen. Her ses hun sammen med hunden Marco, der har sin vante gang på kontoret. Foto: Karina Øhlenschlæger
Lunde Taxi & Turistfart har 35 ansatte, hvoraf fem er fleksjobbere - det passer perfekt ind i vagtplanen i virksomheden.
Annonce

Lunde: Når Jytte og Knud Lauridsen, som har Lunde Taxi & Turistfart, skal få køreplaner og vagtplaner til at gå op, er der meget at holde styr på med 35 medarbejdere samt vognparken med busser og taxaer.

Blandt andet står firmaet for noget af skolekørslen i Varde Kommune - de kører elever til og fra Lykkesgårdskolen, Tistrup, Outrup og Lunde.

- Vi har fire fleksjobbere, der kører henholdsvis morgen- og eftermiddagsture. Det er fleksjobbere, som har 10-15 timer om ugen, så det passer meget fint med en tur på et par timer, siger Jytte Lauridsen.

Det letter presset morgen og eftermiddag, hvor der er meget kørsel.

Annonce

Inge

Det er cirka ti år siden, Jytte Lauridsen første gang blev kontaktet af jobcentret i Varde, som ville høre, om virksomheden var interesseret i at ansætte personer i fleksjob.

- De er her på prøve i 14 dage for at se, om det er noget, de kan lide, inden de begynder at tage buskørekort, siger Jytte Lauridsen.

Det tager seks uger på skole at tage kørekort til bus.

Nogle har den fordom, at fleksjobbere ofte har flere sygedage, men det er ikke erfaringen i Lunde.

- Vi har fire chauffører og en på kontoret. De er ikke meget syge og møder troligt til tiden, siger Jytte Lauridsen.

Foruden skolekørsel har Lunde Taxi & Turistfart også rutekørsel for Sydtrafik, taxa, Flextrafik, kommunekørsel (herunder børn til specialskoler) samt kørsel til daghjem og genoptræning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce