Annonce
Ugeavisen Varde

Foredrag: Jonna fortæller og samler ind til menstruationsbind i Nigeria

Jonna Jul Gudmundsen fortæller i to foredrag om sine ture til Nigeria, og hvordan menstruation og uddannelse hænger sammen. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger
Hvad kommer det egentligt danskere ved, at piger i Nigeria går glip af skolen, når de har menstruation? Jonna Jul Gudmundsen fortæller om det og sine rejer til landet.
Annonce

Varde: Tre gange inden for det seneste år har Jonna Jul Gudmundsen besøgt Nigeria. De to seneste gange er, fordi hun har involveret sig i et projekt med at skaffe genanvendelige bind til nigerianske skolepiger.

- Jeg har ikke holdt foredrag om det før, men der er stor interesse for at støtte, og flere har opfordret mig til at fortælle om det, siger Jonna Jul Gudmundsen, som derfor holder to foredrag, hvor entreen ubeskåret går til genanvendelige bind, som hun tager med til Nigeria på sin næste rejse.

Hun fortæller både om sine oplevelser på de ture, hun allerede har været på til Nigeria, hvor hun har en lokal samarbejdspartner til at uddele genanvendelige bind til skolepiger, og om, hvorfor det er vigtigt.

De to foredrag

  • De to foredrag er onsdag den 2. og torsdag den 3. oktober, begge dage klokken 19-21.
  • Titlen er "Hygiejnebind til skolepiger i Nigeria".
  • Det sker på Nørremarksvej 225 i Varde (beboersalen).
  • Man tilkendegiver, at man kommer på eventen på Facebook. Entre betales i døren.
Annonce

Mænd og menstruation

- Der er noget, der er gået op for mig undervejs, nemlig hvor dårlige vi kvinder er til at involvere mændene. Jeg overvejede, om overskriften på mine foredrag skulle være "Tag bindet fra øjnene - mænd og menstruation", siger Jonna Jul Gudmundsen og fortæller, at mændene er vigtige, fordi de ejer virksomhederne, og de kan blive lokale investorer.

- Det vigtige er, at vi uddanner pigerne. Så de skal også komme i skole, mens de har menstruation. Det er vi nødt til at være optaget af i Danmark, for når pigerne kommer i skole og får en uddannelse, så minimerer det antallet af børnefødsler, for de kan klare sig selv, og de er ikke afhængige af, at manden forsørger dem, siger Jonna Jul Gudmundsen, der både selv har haft og møder mange fordomme om at rejse til Nigeria.

- Der er stadig folk, der tænker: "Hun er pløkhamerende skør at tage til Nigeria, hvor Boko Haram (militant islamistgruppe, red.) er", siger Jonna Jul Gudmundsen, der tager afsted med kufferten fuld af bind igen til november.

Safe Pads er genanvendelige, hvilket er en fordel for miljøet. Entre til foredraget er prisen på mindst to pakker bind. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce